Vakantiehuizen Groningen (provincie)

Een vakantiehuisje in de provincie Groningen boek je eenvoudig via Natuurhuisje. Denk eens aan een rustig gelegen huisje bij het Nationaal Park Lauwersmeer, in de kop van Groningen. Of een vakantiewoning in Westerwolde, een groene regio voor jong en oud. Lees meer over de vakantiehuizen in Groningen of bekijk direct het aanbod.

Lees meer over vakantiehuizen in Groningen
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Groningen

Een vakantiehuisje in de provincie Groningen boek je eenvoudig via Natuurhuisje. Denk eens aan een rustig gelegen huisje bij het Nationaal Park Lauwersmeer, in de kop van Groningen. Of een vakantiewoning in Westerwolde, een groene regio voor jong en oud. Lees meer over de vakantiehuizen in Groningen of bekijk direct het aanbod.

Ervaar het Dark Sky Park

Het Nationaal Park Lauwersmeer is uitgeroepen tot Dark Sky Park. In dit gebied is het donker en ervaar je de ultieme duisternis, zonder lichtvervuiling. Doordat er geen storend licht is van bijvoorbeeld straatlantaarns, kun je sterrenhemel goed bekijken. In de hemelplatforms Achter de Zwarten en Vlinderbalg, bekijk je liggend de hemel. Staatbosbeheer organiseert regelmatig excursies om te duisternis te beleven. Overdag onderneem je een fietstocht door het park, tussendoor kom je bij in je vakantiehuisje in Groningen, om er 's avonds weer op uit te trekken naar het Dark Sky Park.

Soorten huisjes in Groningen

In Groningen boek je een uniek vakantiehuisje op een unieke locatie. Een overnachting in een villa, yurt, B&B, pipowagen of met eigen tent op een kampeerplek behoren tot de mogelijkheden. Of uitwaaien op de eindeloze stranden met een huisje aan de Noordzee of in de omgeving van Zeehondencentrum Pieterburen. Je kunt je zoektocht ook starten met een aantal wensen. Selecteer deze wensen bij onze filters en zie direct een aantal geschikte vakantiehuisjes in Groningen. Een vakantiewoning waar honden zijn toegestaan, minimaal 3 slaapkamers, een babybedje, een huisje aan het water of een villa met jacuzzi. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod.

Populaire bestemmingen Groningen

In Groningen heb je de keuze uit verschillende soorten vakantiehuisjes, van luxe bungalow tot unieke safaritenten. En dat midden in de natuur, weg van de massa. Met zoveel keuze is het lastig kiezen. Meer lezen over leuke bestemmingen voor een vakantiehuis in Groningen?

Trek de natuur in vanuit je vakantievilla in Groningen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nationaal Park Lauwersmeer

Ga je naar Groningen als natuurliefhebber, dan wil je natuurlijk een bezoekje brengen aan het Lauwersmeer. Hier vind je uitgestrekte graslanden, wilgenbossen, plas- drasgebieden en moeras. In het gebied lopen Konikpaarden en Schotse Hooglanders. Deze zorgen ervoor dat de verschillende landschapstypen ook in stand blijven. Wanneer deze beesten er niet zouden lopen zou het gebied dichtgroeien met een groot wilgenbos. Ieder seizoen heeft een totaal eigen karakter en is op haar manier boeiend, zeker in het Lauwersmeer. In de winter geniet je van duizenden eenden en ganzen die er op de weilanden foerageren. In het voorjaar staan alle bloemen en planten en de bloei, waaronder een aantal zeldzame orchideeën. In de zomer geniet je al wandelend en fietsend van de natuur. Ook kun je aan watersport doen. Voor een vakantiehuisje bij het Lauwersmeer ben je bij Natuurhuisje aan het goede adres.

Tips voor een vakantie in een vakantiewoning in Groningen

Ontdek deze veelzijdige provincie

Iets dat altijd een goed idee is tijdens je vakantie in Groningen, is toch wel een boswandeling maken. Denk bijvoorbeeld aan Westerwolde. Hier vind je diverse mooie bosgebieden. Breng zeker een bezoekje aan de Ter Apelerbossen. Deze behoort tot de oudste bossen in Groningen en is erg mooi om doorheen te wandelen. Je kunt hier onder andere de boommarter en de zwarte specht tegenkomen. In het bos kom je ook nog het Klooster ter Apel tegen. Dit voormalige klooster dient tegenwoordig als museum waar je geschiedenis en kunst kunt bekijken. Vanuit een trekkershut in buurt van Westerwolde ontdek je de omgeving.