Vakantiehuizen Groningen

Bent u op zoek naar een geschikt vakantiehuisje in Groningen? Zoek dan niet verder! Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker rustig huisje in of nabij het Lauwersmeer? Dit prachtige natuurgebied bevindt zich in de kop van Groningen en bestaat uit zo’n 4600 hectare. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer en bestaat uit verschillende typen landschap. Een Natuurhuisje is dan natuurlijk ideaal in zo’n prachtige omgeving. Met een Natuurhuisje bevindt je je namelijk altijd midden in de natuur. Laat je verrassen door ons veelzijdige overzicht.

Lees meer over vakantiehuizen in Groningen
Lees meer over:

Vakantiehuizen Groningen

Bent u op zoek naar een geschikt vakantiehuisje in Groningen? Zoek dan niet verder! Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker rustig huisje in of nabij het Lauwersmeer? Dit prachtige natuurgebied bevindt zich in de kop van Groningen en bestaat uit zo’n 4600 hectare. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer en bestaat uit verschillende typen landschap. Een Natuurhuisje is dan natuurlijk ideaal in zo’n prachtige omgeving. Met een Natuurhuisje bevindt je je namelijk altijd midden in de natuur. Laat je verrassen door ons veelzijdige overzicht.

Wat is een Natuurhuisje nu eigenlijk precies? Wij weten hoe fijn het kan zijn om ergens te verblijven waar je niet te maken hebt met andere vakantiegangers. Een hotel of grootschalig vakantiepark zul je bij ons dan ook niet vinden. Wat wij wel aanbieden zijn onder andere kleine vakantieparken, met maximaal 30 accommodaties. Ook staan deze accommodaties nooit echt dicht bij elkaar. Daarnaast bieden we vooral veel huisjes aan die ergens in een mooi natuurgebied staan. Naast chalets en bungalows vind je bij ons ook bijzondere accommodaties, zoals yurts, safaritenten, boerderijen en bijvoorbeeld boomhutten. De mogelijkheden zijn dus echt eindeloos.

Onze vakantiehuisjes in Groningen zijn perfect om de omgeving eens goed te gaan verkennen. In deze provincie valt nog zoveel te ontdekken qua mooie natuurgebieden. Ook vind je er een aantal leuke dorpjes en mooie steden die zeker niet mogen ontbreken. Onder het kopje ‘natuur’ vertellen we je graag wat meer over het Lauwersmeer die je zeker niet mag overslaan. Stap ‘s ochtends je huisje uit en begin direct met een heerlijke wandeling door de natuur. ‘s Avonds geniet je natuurlijk van een prachtige sterrenhemel en de rust en stilte om je heen. Behalve het gefluit van de vogeltjes zul je namelijk niet veel horen. Dat is nog eens lekker slapen!

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nationaal Park Lauwersmeer

Ga je naar Groningen als natuurliefhebber, dan wil je natuurlijk een bezoekje brengen aan het Lauwersmeer. Hier vind je uitgestrekte graslanden, wilgenbossen, plas- drasgebieden en moeras. In het gebied lopen Konikpaarden en Schotse Hooglanders. Deze zorgen ervoor dat de verschillende landschapstypen ook in stand blijven. Wanneer deze beesten er niet zouden lopen zou het gebied dichtgroeien met een groot wilgenbos. Ieder seizoen heeft een totaal eigen karakter en is op haar manier boeiend, zeker in het Lauwersmeer. In de winter kunt u er genieten van duizenden eenden en ganzen die er op de weilanden foerageren.

In het voorjaar staan alle bloemen en planten en de bloei, waaronder een aantal zeldzame orchideeën. In de zomer kunt u er heerlijk wandelen en fietsen en genieten van de natuur. Staatsbosbeheer heeft meerdere voorzieningen voor u gecreëerd zodat u comfortabel het gebied kunt verkennen. Er kan ook volop van het water worden genoten door middel van diverse watersporten. De echte waterratten zitten hier dus ook helemaal goed! Wanneer u op zoek bent naar een vakantiehuis Lauwersmeer kunt u het beste bij ons terecht. Natuurhuisje heeft inmiddels meerdere vakantiewoningen in of nabij dit prachtige natuurgebied, wij helpen u dan ook graag op weg met het inrichten van uw vakantie!

Ontdek deze veelzijdige provincie

Iets dat altijd een goed idee is tijdens je vakantie in Groningen, is toch wel een boswandeling maken. Denk bijvoorbeeld aan Westerwolde. Hier vind je diverse mooie bosgebieden. Breng zeker een bezoekje aan de Ter Apelerbossen. Deze behoort tot de oudste bossen in Groningen en is erg mooi om doorheen te wandelen. Je kunt hier onder andere de boommarter en de zwarte specht tegenkomen. In het bos kom je ook nog het Klooster ter Apel tegen. Dit voormalige klooster dient tegenwoordig als museum waar je geschiedenis en kunst kunt bekijken. Kies dus zeker eens voor een trekkershut in Groningen in de buurt van Westerwolde.

Nog iets dat bij iedereen wel in de smaak valt, is een dagje naar de dierentuin of pretpark gaan. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Familiepark Nienoord, waar je kunt midgetgolfen, zwemmen en je kunt vermaken in een waterpark. Ben je met kinderen op vakantie? Dan is Monkeytown ook echt een aanrader. Dit is een grote binnenspeeltuin waar de kids zich urenlang kunnen vermaken. Houden jullie van dieren? Dan mag een bezoekje aan DoeZOO zeker niet ontbreken! Er is dus van alles te beleven voor zowel jong en oud in deze mooie en veelzijdige provincie. Kies dus voor je volgende vakantie zeker eens voor één van onze vakantiehuisjes in Groningen.

Het Hollandse klimaat in Groningen

Je bent vast al op de hoogte van het Hollandse klimaat. In Nederland spreken we namelijk van een gematigd zeeklimaat. Zoals je misschien al weet houdt dat in dat het behoorlijk wisselvallig is, maar dat er wel sprake is van seizoenen. Toch is de temperatuur de laatste tijd behoorlijk aan het stijgen in de zomer. De winters zijn nog milder dan normaal en de zomers worden steeds warmer. Toch kan de winter ons nog wel eens verrassen met een flinke temperatuurdaling en flinke vorst in de nacht. Een hittegolf is ook niet meer ongewoon in ons eigen landje. In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In Groningen was dit een aantal graden minder. In April 2021 heeft het zelfs nog een aantal dagen gesneeuwd! Dat is echt typisch Nederland.

Doordat Groningen in het noorden ligt is de temperatuur er gemiddeld iets lager dan in de rest van Nederland. In Groningen wordt dan ook gesproken van een zeeklimaat. Door de wind uit zee daalt de temperatuur in de winter minder snel als in de gebieden waar sprake is van een landklimaat. Qua temperatuur en klimaat is de zomer het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen en de temperaturen zijn er zeer aangenaam. Kies dus snel jouw favoriete huisje in Groningen en geniet van een heerlijke vakantie in eigen land!