Bed and breakfast Groningen 2024

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Bed and breakfast Groningen

Heb jij ook zo veel zin in een uitstapje of vakantie in eigen land? Denk dan eens aan een verblijf in een Bed and Breakfast in Groningen! In een Bed and Breakfast in Groningen verblijf je in een kleinschalige accommodatie middenin de natuur waar je je al snel thuis zult voelen, en in de provincie valt zoveel moois te ontdekken in de natuur! Hier vind je het gehele aanbod voor de mooiste Bed and Breakfasts in Groningen.

Een minivakantie in eigen land is ideaal om in korte tijd helemaal tot rust te komen, vooral als je in de natuur verblijft. Ben je al wel eens in de provincie Groningen geweest? In het uiterste noorden van ons land valt namelijk een hoop te ontdekken. Je kunt op vele plekken je hart ophalen in de natuur in de mooiste Nationale Parken en natuurgebieden, maar je kunt ook de nodige cultuur snuiven in Groningen. Het is dus een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud, en in zowel de winter als zomer kun je je hier eindeloos vermaken met natuurwandelingen, fietstochten en leuke uitstapjes! Een overnachting in Groningen staat dan ook garant voor een echt vakantiegevoel. Het maakt niet uit of je nu maar een nachtje wilt overnachten in Groningen of een langere periode, je kunt vanuit hier alle kanten op, vooral in de natuur!

Ervaar de rust vanuit jouw B&B in Groningen

Voor wie graag weg blijft van het massatoerisme en wilt kunnen genieten van de rust en de natuur, is een B&B in Groningen echt een goed idee. Groningen trekt nog niet zo veel Nederlandse toeristen, waardoor je hier nog een echt rustige vakantie kunt beleven. Wat dit echt compleet zal maken, is een verblijf in een Bed and Breakfast. In een B&B in Groningen die je boekt bij Natuurhuisje kun je rekenen op een kleinschalig verblijf, waar een knusse, gezellige, persoonlijke en comfortabele sfeer hangt. Alle accommodaties van Natuurhuisje in Groningen zijn gelegen middenin de mooiste plekjes in de natuur, dus je kunt vanuit je vakantiehuisje zó de mooiste plekjes gaan verkennen!

In een Bed and Breakfast verblijf je gewoonlijk in een vertrek direct in het huis of op het erf van de verhuurders. Zo wordt een verblijf wel heel persoonlijk en gezellig! Bij deze eigenaren kun je meestal altijd terecht met al je vragen over de omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden, zit een ontbijtje natuurlijk ook inbegrepen! Zo hoef jij je helemaal nérgens druk over te maken en kun je zorgeloos genieten van je vakantie. In een B&B in Groningen geniet je dus optimaal van de gastvrijheid van de gastheer/gastvrouw en zal je je binnen no time thuis voelen! Een B&B is dus een erg unieke manier van vakantie vieren.

Jouw bed and breakfast in Groningen is altijd dichtbij

Groningen ligt in het uiterste noorden van Nederland, maar dat betekent niet dat de reistijden lang zijn. In Nederland zijn de reistijden namelijk altijd goed te doen, met de auto en met de trein! Een vakantie naar Groningen is dus ideaal als je niet veel tijd hebt, of als je gewoon wel eens wat van je eigen land wilt zien. Doordat je binnen no time op je bestemming zit, kun je ook prima last minute besluiten op vakantie te gaan in Groningen. Wanneer je in je B&B in Groningen verblijft, zal je er al snel achter komen dat er ontzettend veel moois te verkennen valt in de natuur, in de gehele provincie. Zo ligt Groningen dichtbij de Waddeneilanden waar je prima een uitstapje naar toe kunt maken, en zijn er prachtige bossen in de provincie, zoals de Westerwolde. Er zijn nog vele andere prachtige natuurgebieden in Groningen, waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en paardrijden.

Ook al staat de provincie Groningen meer bekend om haar studentenstad, toch valt er in Groningen op het gebied van natuur veel te beleven. Ons aanbod in vakantiehuizen in deze provincie laat zien dat er in Groningen een grote diversiteit aan natuur en natuurgebieden te vinden is. Naast de polders, die belangrijk zijn voor verschillende vogelsoorten, zijn in Groningen ook enkele bosgebieden en de Waddenzeekust te vinden. Onder ander het Lauwersmeer en de Dollard zijn bekende natuurgebieden. De vakantiehuizen zijn altijd gesitueerd in een natuurrijke omgeving!

Echt vakantie vieren in een Bed en breakfast in Groningen

Het leuke aan een Bed en Breakfast in Groningen is dat je even helemaal loskomt van het massatoerisme en tot rust kan komen in een kleinschalige en persoonlijke accommodatie. Het grote voordeel van een verblijf in een Bed en Breakfast is dat de eigenaren bekend zijn in de omgeving en je veel goede tips kunnen geven over plekken die je echt moet hebben gezien. Je wordt er - indien gewenst - voorzien van de beste tips. Wat is het beste restaurant in het dorp? Waar heb je het mooiste uitzicht? En welke bezienswaardigheden mag je beslist niet overslaan tijdens jouw vakantie? De gastheer en/of gastvrouw vertelt je er graag meer over. Natuurlijk is het tweede grote voordeel dat je niet alleen kan genieten van een ontspannen overnachting, maar ook nog kan genieten van een overheerlijk ontbijt de ochtend erna. Overnachten in een Bed and Breakfast wordt steeds populairder en wij snappen waarom! Het is een erg leuke vorm van overnachten en geen enkele Bed en breakfast in Groningen is hetzelfde, je beleeft altijd wel iets bijzonders.

Unieke locaties van onze B&B's in Groningen

Elke B&B heeft zijn eigen bijzonderheden wat de overnachting uniek maakt. Vaak is een Bed and Breakfast ook gelegen in een bijzonder pand. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in boomhutten, monumenten, molens, schoolgebouwen, een oude fabriek, blokhutten en woonboten. Dit is dus een kans bij uitstek om eens binnen te kijken in dat geheimzinnige klooster of het kasteel dat je altijd al hebt willen bezoeken. Of grijp je kans en krijg een unieke bed and breakfast ervaring vanaf het water of verblijf juist in de boomtoppen. Op deze manier kom je op plekjes die je eerder niet zo snel zou bezoeken.

Omdat een Bed and Breakfast altijd een kamer aanbiedt in het huis van de eigenaren of op het erf van de eigenaren krijg je ook veel mee van de gebeurtenissen rondom de Bed and Breakfast. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te verblijven in een Bed and Breakfast op een boerderij. Je hebt zo niet alleen een prachtig uitzicht over de landerijen, maar kan ook even mee proeven van de sfeer op een werkende boerderij.

Waarom overnachten in een Groningse B&B?

Als je echt even wil genieten van totale rust is een bed and breakfast in Groningen een goed idee. De meeste bed and breakfast locaties liggen niet middenin een drukke stad, maar juist afgelegen in de natuur. Er zijn een aantal redenen waarom overnachten in een Groningse B&B echt op jouw lijstje zou moeten staan. Ten eerste is het de perfecte manier om tot rust te komen. Je geniet van het ontbijt in de ochtend dat je gastheer/vrouw voor je klaarmaakt en je kunt ontspannen in een omgeving die je anders nooit had gezien.

Ten tweede is het vaak ook goedkoper dan een hotel. Een B&B heeft de faciliteiten van een hotel, alleen dan kleinschaliger. In een Bed and Breakfast wordt doorgaans, in tegenstelling tot hotels, meer aandacht besteed aan een hoge kwaliteit, service en een persoonlijke aankleding. Het leuke is dat geen enkele B&B hetzelfde is. Elke B&B heeft zijn eigen bijzonderheden wat de overnachting uniek maakt. Tegenwoordig wordt Bed and Breakfast steeds hipper. Zo kun je overnachten in een B&B met themakamers, een luxe wellnessruimte of omringd door designmeubelen. Bij de ene B&B slaap je dus tussen de schilderijen in een atelier en bij de andere kun je een kookworkshop volgen.

Om een indicatie te krijgen van de kwaliteit van de bed and breakfast waar je verblijft kun je kijken naar het aantal tulpen dat de B&B verdient heeft. Het classificatiesysteem werkt als volgt, 5 tulpen is het maximaal haalbare en dus het beste. Door de recensies te lezen krijg je een idee hoe de sfeer, omgeving en uitstraling is op basis van meningen van gasten. Niet alleen die faciliteiten, maar ook de panden verschillen per B&B. Bijzondere panden maken je overnachting ook uniek, zo kun je overnachten in een molen, boomhut, blokhutten en woonboten.

Heb jij al kennis gemaakt met de charme en gemoedelijkheid van een B&B of zou je dit graag willen? Huur dan een Bed and Breakfast in Groningen via Natuurhuisje!

De natuur in Groningen

In Groningen vind je een ruime variatie aan natuur, dus aan recreatiemogelijkheden geen gebrek in deze provincie! Vanuit je B&B zit je dan ook gauw op de allermooiste plekjes in de natuur om deze volop te gaan verkennen. Houd je van mooie, lange wandelingen? Ga dan eens naar een van de bossen die Groningen rijk is. Neem bijvoorbeeld de Westerwolde: dit is een bos met in totaal 2.200 hectare oppervlakte aan bos en natuurgebieden. Hier kun je dan ook naar hartenlust wandelen en recreëren. Ten oosten van de stad Groningen vind je tevens ’t Roegwold. Ook dit is een mooi natuurgebied met veel oude natuur, maar ook steeds meer nieuwe natuur. Hier vind je onder andere lage plassen, hoger gelegen zandkoppen, grassen en struwelen.

Heb je altijd al wel eens willen wadlopen? Dan kan je dit prima ondernemen tijdens een vakantie in Groningen! Doordat Groningen in het uiterste noordelijke puntje van Nederland ligt, zit je binnen no time op een van de prachtige Waddeneilanden. Deze eilanden bestaan uit Texel, Terschelling, Vlieland, Schiermonnikoog en Ameland. Je kunt dit gebied natuurlijk het beste verkennen met een wadlooptocht! Dit doe je het beste onder begeleiding, zodat je zo veel mogelijk te weten komt over de flora en fauna in het gebied. Zo kom je meer te weten over bijvoorbeeld de grote hoeveelheid vogelsoorten, en wie weet spot je wel zeehonden die uitrusten op de zandbanken!

Rondom de stad Groningen valt ook het een en ander te ontdekken in de natuur. Neem bijvoorbeeld het Hoornse Meer en het Paterwoldse Meer ten oosten van de hoofdstad van Groningen. Hier is het in zowel de zomer als de winter heerlijk vertoeven aan het water, en de recreatiemogelijkheden zijn eindeloos. In de zomer kun je hier genieten van een frisse duik, en in de winter kun je hier wellicht schaatsen. Vogelliefhebbers zullen zich hier zeker thuis voelen, want bijzondere vogels zoals grote zaagbekken, nonnetjes, brilduikers en grote zilverreigers leven hier! Aan de andere kant van Groningen vind je het Beijumerbos. Hier kun je prachtig lange wandelingen en fietstochten maken. Het landschap bestaat uit gevarieerde bossen, afgewisseld met kanalen en graslanden. Ook hier vind je veel flora en fauna, met planten zoals de basterdklaver, aarvederkruid en penningkruid, en met dieren zoals de havik, de grote bonte specht en de boompieper.

Wil je graag wat culturele afwisseling tijdens je verblijf in een B&B in Groningen? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos! Zo vind je in vele stadjes in Groningen nog een historisch stadscentrum, rijk aan musea, winkels, historische panden en stadstuinen. Ook kun je op verschillende plekken in Groningen een typisch Nederlandse molen bezoeken, zoals in Delfzijl en in Winschoten. Natuurlijk mag een bezoekje aan de hoofdstad Groningen ook niet ontbreken. Hier kun je leuke activiteiten ondernemen, zoals het beklimmen van de Martinitoren.

Ook de Dollardkwelders zijn van groot belang voor doortrekkende eenden en steltlopers. Op de slikken van dit brakwatergebied zijn in de nazomer duizenden vogels aanwezig. Daarnaast is dit gebied ook belangrijk voor verschillende soorten planten. Er zijn vakantiehuizen die vlakbij de Dollardkwelders staan, en dus ideaal wanneer u dit gebied wilt bezoeken. Tenslotte moeten ook de polders niet overgeslagen worden. De werkgroep grauwe kiekendief zet zich het akkervogelbeheer in de provincie Groningen te stimuleren. Dit heeft tot resultaat geleid. Niet alleen broedt de grauwe kiekendief broedt met succes in de Groningse polders, ook de grauwe gors, een uiterst zeldzame zangvogels, wordt weer af en toe in de polders waargenomen.

Nationaal Park Lauwersmeer

In het Lauwersmeergebied vind je verschillende type habitat. Zo vindt je er grote plas- drasgebieden, open water, wilgenbos, polders en eilandjes. In al deze habitattypen staat het water centraal, waarschijnlijk is dit ook één van de redenen waarom het gebied een enorme aantrekkingskracht heeft op trekvogels. Het Lauwersmeer is het gehele jaar toegankelijk. Er zijn tevens speciale routes voor rolstoelgebruikers. In een beperkt gedeelte van het Nationaal Park zijn honden toegestaan, let hiervoor op de bordjes.

Tijdens de voor- en najaarstrek kun je als vogelliefhebber je hart ophalen in het Lauwersmeer. Gedurende de trek zijn er duizenden vogels die het gebied aan doen, vooral de Ezumakeeg is een populaire hotspot voor vogelaars. Vanuit de kijkhut observeer je er verschillende soorten, het zijn met name steltlopers die je hier gemakkelijk kunt waarnemen. Soorten die je hier in het voorjaar kunt waarnemen zijn, kleine strandloper, temmincks strandloper, goudplevier, zilverplevier, steltkluut, kluut en rosse grutto. Maar er zijn veel meer soorten steltlopers die je hier kunt zien. Het gebied wordt vrijwel ieder jaar bezocht door een paar zeldzame dwaalgasten uit Amerika of Siberië.

In de zomer van 2012 heeft de zeearend voor het eerst sinds lange tijd gebroed in het Nationaal Park. Naast het Lauwersmeer broedde de zeearend al succesvol in de Biesbosch, de Oostvaardersplassen en in ’t Roggebotzand. De zeearend is de grootste roofvogel van Nederland en met zijn spanwijdte van ongeveer twee meter wordt hij niet voor niets ‘de vliegende deur’ genoemd.

Een heerlijke vakantie in een Groningse B&B

Als Nederlander moet je echt een keertje in Groningen geweest zijn! Een verblijf in een Bed and Breakfast zal je vakantie in deze provincie echt compleet maken, vanwege het persoonlijke aspect van zo’n B&B. Je kunt hier genieten van optimale rust en comfort, middenin de natuur. ’s Ochtends kun je dan genieten van een vers ontbijtje, geserveerd met liefde direct door de eigenaren.

De vakantiehuizen in Groningen liggen dichtbij de mooiste natuurgebieden, zoals het Lauwersmeer en de Dollardkwelders. Of u nu vogelaar bent of natuurliefhebber in het algemeen, in elk vakantiehuisje bent u van harte welkom. Vanuit de vakantiehuizen kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken. De eigenaars weten veel van de omgeving, en kunnen u tips geven over de mooiste plekjes die in de buurt te vinden zijn. Daarnaast kent Groningen gezellige dorpjes en stadjes, zodat u ook op dat vlak een prettige vakantie heeft. In ieder geval zal een B&B in Groningen u als natuurliefhebber zeker positief verrassen!

Inloggen

Privacy vind je in de natuur! Cookies voor onderweg?

Natuurhuisje maakt gebruik van 3 soorten cookies om jouw online struintocht bijzonderder en persoonlijker te maken! Lees hier alles over in ons cookiebeleid.