Vakantiehuizen Texel

Het grootste Nederlandse Waddeneiland, Texel genaamd, is een fantastische vakantiebestemming voor elke natuurliefhebber. Lang geleden zat Texel nog aan de rest van Nederland vast. In de 12e eeuw veroorzaakte een grote overstroming de afscheiding van het eiland Texel. Tegenwoordig is het een gevarieerd eiland met zowel duinen en landbouwgebied als slikken en schorren. Op Texel liggen diverse dorpjes, waarvan De Cocksdorp, Den Burg en De Koog de bekendste zijn. Al deze plaatsjes zijn prima bereikbaar vanuit je vakantiehuis.

Lees meer over vakantiehuizen in Texel
Lees meer over:

Vakantiehuizen Texel

Het grootste Nederlandse Waddeneiland, Texel genaamd, is een fantastische vakantiebestemming voor elke natuurliefhebber. Lang geleden zat Texel nog aan de rest van Nederland vast. In de 12e eeuw veroorzaakte een grote overstroming de afscheiding van het eiland Texel. Tegenwoordig is het een gevarieerd eiland met zowel duinen en landbouwgebied als slikken en schorren. Op Texel liggen diverse dorpjes, waarvan De Cocksdorp, Den Burg en De Koog de bekendste zijn. Al deze plaatsjes zijn prima bereikbaar vanuit je vakantiehuis.

Flora en fauna

Liefhebbers van vogels kunnen op Texel hun hart ophalen. Texel is een vogeleiland bij uitstek. Tijdens je verblijf in één van onze natuurhuisjes kun je dan ook verschillende soorten vogels aantreffen. Bij de duinplas De Geul is bijvoorbeeld een fraaie kolonie lepelaars, aalscholvers en blauwe reiger te zien. De Waddenzeedijk aan de oostkant van het eiland wordt gekenmerkt door de schorren en slikken. Hier zijn het hele jaar door allerlei steltlopers te zien, zoals de bonte strandloper, kluut en bontbekplevier.

Activiteiten

Vanwege de beperkte grootte van het eiland, is het prima mogelijk om vanuit je vakantiehuisje al wandelend of fietsend van A naar B te komen. Trek je schoenen aan, doe je rugzak op en trek erop uit naar bijzondere, kleine natuurgebiedjes zonder massa’s toeristen. Voor de kinderen is Ecomare een absolute aanrader. Omringd door duinen kijk je hoe diverse zeedieren gevoerd worden en bij de tentoonstellingen leer je meer over de flora en fauna van het Waddengebied. Doe jij liever iets actiefs? Ga dan eens wadlopen of stap op een speedboot om met hoge snelheid richting zandbanken met zeehonden te varen. Een belevenis die je niet snel zult vergeten! Maar ook heerlijk luieren op de zandstranden of in een strandtent is absoluut aan te raden wanneer je naar Texel gaat.

Meer informatie?

Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes op Texel, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.