Vakantiehuizen Košice

Vakantiehuis in Košice huren? Bekijk hier een prachtig aanbod van landelijke vakantiewoningen in Košice. De vakantiehuisjes in Košice op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideal gelegen voor een heerlijke vakantie in rust en ruimte. Košice is gelegen in het zuidwesten van Slowakije.

Lees meer over vakantiehuizen in Košice

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis in Košice huren? Bekijk hier een prachtig aanbod van landelijke vakantiewoningen in Košice. De vakantiehuisjes in Košice op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideal gelegen voor een heerlijke vakantie in rust en ruimte. Košice is gelegen in het zuidwesten van Slowakije.

Districten van Košice

Košice is een vrij grote regio en heeft bijna 800.000 inwoners. De regio bestaat uit 11 districten, ook wel okresy genoemd. De hoofdstad van Košice is Košice. De districten rond de hoofdstad zijn opgedeeld in 5 gedeelte, Košice I, II, III, IV en Košice-Okolie. Daarnaast liggen de volgende okresy ook in deze regio: Gelnica, Michalovce, Roznava, Sobrance, Spisská Nová Ves en Trebisov. Bijna alle districten dragen de naam van de belangrijkste stad, die gelegen is in dat district.

In de hoofdstad Košice is van alles te zien voor diegene die van cultuur houdt. Zo kun je onder andere de volgende gebouwen/monumenten vinden in deze prachtige stad: Sint Elisabethkathedraal, Jakabov Paleis en de prachtige hoofdstraat ook wel Hlavná genoemd. Košice is de 2e stad van heel Slowakije, alleen hoofdstad Bratislava heeft meer inwoners dan de 250.000 inwoners die Košice heeft.

Ben jij op zoek naar een leuke vakantiewoning in Gelnica, Michalovce, Roznava, Sobrance, Spisská Nová Ves of Trebisov? Bekijk dan hier het prachtige aanbod van vakantiehuizen in de regio Košice. Vanuit een vakantiehuisje van Natuurhuisje.nl kun je naast genieten van de natuur ook leuke uitstapjes maken naar de verschillende stadjes die de regio rijk is.

Natuur van Košice

De natuur in Košice is prachtig en trekt veel verschillende diersoorten aan. Nabij de stad Košice ligt een wonderschoon gebergte waar verschillende arendsoorten zich thuis voelen. In de bergen bij Košice heb je onder andere kans op de prachtige keizerarend. Daarbij lenen de bergen zich voor heerlijke wandelingen door het landschap van zuidwest Slowakije.

Naast vogelsoorten heb je er ook kans om bijvoorbeeld een das tegen het lijf te lopen. Dassen zijn hoofdzakelijk nachtdieren dus de kans dat je een das tegen komt is het grootst tegen de schemering. Verder kun je in Košice ook schreeuwarenden en steenarenden waarnemen. Ook verschillende moerasvogels vinden hun plaats in deze gevarieerde regio. Zo kun je er onder andere purperreigers, klein waterhoen en verschillende sternsoorten waarnemen. Wil jij graag eens een bezoekje brengen aan de prachtige natuur van Košice? Bekijk dan eens het aanbod van heerlijke vakantiewoningen in de natuur van Košice op deze pagina.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens vakantiehuisjes in andere regio’s van Slowakije. Misschien dat daar wel jouw droomhuisje tussen staat! Ook kun je één van onze collega’s vragen of zij jou misschien verder kunnen helpen met het zoeken naar een geschikte accommodatie in Košice. Zij zullen je met veel plezier verder helpen met de zoektocht naar jouw ideale vakantieaccommodatie.