Vakantiehuizen Prešov

Vakantiehuis in Prešov huren? Bekijk hier een mooi aanbod van landelijke vakantiewoningen in Prešov. De vakantiehuisjes in Prešov op Natuurhuisje.nl zijn allemaal heerlijk gelegen voor een vakantie vol natuur, rust en ruimte. Prešov is een regio gelegen in het oostwesten van Slowakije.

Lees meer over vakantiehuizen in Prešov

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis in Prešov huren? Bekijk hier een mooi aanbod van landelijke vakantiewoningen in Prešov. De vakantiehuisjes in Prešov op Natuurhuisje.nl zijn allemaal heerlijk gelegen voor een vakantie vol natuur, rust en ruimte. Prešov is een regio gelegen in het oostwesten van Slowakije.

Okresy Prešov

Prešov is een regio met iets meer dan 800.000 inwoners. De regio is onderverdeeld in 13 districten; Bardejov, Humenné, Kezmarok, Levoca, Medzilaborce, Poprad, Presov, Sabinov, Snina, Stará L’ubovna, Stropkov, Svidník en Vranov nad Topl’ou. De meeste districten hebben hun naam verkregen door de gelijknamige stad die in de betreffende Okresy gelegen is.

De hoofdstad van Prešov is Prešov. Deze hoofdplaats heeft nabij de 100.000 inwoners en is één van de grootste steden van Slowakije. In deze stad zijn een aantal mooie gebouwen te bewonderen. Je kunt er onder andere een kijkje gaan nemen bij de prachtige oude stadspoort (Flórián stadspoort). Maar de karakteristieke huizen die te vinden zijn in het centrum van deze stad zijn ook zeer zeker de moeite waard om te bekijken. Net als meerdere steden in Slowakije ligt ook Prešov aan een rivier, de Torysa.

Wil jij een vakantiehuisje huren in Bardejov, Humenné, Kezmarok, Levoca, Medzilaborce, Poprad, Presov, Sabinov, Snina, Stará L’ubovna, Stropkov, Svidník en Vranov nad Topl’ou? Maar wil je toch genieten van de heerlijke natuur die te zien is in het noorden van Slowakije? Bekijk dan hier het aanbod van heerlijke rustig gelegen vakantiewoningen in Prešov.

Natuur van Prešov

De natuur van Prešov is erg rijk. In Prešov zijn verschillende Nationale Parken gelegen. De Nationale Parken zijn goed voor de natuur in de regio doordat deze extra beschermd worden. Zo kun je prachtige vogelsoorten waarnemen in deze parken. In de bergen van Prešov kun je onder andere alpenheggenmussen, raven en steenarenden waarnemen. De bergen zijn vooral te vinden in het Tatra Nationaal Park. In dit zelfde park kun je ook bruine beren, gemzen en alpenmarmotten waarnemen. Al deze soorten zijn algemeen en dus met een beetje geluk waar te nemen. Wil jij zelf eens de natuur van Prešov en haar Nationale Parken gaan bewonderen? Boek eens een vakantiewoning op Natuurhuisje.nl. De accommodaties in Prešov op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideaal gelegen voor een vakantie vol rust en natuur.

Niet helemaal kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens de vakantiewoningen in de andere regio’s van Slowakije. Misschien dat daar wel jouw droom vakantiehuisje voor de zomervakantie tussen staat. Ook kun je contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen je graag verder met het zoeken naar leuke vakantiehuizen in Prešov.