Vakantiehuizen Cantabrië

In het noorden, grenzend aan de golf van Biskaje, ligt de provincie Cantabrië. In Cantabrië kunt u vanuit uw vakantiewoning diverse natuurgebieden bezoeken, zoals berggebieden en mooie kustlijnen. In het westen van Cantabrië ligt het berggebied Piccos de Europa. Langs de kust liggen diverse gezellige havendorpjes. De grootste is Santander, tevens de hoofdstad van de provincie Cantabrië. Vanuit uw vakantiehuis is het zeker de moeite waard om deze gezellige havenstad te bezoeken. De stad heeft een groot winkelcentrum en direct buiten de stad, aan de Golf van Biskaje, liggen schitterende zandstranden.

Natuur in Cantabrië
Één van de mooiste natuurgebieden in het noorden van Spanje is het nationaal park de Los Picos de Europa. Dit berggebied ligt in drie verschillende provincies, waaronder die van Cantabrië. Vanuit uw vakantiehuis moet u zeker eens een wandeling in dit nationaal park maken. Het berggebied is erg ruig. Er zijn veel steile rotswanden, maar er zijn ook bloemrijke alpenweiden aanwezig. Het heuvelachtige natuurpark Saja-Besaya doet een stuk glooiender aan. De heuvels zijn hier vooral bedekt met bossen en struikvegetaties. Ook de kust is rijk aan natuur. Op veel plekken steken de kliffen loodrecht uit de zee.

In de heuvel- en bergachtige delen van Cantabrië komen veel roofvogels voor. Wanneer u vanuit uw vakantiewoning de natuur in gaat kunt u bijvoorbeeld de vale gier, dwergarend en slangenarend tegen komen. Op de rotsen leven muurhagedissen. De vuursalamander leeft liever in de bossen, en laat zich alleen met regenachtig weer zien. In het gebergte Picos de Europa leven gemzen. Het is ook de moeite waard om tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Cantabrië op de vele plantensoorten te letten. Er komen in de provincie honderden soorten voor. Daartussen ook orchideeën, zoals het vogelnestje, de bokkenorchis en de mannetjesorchis.

Vakantiehuizen in Cantabrië
Vanuit een vakantiewoning in Cantabrië kunt u zowel de natuur in trekken als de havensteden en stranden bezoeken. De vakantiehuizen liggen op mooie locaties in de natuur of dichtbij de mooiste natuurgebieden. In Cantabrië moet u zeker het nationaal park Picos de Europa bezoeken, maar ook de andere natuurgebieden zijn de moeite waard om tijdens een verblijf in een vakantiehuis te bezichtigen.

Meer informatie over vakantiewoningen in Cantabrië?
Zoekt u naar een vakantiehuis in Cantabrië, of heeft  u een vraag over de natuurgebieden in deze regio? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen over de natuur en vakantiehuizen in Cantabrië. Wij doen dit zo snel en goed mogelijk om u te helpen met het vinden van een leuke vakantiewoning in Cantabrië!
Lees meer over vakantiehuizen in Cantabrië
Lees meer over:

Vakantiehuisjes Cantabrië in de natuur huren? Dan ben je hier aan het juiste adres, hier vind je vakantiehuizen Cantabrië. Al deze vakantiewoningen hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van deze regio. Cantabrië is gelegen in het noorden van Spanje en grenst aan de regio’s Asturië. En Castillië-Leon.

De hoofdstad van Cantabrië is Santander. De regio heeft een oppervlakte van ruim 5000 vierkante kilometer waarop bijna 600.000 inwoners wonen. Eén van de hoogtepunten, op het gebied van natuur, is de zogenaamde Pico de tres Mares. Dit is een bergtop waar drie verschillende rivieren ontspringen, namelijk de Duero, de Nansa en de Ebro. Het bijzondere is dat alle drie de rivieren ook nog eens uitmonden in drie verschillende zeeën. Respectievelijk: de Atlantische oceaan, de Golf van Biskaje en de Middellandse zee.

Cantabrië is één van de groenste provincies van Spanje en vanuit een vakantiehuis in deze regio kun je deze prachtige regio eens nader ontdekken. De natuur bestaat uit gebergtes met kleine authentieke bergdorpjes in het binnenland en een kuststrook met lange zandstranden. De bergen zijn interessant voor allerlei verschillende roofvogels. De meest voorkomende roofvogel die je hier zeker gaat tegenkomen is de zwarte wouw. Je kunt de zwarte wouw herkennen aan zijn licht gevorkte staart en in tegenstelling tot de rode wouw, aan het ontbreken van de ‘licht vensters’ in de ondervleugel.

Naast zwarte wouwen kun je er ook andere soorten roofvogels waarnemen. Let tijdens uw wandelingen door de natuur van Cantabrië op een biddende roofvogel die zich vaak ophoudt in de buurt van telefoonmasten. Wanneer u een grote roofvogel ziet bidden heeft u waarschijnlijk te maken met een slangenarend. Deze roofvogels komen in dit gedeelte van Spanje veel voor. Een andere roofvogel die je zeker gaat zien is de dwergarend, dit is de kleinste arend van Europa en is goed te herkennen aan zijn ‘koplampen’. Wanneer je een dwergarend van voren aan ziet vliegen kan het haast niet missen! Wanneer je zelf roofvogels wilt waarnemen kun je dat het beste doen door een huisje bij ons te huren, onze huisjes hebben namelijk één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuurgebieden van deze regio.

Wil je zelf roofvogels waarnemen in Cantabrië? Of wil je een vakantiehuisje boeken in deze regio maar kun je niet precies vinden wat je zoekt? Stuur gerust even een mailtje of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het vinden van een geschikt vakantiehuisje in Cantabrië. Onze specialiteit is nog altijd vakantiehuizen, maar wij helpen u ook graag verder met informatie over de natuur.