Vakantiehuizen Cantabrië

In het noorden, grenzend aan de golf van Biskaje, ligt de provincie Cantabrië. In Cantabrië kunt u vanuit uw vakantiewoning diverse natuurgebieden bezoeken, zoals berggebieden en mooie kustlijnen. In het westen van Cantabrië ligt het berggebied Piccos de Europa. Langs de kust liggen diverse gezellige havendorpjes. De grootste is Santander, tevens de hoofdstad van de provincie Cantabrië. Vanuit uw vakantiehuis is het zeker de moeite waard om deze gezellige havenstad te bezoeken. De stad heeft een groot winkelcentrum en direct buiten de stad, aan de Golf van Biskaje, liggen schitterende zandstranden.
Lees meer over vakantiehuizen in Cantabrië

9 Natuurhuisjes

Vakantiehuisjes Cantabrië in de natuur huren? Dan ben je hier aan het juiste adres, hier vind je vakantiehuizen Cantabrië. Al deze vakantiewoningen hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van deze regio. Cantabrië is gelegen in het noorden van Spanje en grenst aan de regio’s Asturië. En Castillië-Leon.

De hoofdstad van Cantabrië is Santander. De regio heeft een oppervlakte van ruim 5000 vierkante kilometer waarop bijna 600.000 inwoners wonen. Eén van de hoogtepunten, op het gebied van natuur, is de zogenaamde Pico de tres Mares. Dit is een bergtop waar drie verschillende rivieren ontspringen, namelijk de Duero, de Nansa en de Ebro. Het bijzondere is dat alle drie de rivieren ook nog eens uitmonden in drie verschillende zeeën. Respectievelijk: de Atlantische oceaan, de Golf van Biskaje en de Middellandse zee.

Cantabrië is één van de groenste provincies van Spanje en vanuit een vakantiehuis in deze regio kun je deze prachtige regio eens nader ontdekken. De natuur bestaat uit gebergtes met kleine authentieke bergdorpjes in het binnenland en een kuststrook met lange zandstranden. De bergen zijn interessant voor allerlei verschillende roofvogels. De meest voorkomende roofvogel die je hier zeker gaat tegenkomen is de zwarte wouw. Je kunt de zwarte wouw herkennen aan zijn licht gevorkte staart en in tegenstelling tot de rode wouw, aan het ontbreken van de ‘licht vensters’ in de ondervleugel.

Naast zwarte wouwen kun je er ook andere soorten roofvogels waarnemen. Let tijdens uw wandelingen door de natuur van Cantabrië op een biddende roofvogel die zich vaak ophoudt in de buurt van telefoonmasten. Wanneer u een grote roofvogel ziet bidden heeft u waarschijnlijk te maken met een slangenarend. Deze roofvogels komen in dit gedeelte van Spanje veel voor. Een andere roofvogel die je zeker gaat zien is de dwergarend, dit is de kleinste arend van Europa en is goed te herkennen aan zijn ‘koplampen’. Wanneer je een dwergarend van voren aan ziet vliegen kan het haast niet missen! Wanneer je zelf roofvogels wilt waarnemen kun je dat het beste doen door een huisje bij ons te huren, onze huisjes hebben namelijk één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuurgebieden van deze regio.

Wil je zelf roofvogels waarnemen in Cantabrië? Of wil je een vakantiehuisje boeken in deze regio maar kun je niet precies vinden wat je zoekt? Stuur gerust even een mailtje of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het vinden van een geschikt vakantiehuisje in Cantabrië. Onze specialiteit is nog altijd vakantiehuizen, maar wij helpen u ook graag verder met informatie over de natuur.