Vakantiehuizen Valladolid

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Valladolid

De natuur in de provincie Valladolid, gelegen in het centrum van Spanje, is erg divers. U vindt er onder andere rivieren, met bijbehorende voedselrijke natuurgebieden, maar aan de andere kant kunt u vanuit uw vakantiehuis ook drogere bosgebieden en schrale graslanden bezoeken. Elk natuurgebied kent haar eigen hoogtepunten en herbergt haar eigen specialiteiten op het gebied van flora en fauna. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning in Valladolid kunt u ook de gelijknamige hoofdstad van de provincie bezoeken. Hoogtepunten en bezienswaardigheden van deze stad zijn onder andere de enorme kathedraal, de oude overdekte winkelpassage en het grote aantal musea.

Natuur in Valladolid

De Rio Duero stroomt van oost naar west door de provincie Valladolid. Aan weerszijden van deze rivier zijn interessante natuurgebieden te vinden. In het westen van Valladolid kunt u vanuit uw vakantiewoning het natuurgebied Riberas de Castronuño-Vega del Duero bezoeken. U vindt hier een afwisselend landschap met diverse landschapstypen. In andere delen van Valladolid kunt u tijdens een verblijf in een vakantiehuis andere soorten natuurgebieden bezoeken. Rond de plaatsen Boecillo en Portillo zijn uitgestrekte bosgebieden te vinden. Deze bosgebieden worden afgewisseld met mediterrane struikbegroeiingen die een thuis zijn voor veel soorten vogels en reptielen.

De natuurgebieden van Valladolid zijn jachtplaatsen voor veel soorten roofvogels. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning kunt u zowel de rode als de zwarte wouw tegenkomen, maar ook soorten als vale gier, slangenarend en grauwe kiekendief. Zangvogels die in de provincie voorkomen zijn onder andere de grauwe gors, grijze gors, baardgrasmus en blauwe ekster. In de bossen leven verschillende soorten zoogdieren. Tijdens een wandeling vanuit uw vakantiehuis kunt u, vooral in de vroege ochtend, vossen, eekhoorns en hazen zien. Later op de dag zijn de insecten actief. De bloemen worden bezocht door oranje luzernevlinders en kardinaalsmantels.

Vakantiehuizen in Valladolid

De vakantiewoningen op onze website zijn allemaal geassocieerd met de natuur. Het ene vakantiehuisje staat midden in de natuur terwijl de andere dichtbij de mooiste gebieden van Valladolid gesitueerd is. Vanuit uw vakantiewoning kunt u dus zowel de natuurgebieden bezoeken als een kijkje nemen in de hoofdstad van de provincie, Valladolid. Dankzij de diversiteit aan natuurgebieden zult u zich tijdens een verblijf in een vakantiewoning in Valladolid geen moment hoeven te vervelen.

Vragen over vakantiewoningen in Valladolid?

Wilt u meer weten over de natuurgebieden in deze regio of heeft u een vraag over de vakantiehuizen in de provincie Valladolid? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning in de Spaanse provincie Valladolid!

Inloggen