Vakantiehuizen Zamora

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Zamora

Zamora is een provincie gelegen in het westen van Spanje. De natuur is in deze provincie erg afwisselend. Vanuit uw vakantiewoning kunt u rivieren, droge graslanden en ruige berglandschappen bezoeken. Elk type landschap herbergt haar eigen flora en fauna. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Zamora kunt u in deze natuurgebieden de mooiste wandelingen maken. Daarnaast is het mogelijk om vanuit uw vakantiewoning de hoofdstad van de provincie te bezoeken, de gelijknamige stad Zamora. Tot de interessante bezienswaardigheden van de stad behoren kerken, kathedralen en een kasteel.

Natuur in Zamora

In het westen van Zamora ligt het natuurpark Montesinho. Vanuit uw vakantiehuis kunt u in dit natuurpark schitterende wandelingen maken. Het landschap is bijzonder afwisselend met zowel graslanden en heidevelden als bossen en steile rotswanden. Verder oostwaarts stroomt de rivier Esla van zuid naar noord door de provincie. De rivier wordt onderbroken door enkele stuwmeren, waaronder het Embalse Ricobayo. Ten oosten van de rivier bevindt u zich in uw vakantiehuis in drogere streken. Toch zijn er ook enkele interessante natuurgebieden, zoals het natuurreservaat Lagunas de Villafáfila. Ook de drogere struikvegetaties en graslanden herbergen hun eigen interessante plant- en diersoorten.

Overal in de provincie Zamora maakt u kans op het zien van spectaculaire soorten roofvogels. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning kunt u niet alleen de grote vale gieren en steenarenden zien, maar ook de sierlijke grijze wouw komt in de regio voor. Bijzonder in Zamora is het voorkomen van de grote trap. Deze enorme landvogel leeft vooral op de graslanden in de oostelijke helft van de provincie. In glooiende gebieden leven veel soorten reptielen. Parelhagedis en Spaanse smaragdhagedis zijn allebei fraai gekleurde reptielen. De vuursalamander en marmersalamander vormt het kleurrijke duo bij de amfibieën. In de bossen leven edelherten en wilde zwijnen.

Vakantiehuizen in Zamora

De vakantiewoningen die wij op onze website aanbieden zijn allemaal gesitueerd op mooie locaties in de natuur of dichtbij de mooiste natuurgebieden van Zamora. Vanuit uw vakantiehuis kunt u dus direct naar buiten om een mooie wandeling door één van de vele natuurgebieden te maken die in deze provincie te vinden zijn. Ook kunt u de gezellige Spaanse steden bezoeken om hier heerlijk op een terrasje uit te rusten. Ook een bezoek aan de hoofdstad van de provincie, Zamora, is de moeite waard.

Meer informatie over vakantiehuizen in Zamora?

Heeft u een vraag over de natuur in Zamora of wilt u meer weten over een bepaalde vakantiewoning? U kunt in dat geval gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder met het vinden van een geschikte vakantiewoning in de Spaanse provincie Zamora!

Inloggen