Vakantiehuizen Badajoz

Meer weten over vakantiehuizen in Badajoz?

Lees meer over vakantiehuizen in Badajoz

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Badajoz

Badajoz is een provincie gelegen in de Extremadura, in het westen van Spanje. De Extremadura staat bekend om zijn vele vogelsoorten, en is een geliefde bestemming onder vogelaars. Op de uitgestrekte graslanden komen veel soorten roofvogels en zangvogels voor. Vanuit uw vakantiehuis in Badajoz kunt u de mooiste gebieden in de provincie bezoeken, en komt u tijdens een wandeling allerlei bijzondere natuurverschijnselen tegen. De hoofdstad van de provincie is de gelijknamige plaats Badajoz, gesitueerd in het uiterste westen van de regio, dichtbij de grens met Portugal. Wanneer u vanuit uw vakantiewoning deze stad bezoekt kunt u allerlei interessante gebouwen en bezienswaardigheden bezoeken, zoals diverse musea en oude toegangspoorten en muren.

Natuur in Badajoz

Het klimaat in Badajoz is erg warm en droog. Grote delen van het landschap zijn dan ook begroeid met grassen, struiken en enkele lage boomsoorten die goed bestand zijn tegen droogte. In het oosten van de regio kunt u de streek La Serena bezoeken. Graslanden en struikvegetaties worden hier afgewisseld met kleine boomgaarden. De streek herbergt veel soorten vogels, en het is dan ook zeker de moeite waard om La Serena vanuit uw vakantiehuis te bezoeken. Op de graslanden leeft bijvoorbeeld de grote trap, en er komen bijzondere roofvogelsoorten voor, waaronder de monniksgier, vale gier en kleine torenvalk. Ook bijzondere zangvogels, als zwarte tapuit en theklaleeuwerik komen in dit deel van Badajoz voor.

In Badajoz kunt u vanuit uw vakantiewoning ook verschillende grote meren bezoeken, zoals het Embalse de Alange en het Embalse de Cornalvo. Langs de oevers van de meren zijn regelmatig reigersoorten te zien, zoals de koereiger en de kleine zilverreiger. Ook stroomt de rivier Guadiana door Badajoz. Het land aan weerszijden van de Guadiana is duidelijk vruchtbaarder als de drogere graslanden in andere delen van de provincie. Direct langs de rivier bevinden er zich moerasbossen en rietkragen, die een thuis zijn voor veel soorten insecten en watervogels.

Vakantiewoningen in Badajoz

De vakantiehuizen op natuurhuisje.nl zijn allemaal gesitueerd op mooie plaatsen in de natuur. Een vakantiewoning is dan ook een goede uitvalsbasis om de natuur in de provincie Badajoz te verkennen. Badajoz heeft een grote diversiteit aan natuurgebieden, en u kunt vanuit uw vakantiehuis zowel de droge graslanden als de nattere rivier- en meergebieden bezoeken. Ook kunt u tijdens een verblijf in uw vakantiewoning de stad Badajoz bezoeken.

Meer weten over vakantiehuizen in Badajoz?

Heeft u een vraag over de vakantiewoningen in Badajoz, of wilt u meer weten over de natuur in deze Spaanse provincie? U kunt met al uw vragen gerust contact met ons opnemen. Wij zullen uw vraag snel beantwoorden en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning in Badajoz.