Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Cáceres

Cáceres, in het westen van Spanje, beslaat de noordelijke helft van de regio Extremadura. Het landschap in Cáceres is bijzonder afwisselend, en vanuit uw vakantiehuis kunt u dan ook allerlei verschillende natuurgebieden bezoeken. Droge graslanden, moerasachtige rivierlandschappen en berggebieden maken dat de natuurliefhebber niet snel genoeg van deze omgeving krijgt. Centraal gelegen in de provincie ligt de gelijknamige hoofdstad Cáceres. De stad heeft nog geen 100.000 inwoners, maar er zijn wel tal van interessante bezienswaardigheden. Als u de stad vanuit uw vakantiehuis bezoekt kunt u bijvoorbeeld verschillende musea en kathedralen, maar ook oude muren en grotten bezoeken.

Natuur in Cáceres

In het westen van de provincie Cáceres, op de grens met Portugal, ligt het nationaal park Tejo. Hier ligt een schitterend en rustgevend landschap dat u zeker eens moet bezoeken wanneer u in een vakantiehuis in de omgeving verblijft. In het nationaal park stroomt de brede rivier Tejo door een prachtig heuvelachtig landschap. Wanneer u de rivier verder naar het oosten volgt komt u opnieuw in een nationaal park: De Monfrague. De brede rivier kronkelt hier door een bergachtig landschap, dat bedekt is met bossen en graslanden. Daarnaast zijn er veel steile rotswanden, die een thuis zijn voor veel soorten planten en dieren.

Het is zeker de moeite waard om vanuit uw vakantiehuis nationaal park De Monfrague te bezoeken. Er zijn langs de wegen verschillende uitkijkpunten op plekken waar u een goede kans maakt om roofvogels te zien. In het gebied komen vale gieren, monniksgieren, grijze wouw, Spaanse keizerarend, havikarend en vele andere roofvogelsoorten voor. Ook soorten als alpenkraai, blauwe ekster en zwarte tapuit zijn in dit nationaal park te zien. Ook de andere natuurgebieden in Cáceres zijn een bezoek waard. Er komen in de provincie vele soorten planten voor. Tijdens een wandeling vanuit uw vakantiewoning kunt u meerdere soorten orchideeën tegenkomen. In de provincie Cáceres komen onder andere de wantsenorchis, vlinderorchis en wolzweverorchis voor.

Vakantiehuizen in Cáceres

Een vakantiewoning in Cáceres is een prima uitvalsbasis om de bijzondere natuurgebieden in de provincie bezoeken. Vanuit uw vakantiehuis kunt u de nationale parken Tejo en De Monfrague bezoeken, maar er zijn tal van andere natuurgebieden die ook een bezoek waard zijn. Daarnaast kunt u enkele interessante steden bezoeken, zodat u zich tijdens een verblijf in een vakantiehuis geen moment hoeft te vervelen!

Vragen over vakantiewoningen in Cáceres?

Wilt u meer weten over de vakantiehuizen in Cáceres, of wilt u specifieke informatie over een bepaald natuurgebied? U kunt in dat geval gerust contact met ons opnemen. Wij behandelen uw vraag snel en helpen u met het vinden van een vakantiewoning in Cáceres!