Vakantiehuizen Freiburg

Vakantiehuisjes Freiburg huren in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij bieden meerdere vakantiehuizen in dit kanton van Zwitserland. Al onze vakantiehuizen in dit gedeelte van Zwitserland hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van dit prachtige land.

Lees meer over vakantiehuizen in Freiburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuisjes Freiburg huren in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij bieden meerdere vakantiehuizen in dit kanton van Zwitserland. Al onze vakantiehuizen in dit gedeelte van Zwitserland hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan in of nabij de mooiste natuur van dit prachtige land.

Freiburg is zowel een kanton als een stad in Zwitserland. Met ruim 240 duizend inwoners is het kanton verdeeld over 7 districten. Evenals Wallis en Bern wordt er in dit kanton ook met twee talen gesproken, namelijk Frans en Duits. Een bezienswaardigheid in de Freiburg regio is de Vanil Noir. Het is met bijna 2400 meter de hoogste berg van de omliggende Alpen.

Naast het kanton Freiburg is er ook nog de hoofdstad van dit kanton: Fribourg. De naam wordt ook wel letterlijk vertaald naar ‘Vrije Burcht’. In de hoofdstad worden twee talen gesproken, namelijk Duits en Frans. De stad is gelegen op een Zwitserse hoogvlakte op slechts, hemelsbreed, 30 kilometer van de stad Bern.

Vakantiehuis Freiburg

Het leuke aan de vakantiehuizen Freiburg die op natuurhuisje vindt is dat ze gesitueerd zijn in of nabij de mooiste natuur van de regio. In het zuiden van de regio kan je kilometers hoge bergen vinden met sneeuwtoppen en in het noorden van de regio vind je grote meren. De meren kunnen in de winter interessant zijn voor allerlei soorten watervogels. Op de grote meren maak je kans op het zien van duikers. Dit zijn een soort grote futen die in de diepe meren vissen. Omdat deze meren zo diep zijn zie je vaak weinig vogels op de meren, duikers zijn echter gespecialiseerd in het dieper duiken dan normale watervogels en dus in de winter wel op deze plassen te vinden. In het voorjaar en de zomer broeden de duikers in Scandinavië.

Wandelen vanuit een vakantiehuis

Wanneer je een fervent wandelaar bent is deze regio van Zwitserland echt iets voor jou. In Freiburg vind je namelijk vele wandelpaden en kun je vrijwel over deelnemen aan een georganiseerde wandeling. Vaak loop je over steile hellingen, dus dan kan een gids zeker geen kwaad. Let tijdens de wandelingen ook eens op gemzen. Deze kleine berg ree zie je tegen de meeste onmogelijke hoeken omhoog klouteren.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de roodkeelduiker? Of wil je meer weten over het gedrag van de gemzen? Of liever toch een vakantiehuis Freiburg in de natuur huren? Bij ons kun je met al je vragen terecht. Wij hebben een team specialisten zitten die je graag verder helpen. Niet alleen met het huren van vakantiehuizen maar met informatie over de omgeving.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?