Vakantiepark Brabant

Ben je op zoek naar een fijne vakantie in eigen land? Denk dan eens aan een verblijf in een vakantiepark in Brabant! Brabant heeft ontzettend veel moois te bieden in de natuur en is daarom de ideale vakantiebestemming in Nederland. Dit alles verken je het beste vanuit een vakantiepark!

Lees meer over vakantiepark Brabant

434 Natuurhuisjes

Vakantiepark Brabant

Ben je op zoek naar een fijne vakantie in eigen land? Denk dan eens aan een verblijf in een vakantiepark in Brabant! Brabant heeft ontzettend veel moois te bieden in de natuur en is daarom de ideale vakantiebestemming in Nederland. Dit alles verken je het beste vanuit een vakantiepark!

Bij Natuurhuisje hebben wij een geweldig aanbod aan vakantieparken in de Brabantse natuur. Alle vakantieparken die je hier vindt zijn erg kleinschalig, dus het is niet te vergelijken met een vakantiepark van de grote ketens. De kleinschaligheid wilt zeggen dat er maximaal 30 vakantiehuisjes op het vakantiepark staan, waardoor er nooit andere toeristen te dicht op je lip zitten. In een vakantiepark van Natuurhuisje geniet je dus van rust, privacy en veel ruimte om je heen! Tevens is er geen receptie en geen zwembad aanwezig in onze selectie vakantieparken. Al met al is een vakantiepark een erg originele, comfortabele en rustige accommodatie waar je heerlijk vakantie zult kunnen vieren.

Het maakt niet uit of je nu met het hele gezin, met een vriendengroep of met je partner op vakantie gaat; een vakantiepark is de ideale accommodatie. Doordat je in een afgesloten vakantiepark verblijft beleef je een vertrouwd en veilig gevoel. Dit hoeft echter niet te betekenen dat het er krioelt van de andere toeristen, integendeel zelfs! Direct buiten de deur van je vakantiehuisje op het vakantiepark geniet je van de mooiste natuur, met vele mogelijkheden om te recreëren. Dit is leuk voor bijvoorbeeld een vakantie met kinderen, die volop kunnen rennen, spelen, voetballen en boomklimmen, pal voor de deur! Ook voor koppels biedt een vakantiepark de ideale oplossing, omdat je geniet van veel privacy, rust en ruimte om je heen. Vanuit je verblijf kun je dan zo een fantastische, rustgevende wandeling in de natuur gaan maken.

De kleinschaligheid van een vakantiepark in Brabant zal ervoor zorgen dat je een rustgevende vakantie tegemoet gaat waarbij natuur centraal staat. Vanuit je vakantiepark kun je tevens uitstekend de omgeving gaan verkennen, want in Brabant zijn er ontzettende veel leuke plekjes, zowel op het gebied van natuur als cultuur!

Zien en doen in Brabant

Brabant is een ontzettend veelzijdige en gezellige bestemming voor een vakantie in eigen land. Je vindt hier zowel prachtige natuurgebieden als bourgondische gezelligheid, wat het een geschikte bestemming maakt voor elke vakantieganger. Je vindt hier natuur zoals bossen, heidevelden en polderlandschappen waardoor je hier heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken.

Onder de prachtige natuurgebieden in Brabant valt het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Hier waan je je in een ware woestijn! Dit gebied mag je dan ook echt niet missen tijdens een vakantie in een Brabants vakantiepark. Dit park bestaat uit stuifzandgebieden en wat bossen, wat het een heerlijke omgeving maakt voor een eindeloze wandeling of ruitertocht. In de winter kun je hier ook je sleetje meenemen en van de zandheuvels afsleeën! Dit Nationaal Park heeft terecht de bijnaam de Brabantse Sahara gekregen. Ook kun je hier heerlijk met de hond wandelen. Ook in het gebied de Herpse Bossen vind je een soortgelijk landschap met stuifzandlandschappen.

Houd je van een wat meer waterachtig gebied? Dan mag een bezoek aan het Nationaal Park de Biesbosch niet missen! Hier waan je je in een doolhof van wateren, moerassen, zandbanken en bossen. Het park bevindt zich op de grens van Brabant met Zuid-Holland. Het Nationaal Park kun je uitstekend verkennen met een prachtige boottocht, die je alle mooie plekjes van de Biesbosch laat zien. Maar ook wandelend of fietsend kun je het gebied gaan verkennen, eventueel met een gids! Voor vogelliefhebbers is de Biesbosch ook een waar paradijs, want je vindt hier veel verschillende vogels. Ook andere waterdieren kun je hier spotten, vanuit een kano bijvoorbeeld!

Naast de officiële Nationale Parken vind je nog vele andere pareltjes in de natuur. In Brabant vind je namelijk talloze bosgebieden, polders, landgoederen en landbouwakkers. Afhankelijk van je voorkeur, kun je dit alles verkennen met een fietstocht of wandeltocht. De waterachtige gebieden zijn rijk aan vele soorten dieren, zoals vogels, amfibieën, kleine zoogdieren, vissen, reeën en Schotse Hooglanders. Met een beetje geluk spot je een van deze mooie dieren tijdens je vakantie! In de Brabantse natuurgebieden kun je naar hartenlust wandelen om je hoofd leeg te maken, en de kinderen kunnen eindeloos spelen, in bomen klimmen, en rondrennen!

Wanneer je in Brabant op vakantie bent, wil je natuurlijk ook de bourgondische gezelligheid beleven. Dit kan natuurlijk uitstekend in een van de gezellige steden of dorpen van Brabant! De hoofdstad Den Bosch mag natuurlijk echt niet missen, want hier vind je de meest sfeervolle binnenstad met talloze recreatiemogelijkheden op het gebied van cultuur. Zo vind je hier bijvoorbeeld het museum met kunstwerken van Jheronimus Bosch. Ook kun je een gezellige tour maken met een boottocht over de Binnendieze om zo op een bijzondere manier de stad te ontdekken. Breda is een andere gezellige stad in Brabant, en is zelfs uitgeroepen tot stad met de Beste Binnenstad van Nederland! Ook hier kun je eindeloos winkelen, slenteren en restaurantjes bezoeken. Een andere leuke stad is Bergen op Zoom, die op de grens ligt met Zeeland. Vanuit hier zit je dan ook binnen no time op de prachtige Zeeuwse stranden, leuk voor de afwisseling!

Kom jij in het voorjaar naar Brabant? Dan zit je misschien wel in de periode van het Carnaval! Dit is een groot spektakel dat jaarlijks terugkomt in de zuidelijke provincies, en wordt gekenmerkt door praalwagens, verklede mensen en veel Brabantse gezelligheid. Een optocht bekijken tijdens Carnaval mag dan ook zeker niet missen!

Brabant ontdekken vanuit je vakantiepark

Een vakantiepark is de ideale accommodatie voor een vakantie in Brabant, omdat het een originele, rustige en kleinschalige manier van verblijven is. Tenminste, als je bij Natuurhuisje boekt natuurlijk! Bij ons geen grote vakantieparken, maar kleinschalige, rustige vakantieparken middenin de natuur en ver weg van de toeristenmassa. Hier heb je dus geen last van herrie, drukte en hectiek. Geniet van de natuur, privacy en ruimte om je heen en boek een vakantiepark in Brabant bij Natuurhuisje!