Vakantiepark Eifel

Voor een geslaagde vakantie in Duitsland zit je in Eifel zeker goed! Dit prachtige uitgestrekte natuurgebied is relatief dichtbij huis en daarmee geschikt voor zowel korte als lange vakanties. Vanuit een kleinschalig vakantiepark ervaar je alles wat dit natuurgebied te bieden heeft optimaal, namelijk prachtige hoogvlaktes, bossen en fonkelende meren. Bij Natuurhuisje vind je het beste aanbod aan kleinschalige vakantieparken in Eifel, middenin de natuur!

Lees meer over vakantiepark Eifel

340 Natuurhuisjes

Vakantiepark Eifel

Voor een geslaagde vakantie in Duitsland zit je in Eifel zeker goed! Dit prachtige uitgestrekte natuurgebied is relatief dichtbij huis en daarmee geschikt voor zowel korte als lange vakanties. Vanuit een kleinschalig vakantiepark ervaar je alles wat dit natuurgebied te bieden heeft optimaal, namelijk prachtige hoogvlaktes, bossen en fonkelende meren. Bij Natuurhuisje vind je het beste aanbod aan kleinschalige vakantieparken in Eifel, middenin de natuur!

Voor wie nog niet bekend is met het natuurgebied De Eifel in Duitsland: dit is een gebied met een oppervlakte van 110 km 2, verspreid over zowel België als Duitsland. Als jij van ongerepte natuur en prachtige landschappen houdt dichtbij huis, dan is dit de plek voor jou. Alhoewel je met de auto binnen no time in De Eifel bent, voelt het alsof je veel verder weg van huis bent. De Eifel bevindt zich ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn, en de landschappen zijn erg gevarieerd over het gebied. Zo vind je in het oosten een erg ruig landschap en in het westen een landschap wat een stuk rustiger is. Daarnaast vind je over het hele gebied de meest prachtige bossen, heldere meren en uitgestrekte hoogvlaktes. Je kunt je dus wel voorstellen dat een vakantie in de Eifel een ware droom is voor natuurliefhebbers!

Wanneer je in De Eifel bent, wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk van al het natuurschoon kunnen genieten. Je kunt dan ook het allerbeste een accommodatie middenin de Eifelse natuur huren. Wat dacht je van een kleinschalig vakantiepark in de natuur! Natuurhuisje heeft in Eifel de meest spectaculaire kleinschalige vakantieparken voor je verzameld, allemaal gelegen op de mooiste locaties middenin de natuur van de Eifel. In een kleinschalig vakantiepark zal je geen last hebben van andere toeristen zoals in een grootschalig vakantiepark, waar te veel vakantiehuisjes en te veel mensen zijn. Toch geniet je van de vertrouwdheid van een vakantiepark, maar dan wel in alle rust, ruimte en privacy. Vanuit het vakantiepark loop je dan zo De Eifel in om de prachtigste plekjes in de natuur te ontdekken!

Alle vakantieparken in De Eifel die je hier vindt bij Natuurhuisje zijn kleinschalig. Dit houdt in dat er maximaal 30 vakantiehuisjes aanwezig zijn, en geen zwembad of receptie. Je verblijft hier ver weg van het massatoerisme en kunt genieten van zeeën van ruimte om je heen! Een kleinschalig vakantiepark in De Eifel is leuk voor jong en oud. Je zult je verbazen over de wandelmogelijkheden in de omgeving en de pure rust om je heen, met enkel het geluid van vogeltjes en de wind door de bomen! Waar volwassenen een kleinschalig vakantiepark graag gebruiken om tot rust te komen, hebben de kinderen alle ruimte om volop de rennen en spelen. Je kunt vakantiehuisjes op vakantieparken in de Eifel vinden in alle soorten en maten. Je hebt luxe, simpele, grote en kleine uitvoeringen, waardoor er altijd wel een geschikt exemplaar voor jou en je reisgezelschap tussen zit!

Landschap in De Eifel

Het landschap van De Eifel heeft veel te danken aan de geologische ontwikkeling van het gebied, en hierin heeft het vulkanisme een grote rol gehad. Het zuidoostelijke deel van De Eifel wordt ook wel Vulkaan-Eifel genoemd, en die naam zie je terug in het landschap. Je kunt hier namelijk gigantische kraters bewonderen die ontstaan zijn uit explosies van vulkanische gassen, die grote gaten in de bodem sloegen. Het is dus niet hetzelfde als vulkanische kraters, maar het is wel heel indrukwekkend! Tegenwoordig zijn de meeste kraters gevuld met grondwater, wat Maaren worden genoemd. Al deze Maaren kun je dan ook prima bezoeken in dit gebied en in de omliggende steden en dorpjes. Onder andere in Daun, Hillesheim en Nürburg vind je prachtige kratermeren! In Wallenborn vind je zelfs een koudwatergeiser! Alhoewel geologisch gezien dit gebied nog steeds actief is, hoef je niet bang te zijn voor de vulkanische activiteit van dit gebied. Echter stijgt het gebied van de De Eifel nog wel met 1 a 2 millimeter per jaar door het gevolg van de plaatbewegingen!

Naast de vulkanische kenmerken van het landschap van De Eifel vind je hier ook rivieren, rotsformaties en glooiende bossen. Omdat de wildernis in De Eifel nog relatief ongetemd is, is dit gebied uitgeroepen tot een UNESCO Werelderfgoed! Door deze internationale erkenning van het gebied wordt de natuur uitstekend beschermd.

Door de grote variatie aan landschappen kun je rekenen op vele soorten flora en fauna in De Eifel. Zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en insecten leven hier volop, en je kunt dus met een beetje geluk uren talloze dieren bewonderen. De oehoe en de ijsvogel leven hier onder andere, en bevers zijn hier hartstikke gelukkig met al dat water. De hoeveelheid aan dieren die hier leven is overweldigend. Dierenliefhebbers kunnen wanen zich hier dan ook echt in een paradijs! Zeldzame libellen en vlinders spotten kan hier onder begeleiding van een natuurgids of op eigen houtje over de uitgezette wandelroutes. Daarnaast vind je talloze fietsroutes in De Eifel om de mooiste fietsroutes te maken.

Of je nu in de zomer of in de winter De Eifel wilt bezoeken: het is er het hele jaar door prima vertoeven. In de winter zal je je met een beetje geluk wanen in een sprookjesachtig wit winterlandschap, ideaal om de feestdagen of winterdagen in door te brengen met familie of vrienden! In je vakantiehuisje in het vakantiepark zit je dan lekker warm en comfortabel. Ook hartstikke romantisch voor een uitje met z'n tweeën! In de zomer is het uiteraard verrukkelijk weer buiten, wat het ideaal maakt om alle dagen in de buitenlucht door te brengen onder de warme zon. Je kunt in de zomer ook uitstekend activiteiten zoals wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden ondernemen. Wil je in een wat rustigere periode De Eifel bezoeken? Ga dan eens in de herfst naar dit natuurgebied. Dit is namelijk de rustigste periode! Wanneer de bladeren veranderen van kleur, levert dit tevens prachtige, oogverblindende landschappen op.

Wil je dus een heerlijke vakantie beleven in de pure natuur relatief dichtbij huis? Dan is een vakantie in een vakantiepark in de Eifel in Duitsland echt iets voor jou! Hier kun je helemaal resetten en genieten van de rust, flora en fauna om je heen. Boek hier jouw favoriete kleinschalige vakantiepark!