Vakantiepark Spanje

Spanje, het land waar het 10 maanden zomer is en twee maanden winter en waar je heerlijk kunt ontvluchten om de Nederlandse winter over te slaan. Of je nu heerlijk aan de kust verblijft, in de omgeving van de grote steden zoals Barcelona, Valencia, Sevilla en Madrid of ergens in een klein dorpje landinwaarts, je gaat in Spanje ongetwijfeld een succesvolle vakantie hebben waar je heerlijk kunt genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft.

Lees meer over vakantiepark Spanje

935 Natuurhuisjes

Vakantiepark Spanje

Spanje, het land waar het 10 maanden zomer is en twee maanden winter en waar je heerlijk kunt ontvluchten om de Nederlandse winter over te slaan. Of je nu heerlijk aan de kust verblijft, in de omgeving van de grote steden zoals Barcelona, Valencia, Sevilla en Madrid of ergens in een klein dorpje landinwaarts, je gaat in Spanje ongetwijfeld een succesvolle vakantie hebben waar je heerlijk kunt genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in een bed en breakfast te verblijven, een hotel, een vakantiehuisje in de middle of nowhere of misschien wel in een tiny house, maar je kunt ook genieten van je vakantie op een vakantiepark in Spanje. De vakantieparken op deze pagina zijn echter kleinschalig waardoor er maar een paar huisjes per park staan. Zo kun je genieten van de gezellige sfeer op een vakantiepark en tegelijkertijd heb je toch de privacy en rust waar je naar op zoek bent.

De natuur in Spanje

Spanje is een groot land en heeft daardoor meerdere natuurgebieden. De Spaanse natuur is echt bevoorrecht. Het is het land met de meeste door de UNESCO uitgeroepen biosfeerreservaten ter wereld, dus dat zegt al veel over hoe mooi dit land is! Je vindt hier meren, bergen, vulkanen, moerassen, bossen, rivieren, valleien, kliffen en nog veel meer. De verschillen in het Spaanse landschap zullen je blijven fascineren. Ontsnap aan de sleur van het dagelijkse leven, haal diep adem en vergeet voor een moment even alles.

Wil je graag de groene kant van Spanje ontdekken? De streken in het noorden van Spanje (Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland) vormen samen het groene hart van Spanje. Een andere prachtige plek in de natuur is het Nationaal Park Sierra de Guadarrama wat tussen Madrid en Segovia ligt. Een natuurgebied met rijke diversiteit en populair onder wandelaars en bergbeklimmers. De biodiversiteit hier is exceptioneel doordat het zo onaangetast is door de mensheid. Een andere prachtige plek die ook wel een van de zeven natuurwonderen in Spanje wordt genoemd, zijn Las Médulas, gelegen in de provincie León. Oorspronkelijk waren het oude Romeinse goudwinningsmijnen, maar nu zijn deze compleet bedekt met kastanje- en eikenbossen waardoor het natuurgebied een spektakel van kleuren wordt in de lente- en herfstmaanden. In de Romeinse tijd waren dit de grootste goudmijnen van het hele Romeinse rijk, maar momenteel is het een UNESCO World Heritage Site.

De Spaanse keuken

In Spanje kun je genieten van heerlijke maaltijden. Heb je even een dagje geen zin om zelf eten te bereiden in je vakantiehuisje? Gun jezelf dan wat rust en ga lekker uit eten in een authentiek restaurant. Toch is de keuken in elke regio van Spanje weer verschillend, elke regio heeft haar eigen unieke recepten en dit zul je ook merken als je ineens op een andere plek in Spanje bent. Wat bijzonder is in Spanje, is dat de bevolking eigenlijk 2 keer per dag warm eet. Zo eten ze tijdens de lunch soms al Paella, broden en soepen en ze nemen hier dan ook echt de tijd voor. Olijfolie is niet weg te denken uit de Spaanse keuken en wordt letterlijk bij bijna alles gebruikt. Spanje is dan ook de grootste olijfolieproducent van de wereld. Als smaakmakers wordt er vooral ui, knoflook en peterselie gebruikt.

Spanjaarden zijn gek op tapas. Echte typische spaanse gerechten zijn onder andere patatas bravas, gazpacho en aioli. Maar ook Paella uit de streek van Valencia is een erg bekend gerecht wat naast rijst allerlei zeevruchten zoals inktvis, garnalen en mosselen bevat. Een wijntje bij de maaltijd? Natuurlijk! Naast de liefde voor olijfolie, hebben de Spanjaarden ook een liefde voor wijn en zijn ze de derde grootste wijnproducten van de wereld. Een andere drank die velen wel zullen kennen is sangria: soorten fruit worden getrokken in rode wijn met kruiden zoals kaneel.

Vakantieparken in Spanje

Schrikken vakantieparken je normaal al snel af? Vakantieparken worden vaak geassocieerd met schreeuwende kinderen, buren die tot diep in de nacht nog op hun terras zitten te kletsen en bezoekers die ’s ochtends vroeg luidruchtig vertrekken. We kunnen het ons voorstellen dat je dan niet helemaal tot je rust komt. Echter, de vakantieparken op deze pagina zijn kleinschalig waardoor je je heerlijk kunt terugtrekken en kunt ontspannen in alle stilte, maar ook gezellig met de buren op pad kunt gaan. Zo ervaar je toch een beetje de gezellige sfeer van een vakantiepark.

Vooral als je met kinderen op vakantie gaat, is het leuk als zij leeftijdsgenoten tegenkomen op het vakantiepark om de dagen mee door te brengen. Maar ook als je met de familie op vakantie bent of met grotere groepen, kun je kiezen voor meerdere huisjes op een kleinschalig vakantiepark. Overdag kun je heerlijk genieten van de omgeving van je vakantiehuisje en natuurlijk de heerlijke Spaanse keuken waar je niet genoeg van kunt krijgen waarschijnlijk. Vaak zijn de vakantiehuisjes ook allemaal uniek in plaats van identiek wat je op grote parken vaak ziet, dit geeft het een gevoel alsof je op vakantie bent in een klein dorpje en geeft een sfeervol tintje aan je verblijf.

Wil jij binnenkort op vakantie naar Spanje en wil je een keer iets anders dan een druk vakantiepark of hotel in een drukke stad? Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes die op een klein vakantiepark midden in de natuur staan. Zo kun je heerlijk ontspannen en genieten van je vrije dagen in het natuurrijke land Spanje. Zien we je binnenkort?