Vakantiepark Utrecht

In Utrecht, de kleinste provincie van Nederland, vind je verschillende vakantiehuizen. Ondanks dat de provincie tot de dichtbevolkte Randstad wordt gerekend, vind je hier alsnog enkele prachtige stukjes natuur, voornamelijk ten oosten van de stad Utrecht. Het oosten van de provincie wordt gekenmerkt door het uitgestrekte Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland kan worden genoemd.

Lees meer over vakantiepark Utrecht
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiepark Utrecht

In Utrecht, de kleinste provincie van Nederland, vind je verschillende vakantiehuizen. Ondanks dat de provincie tot de dichtbevolkte Randstad wordt gerekend, vind je hier alsnog enkele prachtige stukjes natuur, voornamelijk ten oosten van de stad Utrecht. Het oosten van de provincie wordt gekenmerkt door het uitgestrekte Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland kan worden genoemd.

De stuwwallen, heidevelden, stuifzanden en uiterwaarden in Utrecht vormen het leefgebied van veel verschillende diersoorten, waaronder de vos, ree, das, boommarter en honderden vogelsoorten. In het noordwesten van de provincie liggen de Vinkeveense Plassen, een groot natuur- en watersportgebied. In een bepaald deel van deze plassen is een lepelaarkolonie gevestigd. Buiten het broedseizoen kun je dit gebied alleen per kano verkennen.

Kleinschalige vakantieparken worden steeds populairder onder vakantiegangers. Deze vakantieparken bieden veel vrijheid, rust en worden vaak omringd door de natuur. De opzet van kleinschalige parken hebben bovendien als voordeel dat je volop in de natuur van privacy kunt genieten. Vaak overnacht je namelijk in een vrijstaand vakantiehuis of bungalow. De vakantieparken die wij aanbieden liggen altijd in een natuurlijke omgeving.

Kleinschalige vakantieparken

Voor iedereen die wil genieten van de rust en ruimte, maar die wel op een vakantiepark willen staan, is een kleinschalig vakantiepark ideaal! Op zo’n vakantiepark staan minder dan 30 vakantiehuizen en vaak is er ook geen receptie of zwembad aanwezig. Door de afwezigheid van zulke faciliteiten op kleinschalige vakantieparken, wordt het vakantiehuis voornamelijk als uitvalsbasis gebruikt om de omgeving te ontdekken, ook is het een ideaal rustpunt om even volledig te ontspannen. De accommodaties op een kleinschalig vakantiepark zijn voornamelijk gevestigd in een natuurrijke omgeving. Genieten en ontspannen staan dan ook voorop tijdens jouw vakantie op een klein vakantiepark.

Wanneer je als gezin met kleine kinderen op vakantie gaat, dan is een vakantiehuis op een vakantiepark net iets leuker dan een verblijf in een particulier huisje. Kinderen hebben dan namelijk een grotere kans dat ze speelkameraadjes tegenkomen. Ook een verblijf op een vakantiepark bij de boer is erg leuk voor kinderen. Zo kunnen ze zelf hun eitje voor het ontbijt pakken en mogen ze misschien wel meehelpen bij het bewerken van het land, het schoonmaken van de stal en het voeren van de kalfjes. En wie weet maak je zelfs de geboorte van een kalf mee!

Doordat een kleinschalig vakantiepark zo’n goede uitvalsbasis is, is de locatie vaak erg goed. Zo zit je dicht bij de natuur, maar zijn er ook vaak andere leuke activiteiten in de buurt. Natuurliefhebbers kunnen dus iedere kans grijpen om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken op een vakantiepark, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Vaak is er op het vakantiepark zelf ook informatie voor handen over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje.

Activiteiten

Vanwege de kleine oppervlakte van de provincie zijn de Utrechtse vakantiehuisjes een goede uitvalsbasis voor tochtjes naar natuurgebieden, bezienswaardigheden, pretparken, grote steden of mooie wandelingen. Alles is dichtbij! Op de Utrechtse Heuvelrug is een groot netwerk aangelegd van wandel-, fiets- en ruiterroutes: ideaal voor natuurliefhebbers die samen of alleen willen genieten van het Utrechtse landschap. Ben jij toch liever sportief bezig? Ga dan eens zwemmen, varen, duiken of waterskiën op de Vinkeveense Plassen.

Omdat de provincie dichtbevolkt is en deel uitmaakt van de Randstad, zijn bezienswaardigheden nooit ver weg. Zo zijn er een opvallend divers museumaanbod, meer dan genoeg winkelmogelijkheden en vele opties voor een etentje of avondje uit. Tijdens jouw vakantie in Utrecht kun je ook een bezoek brengen aan de gelijknamige stad Utrecht. U kunt de vele bezienswaardigheden in de stad bezichtigen, maar ook een wandeling maken in één van de natuurgebieden direct buiten de stad. Één van de bekendste gebouwen in Utrecht is de Domtoren. Daarnaast zijn er vele andere oude kerken in Utrecht te vinden, zoals de Janskerk en de Sint-Augustinuskerk. Tijdens een verblijf op een vakantiepark in Utrecht kunt u vele musea bezoeken. Enkele hiervan zijn het Centraal Museum, het Geldmuseum, museum Speelklok en het Spoorwegmuseum. Utrecht heeft een eigen universiteit en een Universiteitsmuseum. Jaarlijks worden er in de stad Utrecht veel evenementen en festiviteiten georganiseerd.

Dichtbij de stad Utrecht zijn er ook verschillende mogelijkheden om de natuur in te gaan. Direct buiten de stad kunt u een rustige wandeling maken in één van de verschillende natuurgebieden. Ten oosten van Utrecht vindt u de landgoederen Nieuw en Oud Amelisweerd. Hier vindt u een afwisseling van bossen, graslanden en enkele vijvers. Ten noorden van Utrecht liggen er natuurgebieden in de Gagelpolder, waaronder het Gagelbos. Wanneer u vanuit een vakantiewoning de Gagelpolder bezoekt vindt u hier een afwisseling van vochtige bossen, graslanden en struikgewassen. Er komen veel soorten libellen in het gebied voor, waaronder de groene glazenmaker, en tijdens een wandeling komt u allerlei soorten planten tegen. U kunt er de moeraslathyrus en veel soorten zegges tegenkomen.

Overnachten op een vakantiepark in Utrecht

Wil je wel op een vakantiepark overnachten, maar niet op een groot en onpersoonlijk vakantiepark? Kies dan juist voor een vakantiehuis op een van onze vakantieparken. Hoe jouw verblijf er precies uitziet, een verblijf op een vakantiepark is hoe dan ook een aantrekkelijk alternatief voor een hotelkamer. Er zijn via onze website genoeg vakantiewoningen te vinden waarin jij kan genieten van een relaxed verblijf.

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw vakantie. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk.

Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in Utrecht, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.