Villa Belgie

Villa Belgie

Lees meer over Villa Belgie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Villa België

Als je ons mooie buurland een keer goed wil gaan ontdekken doe je dat natuurlijk vanuit een villa van Natuurhuisje. België heeft zoveel moois te bieden. Zowel qua natuur als cultuur kun je er eindeloos genieten. Wanneer je verblijft in één van onze villa’s zul je ervaren hoe het is om lekker in de natuur wakker te worden. De ochtend begin je dan heerlijk met een fijne en rustgevende wandeling, zo vanuit je eigen villa!

Door heel België hebben we de mooiste plekjes voor je uitgezocht. Bij ons verblijf je namelijk niet in een druk hotel of op een grootschalig vakantiepark. Meestal verblijf je in een klein dorpje of een leuke stad ergens midden in de natuur. Uiteraard is er altijd wel iets in de buurt van een winkel of een grotere stad om te shoppen. Ook natuurparken en bezienswaardigheden zijn nooit ver weg. Als je al eens in België geweest bent, weet je dat het er heel anders is dan in Nederland. Het is er wat heuvelachtiger, meestal ook wat groener en de winkelstraten zien er heel anders uit. Je kunt er dan ook volop genieten van de gezelligheid en lekker eten.

Qua natuur zit je in België ook helemaal goed. Ontdek één van de prachtige natuurgebieden en ga eens wat wilde dieren spotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie naar de prachtige Ardennen? Hier kun je je echt eindeloos vermaken. Je vindt er zowel rust als allerlei actieve bezigheden. Denk aan kanoën, raften, bergbeklimmen en nog veel meer. Ga je met een groep op vakantie? Dan is de Ardennen natuurlijk dé perfecte bestemming voor je vakantie in België. Sommige villa’s zijn ook zeer goed geschikt voor grotere groepen.

Ontdek de mooiste natuurgebieden van België

In België zijn er een aantal mooie natuurgebieden en Nationale Parken te vinden. Eentje die je vast wel kent is Nationaal Park de Hoge Kempen. Dit Nationale Park ligt in Maasmechelen en bevindt zich dus net over de grens vanaf Limburg. Ook een weekendje naar dit mooie gebied is dus zeer goed te doen. De Belgische Ardennen liggen wat meer naar het zuiden en verspreiden zich door zowel België, Duitsland en een stukje van Luxemburg. Je vindt er volop groen en ook aan dieren is er geen gebrek. Vogelliefhebbers zijn ook groot fan van de Ardennen. Daarnaast biedt het allerlei toffe activiteiten aan voor zowel jong als oud.

Daarnaast kun je er natuurlijk ook gewoon heerlijk wandelen en fietsen. Vooral mountainbiken is hier zeer goed te doen vanwege het ruwe terrein. Behalve de Hoge Kempen en de Ardennen is ook natuurreservaat de Hoge Venen zeker een bezoekje waard. Dit natuurreservaat is een onderdeel van Natuurpark Hoge Venen-Eifel en bevindt zich voor een groot deel in de Ardennen. Nog een pareltje van België is het Hallerbos. Dit bos vind je in Halle. Dit gebied ligt tevens in de buurt van Brussel, dus een bezoekje aan deze mooie stad is ook snel gemaakt.

Winkelen, zwemmen en sightseeën

Als je kiest voor een villa in België wil je natuurlijk zoveel mogelijk gaan beleven. Wist je dat er naast gewone villa’s ook villa’s met zwembad te vinden zijn? In dat geval hoef je je natuurlijk helemaal niet meer te vervelen. Als je even niets te doen hebt neem je gewoon een duik in het zwembad. Ook zijn er villa’s met sauna of jacuzzi. Succes gegarandeerd! Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd naar een zwembad gaan, in België zijn er genoeg. Ook winkelsteden vind je volop in ons buurland. Denk aan Brussel, Antwerpen, Brugge en Leuven. Dit zijn er nog maar een paar, want er zijn er natuurlijk nog veel meer. Houd jij van oude gebouwen en kastelen? Ook dan zit je goed in België!

Voor een wandel- of fietsvakantie kun je er ook prima terecht. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes te vinden. Daarnaast kun je ook gewoon op eigen houtje op pad gaan en gebruik maken van een kaart of Google maps. Vergeet niet tussendoor ergens te stoppen voor een gezellige picknick of stop eens bij een gezellig terrasje. In België kun je ook overal wel een scooter huren. Op die manier kun je net even wat meer van het land gaan ontdekken. ‘s Avonds kunnen jullie dan weer lekker ontspannen in jullie mooie villa van Natuurhuisje.

Het weer in België

Je zou kunnen zeggen dat het klimaat in ons buurland erg vergelijkbaar is met dan van Nederland. In de Ardennen geldt echter een iets ander klimaat dan in de rest van België. Doordat de Ardennen uit verschillende delen bestaan en zelfs door verschillende landen loopt, zou je denken dat het klimaat overal erg verschilt. Toch is dat niet zo. Vrijwel over het hele gebied wordt namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat. Toch kun je dit gebied wel een stuk natter noemen dan de rest van België. Net als in Nederland kun je dan ook rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag.

Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Aan de kust van België is Juli de warmste maand en Januari de koudste maand. Het hele jaar door valt er neerslag, maar in de vroege zomermaanden valt de minste neerslag. Kans op sneeuw en vorst is hier bijna niet vanwege de ligging aan zee. Wanneer er sprake is van een Oostelijke stroming kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Aan de andere kant kan diezelfde stroming in de winter voor zeer lage temperaturen zorgen. Heel af en toe zorgt dit toch voor temperaturen onder het vriespunt.

Uiteraard maakt het niet uit in welk seizoen je in een villa in België verblijft. Er is namelijk altijd wel iets te doen, ook bij slecht weer en er zitten altijd wel een paar mooie dagen tussen. Ook in de villa kun je je trouwens zeer goed vermaken met je vriendengroep, familie of gezin. Denk eens aan een spelletjesavond of een dagje met z’n allen bakken of koken.