Vissen

Vind jij het belangrijk dat je tijdens jouw vakantie goed kunt gaan vissen? Dan is een accommodatie aan het water natuurlijk het allerbeste wat je maar kunt hebben! Bij Natuurhuisje vind je vele bijzondere accommodaties die direct aan of vlakbij viswater liggen. Hierdoor kun je meteen gaan vissen, direct uit je accommodatie. Zo beleef jij de ideale vakantie met eindeloos veel visavontuur! Al de accommodaties op deze pagina zijn uitgezocht gebaseerd op de vismogelijkheden in de directe omgeving. Bekijk dus snel het aanbod!

Lees meer over vissen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vissen

Vind jij het belangrijk dat je tijdens jouw vakantie goed kunt gaan vissen? Dan is een accommodatie aan het water natuurlijk het allerbeste wat je maar kunt hebben! Bij Natuurhuisje vind je vele bijzondere accommodaties die direct aan of vlakbij viswater liggen. Hierdoor kun je meteen gaan vissen, direct uit je accommodatie. Zo beleef jij de ideale vakantie met eindeloos veel visavontuur! Al de accommodaties op deze pagina zijn uitgezocht gebaseerd op de vismogelijkheden in de directe omgeving. Bekijk dus snel het aanbod!

Als je eenmaal van vissen bent gaan houden, dan zal dit niet meer zo snel veranderen. Vissen is een van de fijnste activiteiten die je maar kunt ondernemen in de buitenlucht. Het is ook iets wat je het hele jaar door kunt doen. In de zomer is het natuurlijk verrukkelijk is de warme zon en de fijne temperaturen, maar ook ’s winters is het prima vertoeven aan de oever van een rivier of meer met je hengeltje uit en een dikke jas aan (mits het niet heeft gevroren natuurlijk). Het is natuurlijk het allerfijnste als je je favoriete sport kunt beoefenen op vakantie, en dan het liefste zo dichtbij je accommodatie mogelijk. In een vakantiehuisje van Natuurhuisje kun je gegarandeerd uitstekend vissen in de omgeving van de geselecteerde accommodaties. Daarnaast zijn de accommodaties bij Natuurhuisje ook nog eens gelegen in de meest indrukwekkende, prachtige natuurgebieden. Vissers ennatuurliefhebbers zullen dan ook echt hun hart kunnen ophalen vanuit hun vakantiehuisje!

Je kunt ervan op aan dat op deze pagina al de accommodaties zijn uitgezocht gebaseerd op de mogelijkheid om in de directe omgeving te gaan vissen. Zo hoef je je niet druk te maken over extra reistijd naar een geschikte visplaats, want die heb je al voor de deur of erg dichtbij! Om ultiem te kunnen ontspannen tijdens een visvakantie zijn alle accommodaties van alle gemakken voorzien. Ook al verblijf je op de mooiste plekken in de vaak wilde natuur, dit hoeft niet te betekenen dat je primitief verblijft. Alle accommodaties zijn voorzien van fijne bedden, uitgeruste badkamers, ruime vertrekken en in sommige gevallen een uitgebreide keuken voor grote groepen. In vele gevallen is er ook WiFi aanwezig, zodat je iedereen op de hoogte kunt blijven houden van je visavonturen!

Een droomvakantie voor vissers

Vissen begon in de prehistorie als noodzakelijke activiteit om te kunnen overleven, omdat de mensen snel eten moesten hebben. Het was toen dus een stuk minder ontspannen dan nu! Nu staat vissen namelijk vooral in het teken van ontspannen, en vooruit, soms kan het ook fanatiek worden. Omdat vissen vooral een ontspannende activiteit is, staat het uiteindelijke opeten van de vis niet meer centraal. Men neemt liever de tijd voor het vissen en het genieten van de natuur dat daarmee gepaard gaat. Een vakantie waarbij vissen centraal staat, is voor veel visliefhebbers dan ook de ultieme droom en het ultieme avontuur. Hiervoor zit je natuurlijk het beste in de omgeving van een groot meer, een rivier of een beek waar veel vis zit!

Wanneer je op je bestemming bent aangekomen wil je natuurlijk nog maar een ding: vissen! Ervaren vissers zullen simpelweg hun hengel en aas meenemen en zelfstanding op pad gaan. Ben je nog niet zo’n ervaren visser? Dan kun je eens vragen aan de eigenaren van de accommodatie naar de mogelijkheden om in de omgeving een dagje begeleid te gaan vissen. Er zijn namelijk vele verschillende soorten vissen waarvoor er allemaal aparte technieken zijn om ze te vangen. Het is dus zeker de moeite waard hier meer over te leren in de praktijk.

De mogelijkheden tot visavontuur houden niet op bij het simpelweg uitgooien van je hengel in het meer of de rivier naast je accommodatie. Op vele plekken kun je een hele vistocht boeken met een boot, om zo de open zee of het meer op te gaan. De bedrijven die dit soort uitstapjes organiseren weten vaak precies waar de meeste vis te vinden valt! Ook kun je op sommige plekken zelf een boot huren om op eigen houtje de wateren te gaan verkennen. Vraag hiervoor vooral naar de mogelijkheden bij de eigenaren of aanwezigen van de accommodatie waar je verblijft.

Bestemmingen voor een visvakantie

Door heel Europa vind je geschikte plekken om te kunnen vissen en te kunnen genieten van de natuur. Een fijne bestemming om te vissen is bijvoorbeeld Frankrijk. Hier heb je waarschijnlijk veel beter weer dan in Nederland en de reistijd is niet zo lang, of je nu met het vliegtuig of met de auto weggaat. Een plek waar je echt goed kunt vissen in Frankrijk, is bijvoorbeeld Poitou-Charentes, aan de Atlantisch kust. In deze regio vind je tevens het grootste zoetwaterviscentrum van Europa. Andere geschikte bestemmingen om te gaan vissen over de grens zijn bijvoorbeeld Duitsland, Denemarken of in de Belgische Ardennen. In deze landen vind je vele rivieren en meren waar uitstekend gevist kan worden.

Ook in Nederland zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om lekker te gaan vissen. Je hoeft dus eigenlijk helemaal niet de grens over als je hier geen tijd of zin in hebt! Neem bijvoorbeeld de plaats Makkum in Friesland. Hier bevind je je aan het IJsselmeer, waar je uitstekend kunt vissen. Ook in Gelderland, en dan vooral in het dorpje Didam kun je heerlijk eropuit om te gaan vissen. Hier vind je vele karpers en andere vissoorten. Er zijn zelfs op vele plekken in Nederland en het buitenland speciaal aangewezen karpervisplekken, en hetzelfde geldt voor forelkwekerijen. Hier kun je specifiek op deze vissoorten vissen. Andere vissoorten waarop veel wordt gevist zijn de snoek en de baars.

De perfecte accommodatie voor jouw visvakantie

Voor de ideale accommodatie voor je visvakantie hoef je in ieder geval niet meer verder te zoeken. Bij Natuurhuisje hebben wij de mooiste accommodaties voor je uitgezocht waar de vismogelijkheden eindeloos zijn in de omgeving. Zo kun je onbezorgd genieten van een onvergetelijke visvakantie middenin de prachtige natuur, ver weg van de toeristenmassa!

Karpers visvakantie Nederland