Visvakantie Friesland

Visvakantie Friesland

Lees meer over Visvakantie Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Visvakantie Friesland

Heb je zin in een visvakantie in eigen land, denk dan zeker eens aan Friesland! Deze provincie staat natuurlijk bekend onder visliefhebbers. Of je nu houdt van het vissen zelf of alles dat met de visserij te maken heeft, in Friesland zit je zeker goed. Bij Natuurhuisje kun je kiezen uit allerlei accommodaties, waardoor er voor iedereen wel wat geschikts tussen zit. Denk bijvoorbeeld aan een knusse tiny house of kies juist voor een grote groepsaccommodatie voor de hele familie of de visclub!

Als je van vissen houdt en je wilt dagen achter elkaar ongestoord kunnen vissen, is een vistripje perfect voor jou. Natuurlijk kun je tijdens je vrije uurtjes de hengel pakken en langs het water gaan zitten, maar vaak heb je dan nog andere verplichtingen. Je wordt bijvoorbeeld gebeld door de zaak of de kinderen moeten opgehaald worden. Als je een visvakantie inplant weet je in ieder geval zeker dat je echt tot rust kan komen. Je zal niet gestoord worden, want iedereen weet dat je op vakantie bent. Misschien is het gezin zelfs wel mee en genieten ook zij van de natuur!

Degenen die niet van vissen houden kunnen natuurlijk ook vogels of andere wilde dieren gaan spotten. Vaak is het ook zo dat de ene partner gewoon graag even een boek leest, terwijl de andere lekker aan het vissen is. Daarnaast valt er in Friesland en de omgeving natuurlijk nog veel meer te doen! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een natuurpark of bezoek eens een dierentuin. Bekijk snel ons aanbod van vakantiehuisjes met viswater in de buurt en geniet van een heerlijke visvakantie in Friesland.

Bezoek het Nationaal Park de Alde Feanen

Als er iets is dat niet mag ontbreken tijdens je vakantie in Friesland, is het wel een bezoekje aan het park de Alde Feanen. Je kunt dit natuurgebied ook wel uniek noemen door het prachtige en afwisselende landschap dat je er tegenkomt. Dat afwisselende landschap zorgt er tevens voor dat je er volop kunt genieten van bijzondere dieren, zoals bijvoorbeeld eekhoorns, reeën, otters en zelfs dassen. Behalve dat je hier heerlijk kan wandelen, kun je ook nog eens de omgeving gaan verkennen per kano. Bij het bezoekerscentrum zijn volop routes verkrijgbaar om het park te voet, te fiets of per kano te gaan ontdekken.

Als je van vogels houdt zit je hier ook absoluut goed. Je kunt er namelijk onder andere de aalscholver, blauwe reiger, de zeearend en de fuut tegenkomen. De bijzondere zeearend doet regelmatig een broedpoging in de Alde Feanen en deze is te volgen via een webcam van het park. In dit Friese veengebied vind je daarnaast ook grote oppervlakten grasland en je vindt er ook een moerasbos. Er komen meer dan 450 verschillende planten voor en er broeden honderden vogels, de kans is dus groot dat je telkens weer verrast wordt door iets nieuws. De afwisseling en de verschillende dieren en planten zorgen ervoor dat een bezoek aan dit park een uitje voor het hele gezin of zelfs een grotere groep kan zijn.

In Friesland kun je niet alleen vissen

Natuurlijk kun je er voor kiezen om iedere dag te gaan vissen. Sommige mensen vinden het zo ontspannend dat ze na zo’n vakantie echt weer helemaal opgeladen zijn. Toch kan het zo zijn dat je naast het vissen ook nog andere dingen wil gaan doen. Vooral als je in een andere omgeving verblijft is het leuk om op ontdekkingsreis te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat culturele afwisseling? Zo zou je echt eens een bezoekje moeten brengen aan de Friese steden! Neem bijvoorbeeld Sneek: een prachtige stad, rijk aan stadsgrachten en prachtige straatjes. Hier kun je heerlijk slenteren en stadswandelingen maken. Vanuit hier kun je tevens prima het Sneekermeer bereiken, waar je kunt doen aan vele watersporten.

Ook Harlingen is een prachtige Friese stad, in het westen van de provincie, grenzend aan de Waddenzee. Hier kun je je vermaken tussen de oude pakhuizen, grachtengordels en historische verdedigingswerken. Natuurlijk heb je dan ook nog de hoofdstad Leeuwarden, waar je uitstekend kunt shoppen en uit eten. De historische binnenstad beschikt over singels en vele rijksmonumenten en musea. Neem bijvoorbeeld het Fries Museum, het Natuurmuseum Fryslân en het Nationaal Keramiekmuseum Princessehof. Daarnaast is ook een bezoekje aan het Blokhuispoort een goed idee. Dit is een oude gevangenis dat nu te bezoeken is voor het publiek. Je kunt hier onder andere een rondleiding door de geschiedenis krijgen waarbij je de oude cellen kunt bekijken. Er wordt gezegd dat hier vroeger de meest beruchte gevangenen te vinden waren. Denk aan bijvoorbeeld de gebroeders Hogerhuis, De bende van Oss en de Meesterkraker.

Het weer in Friesland

Je zult inmiddels wel een beetje bekend zijn met het weer in Nederland. Toch verandert het elk jaar wel weer een beetje. De zomers lijken steeds warmer te worden, terwijl de winters vrij mild zijn. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn verder niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. In Friesland is het weer trouwens een beetje hetzelfde als in de rest van het land. Er zijn dus geen bijzonderheden te noemen waar je op moet letten als je gaat vissen in Friesland.

In Nederland is de lente overigens de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. Wil je als wandelaar, visser of vogelspotter volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente dan het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Als visser ben je natuurlijk op alles voorbereid en wanneer je met de tent op pad gaat maakt het weer ook niet meer zoveel uit.