Wandelen Eifel

Heb jij weleens van de Eifel gehoord? Dit natuurgebied in Duitsland en België is wel 110m2 groot en is dichtbij huis. De natuur is hier werkelijk fantastisch! Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer Europese vakantiegangers naar de Eifel trekken voor een onvergetelijke vakantie. In de Eifel vind je glooiende bossen, fonkelende meren en uitgestrekte hoogvlaktes. Genoeg te zien dus tijdens een lange wandeling of fietstocht! Het natuurschoon van de Eifel ontdek je natuurlijk het beste vanuit een accommodatie in de natuur, en die boek je bij Natuurhuisje!

Lees meer over wandelen Eifel
Lees meer over:

Wandelen Eifel

Heb jij weleens van de Eifel gehoord? Dit natuurgebied in Duitsland en België is wel 110m2 groot en is dichtbij huis. De natuur is hier werkelijk fantastisch! Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer Europese vakantiegangers naar de Eifel trekken voor een onvergetelijke vakantie. In de Eifel vind je glooiende bossen, fonkelende meren en uitgestrekte hoogvlaktes. Genoeg te zien dus tijdens een lange wandeling of fietstocht! Het natuurschoon van de Eifel ontdek je natuurlijk het beste vanuit een accommodatie in de natuur, en die boek je bij Natuurhuisje!

De Eifel bewijst maar weer dat je voor prachtige natuur lang niet altijd ver weg van huis hoeft te zoeken. De Eifel strekt zich namelijk uit over België en Duitsland, wat allebei buurlanden van Nederland zijn. Je kunt hiernaartoe dus gewoon de auto pakken en gelijk uitstappen om de natuur te gaan verkennen, zo dichtbij is het! De Eifel wordt steeds populairder onder de natuurfanaten, en dat is niet zonder goede redenen. Je vindt de Eifel ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn, en het landschap verschilt erg per regio. Zo vind je in het westen een wat lieflijker gebied, terwijl je in het oosten ruige landschappen kunt vinden. Je kunt dus ongetwijfeld je hart ophalen in de natuur, van wat voor soort landschap je dan ook houdt! Het landschap is in ieder geval erg beïnvloed door de geologische ontwikkeling door de jaren heen. Het natuurgebied staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst!

Houd jij van natuur, dan zit je op vakantie in de Eifel helemaal goed. Je kunt hier eindeloos wandelen, kanoën, fietsen, mountainbiken en nog veel meer, allemaal in de heerlijke buitenlucht. Doordat het in de Eifel om een geschermd natuurgebied gaat, kun je rekenen op nog relatief ongerepte flora en fauna. Als dat geen luxe is! De natuurlijke cyclus wordt echt nog met rust gelaten in de Eifel, en daar kun jij optimaal van genieten tijdens je vakantie. Het is een uitstekend idee om naar de Eifel op vakantie te gaan, aangezien je in deze pure natuur je even helemaal kunt afzonderen van de dagelijkse sleur en het drukke werkleven. Even helemaal iets anders dus dan een all inclusive vakantie in een grootschalig hotel dus! Ga je naar de Eifel op vakantie, dan kun je rekenen op pure rust, ruimte, natuur en privacy om je heen, en dat geldt vooral met een accommodatie van Natuurhuisje!

Het is daarnaast behoorlijk fijn dat de Eifel zo dichtbij huis gelegen is. Je kunt namelijk zo de auto pakken en binnen een paar uurtjes ben je al op bestemming! Dit maakt een vakantie in de Eifel ook ontzettend geschikt voor last minute vakanties of korte vakanties, aangezien je niet te veel tijd hoeft te verliezen aan ontzettend lange reistijden. Wanneer je dus voortaan denkt aan een natuurvakantie, denk je niet meer aan een ver oord, maar gewoon aan de Eifel! Wanneer je de Eifel dan ook wilt bezoeken, je kunt er het hele jaar door wel mooie dingen beleven. Zo heb je tijdens de winter met een beetje geluk op een prachtig wit winterlandschap, en in de lente en in de zomer wanneer alles in bloei staat is het al helemaal een prachtig aanzicht met al die kleuren!

Een Natuurhuisje in de Eifel

Een Natuurhuisje in de Eifel is alles wat je maar kunt wensen op vakantie als je een natuurliefhebber bent. In een Natuurhuisje verblijf je namelijk middenin de natuur van de Eifel, in een unieke accommodatie, ver weg van het massatoerisme en de drukte van de stad. Voor iedereen die het dus graag wat anders en rustiger wilt aanpakken de aankomende vakantie, is een Natuurhuisje in de Eifel echt aan te raden! Met een Natuurhuisje heb je vaak hetzelfde comfort in de accommodatie als in een grootschalig hotel of appartementencomplex, alleen is een Natuurhuisje echt uniek en ontzettend rustig gelegen. Voor een vakantie middenin de natuur moet je dus hier wezen, of je nu met je kinderen, partner, vrienden of gewoon in je eentje op vakantie gaat!

Er zijn vele soorten Natuurhuisje te vinden op onze website, dus er is voor ieder wel wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avontuurlijke glamping accommodatie, zoals een tipitent, safaritent, yurt of boomhut? Hierin beleef je de ultieme outdoor ervaring, maar dan zonder alle ongemakkelijkheden van het kamperen. Echt een aanrader voor een vakantie in de Eifel met kinderen of voor een romantisch tripje met je partner! Wil jij echt helemaal kunnen relaxen, ga dan eens voor een luxe accommodatie in de Eifel of een B&B, want hier zit het ontbijt inbegrepen. In een B&B verblijf je ook nog eens op het erf of in het huis van de eigenaren, waardoor je ook nog eens in contact komt met de lokale bevolking. Erg leuk!

Natuur in de Eifel

Het zuidoostelijke deel wordt ook wel Vulkaan-Eifel genoemd en dat is niet zonder reden. Hier vindt je kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen. Hierdoor sloegen er grote gaten in de bodem, het is dus niet hetzelfde als echte vulkaankraters. De meeste kraters zijn gevuld met grondwater. Dit worden Maaren genoemd. Geologisch gezien is het gebied nog actief, blijkt uit onderzoek. Het hele Eifelgebied stijgt maar liefst 1 a 2 millimeter per jaar! Vulkanisme is hier niet ontstaan door het gevolg van plaatbewegingen, maar doordat de vulkanen in de Eifel gevormd zijn boven een zogenaamde hotspot. Een hotspot is een plek op aarde waar zogenaamde mantelpluimen, een soort kanalen, aanwezig zijn. Magma uit de diepte wordt aangevoerd door deze kanalen.

In dit gebied kun je prachtige Maaren bezoeken en de omliggende steden en dorpjes. Bijvoorbeeld de hoofdstad van de regio, Daun, is gelegen aan de Dauner Maare. De drie iconische kratermeren hier zijn het gezicht van de regio. Verder zijn er de plaatsen Hillesheim en Nürburg, die laatste plek ken je misschien wel van de bekende Nürburgring. Of het plaatsje Wallenborn met de bekende koudwatergeiser! Voor dit mooie natuurfenomeen hoef je dus niet ver te reizen!