Wandelen Groningen

In de meest noordelijke regio van Nederland ligt de provincie Groningen. In deze provincie heb je prachtige wandelgebieden waar je naar hartenlust kunt wandelen in de natuur, bijvoorbeeld in Nationaal Park Lauwersmeer. Wandelen in Groningen doe je het beste vanuit een accommodatie middenin de Groningse natuur, waar je pal voor de deur de mooiste wandelgebieden hebt. Bekijk hier bij Natuurhuisje de mooiste accommodaties in de natuur van Groningen!

Lees meer over wandelen Groningen
Lees meer over:

Wandelen Groningen

In de meest noordelijke regio van Nederland ligt de provincie Groningen. In deze provincie heb je prachtige wandelgebieden waar je naar hartenlust kunt wandelen in de natuur, bijvoorbeeld in Nationaal Park Lauwersmeer. Wandelen in Groningen doe je het beste vanuit een accommodatie middenin de Groningse natuur, waar je pal voor de deur de mooiste wandelgebieden hebt. Bekijk hier bij Natuurhuisje de mooiste accommodaties in de natuur van Groningen!

Als je van wandelen houdt, wil je dit natuurlijk ook kunnen doen op vakantie. Want wat is er nu beter dan de hele vakantie lang kunnen wandelen door de mooiste natuurgebieden, genietend van de rust en de natuur om je heen? Misschien snapt niet iedereen het, maar als je van wandelen houdt dan is het een ware droom om wandelgebieden pal voor de deur te hebben. Daarom is een wandelvakantie in Groningen nog zo fijn! In deze heerlijke provincie vind je nog vele rustige natuurgebieden waar je eindeloos kunt wandelen. Heerlijk! Wanneer je verblijft in een Natuurhuisje hoef je tevens niet ver te zoeken voor een fijne wandeling, want die vind je vaak al direct voor de deur van je vakantiehuisje.

Een wandelvakantie is een uitstekend idee voor iedereen, of je nu een beginnend of gevorderd wandelaar bent. Tijdens het wandelen op vakantie in de natuur geniet je zowel van ontspanning als van het actief zijn. Natuurlijk is het zijn in de natuur erg rustgevend, met het geluid van de vogels en de wind door de bomen. Tegelijkertijd ben je echter ook erg gezond en actief bezig, ver weg van de luchtvervuiling van de stad en volop in beweging! Als je dus nog twijfelt over een wandelvakantie, doe dit dan niet langer en ga lekker wandelen in bijvoorbeeld Groningen! Doordat je in Groningen geen hoge bergen vindt zoals elders in Europa, is het hier geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ook zit je er uiteraard zo met de trein of auto, waardoor je gerust voor een lange of korte vakantie hier terecht kunt.

Een Natuurhuisje in Groningen

Groningen staat niet bepaald bekend als de meest populaire vakantiebestemming voor een vakantie in eigen land. Het is dan ook hierom dat je nog vele rustige plekjes in de natuur kunt vinden in deze provincie! Al dit natuurschoon van Groningen kun je natuurlijk het beste verkennen vanuit een accommodatie middenin de natuur, zodat je al recht voor de deur een prachtig natuurgebied kunt vinden! Dit hebben wij bij Natuurhuisje helemaal begrepen, en daarom hebben wij de mooiste accommodaties in de natuur van Groningen voor je verzameld. Ze hebben allemaal in gemeen dat ze ver weg van het massatoerisme gelegen zijn, middenin de natuur en de rust en dat ze zeer kleinschalig zijn. Hier dus geen taferelen zoals in grote hotels of vakantieparken!

Voor iedereen die dus wel eens een unieke verblijfplaats wilt boeken voor een wandelvakantie in Groningen is Natuurhuisje waar je moet zijn! Dat alle Natuurhuisjes gelegen zijn in de natuur, wilt niet zeggen dat er een gebrek is aan comfort en luxe. Op alle plekken kun je rekenen op een heerlijk bed, comfortabele badkamer en soms een uitgeruste keuken of zwembad, afhankelijk van het luxeniveau. Hier dus geen taferelen zoals bij kamperen! Je vindt in ons aanbod onder andere tipi tenten, safaritenten, B&B`s, vakantieboerderijen, vakantiehuisjes, yurts, glampings en chalets. Erg uniek en anders dan grootschalige hotels en vakantieparken dus!

Natuur en activiteiten in Groningen

Massatoerisme is nog ver te zoeken in Groningen. Ideaal dus voor iedereen die graag een rustige vakantie beleeft waarbij wandelen centraal staat! Natuurliefhebbers uit Nederland worden steeds populairder over Groningen, vanwege de gevarieerde natuurgebieden en Nationaal Park Lauwersmeer. Landschappen kenmerken zich hier door uitgestrekte polders, meren, bossen en enkele duinen. In deze landschappen leven dan ook verschillende flora en fauna die je kunt spotten tijdens het wandelen.

Tijdens een wandelvakantie in Groningen mag een wandeling door het Nationaal Park Lauwersmeer echt niet missen. Dit prachtige natuurgebied is een waar hoogtepunt in de provincie Groningen, en uitstekend geschikt voor een onvergetelijke wandeling. Het Lauwersmeer is rijk aan vele soorten vogels, dus tijdens je wandeling zul je ze met een beetje geluk kunnen spotten! Denk aan vogels als eenden, ganzen, steltlopers, zeldzame zangvogels, de grauwe kiekendief en de grauwe gors. Een waar paradijs voor vogelliefhebbers dus! Het landschap wordt hier verder gekenmerkt door grote plas- en drasgebieden, wilgenbossen, polders en eilandjes. In dit landschap kun je je wel voorstellen dat vogels zich zo thuis voelen! Je kunt in Lauwersmeer terecht met je hond, en ook voor rolstoelgebruikers zijn er speciale routes aangelegd.

De Dollardkwelders is een ander belangrijk natuurgebied voor vogels in Groningen. Dit gebied is altijd erg van belang geweest voor doortrekkende eenden en steltlopers. Tevens kun je op de slikken van dit brakwatergebied in de nazomer duizenden andere vogels spotten! Daarnaast staat dit gebied bekend om zijn vele plantensoorten die je er kunt vinden. Voor vogelaars valt er dus meer dan genoeg te bewonderen in Groningen!

Een vakantie in Groningen biedt ook de mogelijkheid om eens te gaan wadlopen! Door de gunstige ligging van Groningen in het noorden is dit prima mogelijk vanuit je Natuurhuisje. Een echte must voor wandelaars! Er worden jaarlijks vele wadlooptochten georganiseerd vanuit de provincie Groningen, naar voornamelijk de Waddeneilanden die bij de provincie horen. Dit zijn Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes. Natuurlijk kun je ook uitstapjes maken naar de andere grote Waddeneilanden, zoals Texel, Vlieland en Terschelling.

Toe aan wat culturele afwisseling? In Groningen is er meer dan genoeg te doen! Door de hele provincie zijn gezellige dorpen en steden waar je prima kunt shoppen, uiteten en cultuur snuiven. Natuurlijk kun je een bezoekje brengen aan de gelijknamige hoofdstad van de provincie Groningen. Hier gaat jong en oud zich gegarandeerd een dag vermaken, met de prachtige straten, interessante musea, heerlijke restaurants en leuke winkels. Je kunt hier tevens de Martinitoren beklimmen of het Gronings Ontzet vieren! Een ander leuk uitstapje is naar de Hortus Botanicus in Haren. Doordat Groningen een echte studentenstad is, zal je in de stad Groningen optimale gezelligheid ervaren!