Wandelvakantie Duitsland

Ben jij een echte wandelfan en ben je op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming waar je heerlijk kunt wandelen? Dan hoef je echt niet ver van huis te zoeken! Je kunt namelijk al prachtige wandelingen maken in Duitsland, net over de grens of wat verder het land in. Het fijne aan een wandelvakantie in Duitsland, is dus dat je er binnen no time zit. Weinig gestress en geplan dus, gewoon auto pakken en je kunt op vakantie gaan om de mooiste wandelingen in de natuur te maken! De accommodaties voor je wandelvakantie in Duitsland boek je het beste bij Natuurhuisje. 

Lees meer over wandelvakantie Duitsland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Wandelvakantie Duitsland

Ben jij een echte wandelfan en ben je op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming waar je heerlijk kunt wandelen? Dan hoef je echt niet ver van huis te zoeken! Je kunt namelijk al prachtige wandelingen maken in Duitsland, net over de grens of wat verder het land in. Het fijne aan een wandelvakantie in Duitsland, is dus dat je er binnen no time zit. Weinig gestress en geplan dus, gewoon auto pakken en je kunt op vakantie gaan om de mooiste wandelingen in de natuur te maken! De accommodaties voor je wandelvakantie in Duitsland boek je het beste bij Natuurhuisje. 

Duitsland is een ontzettend mooi land, en het is ook nog eens lekker dichtbij! Ben jij dus een wandelgek en ga je graag op vakantie, maar niet te ver weg, dan is Duistland de bestemming voor jou. Ookal is het ons buurland, je vindt er heel andere landschappen dan in Nederland. Zo vind je er prachtige groene heuvels, lange rivieren en hoge bergtoppen. Daarnaast zal je tijdens je wandelvakantie in Duitsland ook nog langs de mooiste, typische dorpen komen!  Er valt van alles te bewonderen in dit prachtige land dus. Duitsland valt echt niet over een kamp te scheren, want je vindt hele andere landschappen in het grensgebied dan in de zuidelijke regio. Sauerland, Het Zwarte Bos, de Moezel en nog veel meer: je vindt het allemaal in Duitsland!

Een wandelvakantie is leuk voor jong en oud, of je nu een ervaren of een beginnende wandelaar bent. Misschien zal niet iedereen snappen wanneer je vertelt dat je op een wandelvakantie wilt gaan. Maar jij begrijpt helemaal dat een wandelvakantie wél rust en een waar vakantiegevoel kan opleveren! Want wat is er nu fijner dan door de pure natuur kunnen wandelen, genietend van de mooiste vergezichten, bomen, planten, dieren en pure stilte om je heen? Er is haast niets beters! Daarnaast is wandelen ook nog eens erg goed voor de gezondheid. Je bent immers lekker in beweging, wat goed is voor je lichaam, conditie en geest! Niet alleen fysiek, maar ook je mentale gezondheid profiteert dus van een wandelvakantie. Een ervaren wandelaar kan het je bevestigen!

Het maakt helemaal niet uit als je nog nooit lange wandelingen hebt gemaakt, en nu voor de eerste keer op wandelvakantie in Duitsland wilt gaan. Je hebt in Duitsland namelijk allerlei soort wandelroutes, over het platteland maar ook door de hoge bergen! Voor zowel ervaren als beginnende wandelaars is er hier wel een  geslaagde wandelvakantie te vinden. Twijfel dus niet langer en ga voor een onvergetelijke wandelvakantie in Duitsland met een accommodatie van Natuurhuisje!

Waarom Natuurhuisje?

Natuurhuisje is een geweldige optie voor iedereen die weleens toe is aan iets anders dan grootschalige hotels en appartementencomplexen waar vaak teveel herrie en teveel andere mensen zijn. Voor een onvergetelijk verblijf middenin de natuur, kun je beter een accommodatie zoeken bij Natuurhuisje, ook voor je wandelvakantie in Duitsland! In een Natuurhuisje verblijf je altijd ver weg van de toeristenmassa, middenin de natuur en omringd door alle rust, privacy en ruimte die je je maar kunt bedenken. Je kunt hier wakker worden met het geluid van de vogeltjes en de wind door de bomen. Hoe heerlijk klinkt dat wel niet! Het is precies wat je nodig hebt na een lange wandeling, kunnen wij je uit ervaring vertellen. De rust die je dan vindt in je accommodatie is welverdiend! 

Het is een erg goed idee om tijdens je wandelvakantie in Duitsland verschillende plaatsen en verschillende routes op te zoeken om zo met je wandelingen zoveel mogelijk te zien van het land. En dan moet je natuurlijk wel op goede accommodaties kunnen rekenen! Hierom is het een goed idee om van tevoren al je accommodaties te boeken bij Natuurhuisje, zodat jij er zeker van bent dat de accommodaties niet vol zijn. Het is ontzettend leuk om op deze manier je vakantie uit te stippelen en verschillende prachtige plekjes in de natuur te boeken!

Een Natuurhuisje is niet één soort accommodatie. Het kunnen heel veel soorten accommodaties zijn, die je allemaal op onze website vindt! Wat dacht je bijvoorbeeld van een safaritent, tipitent, bungalow, huisje aan het water, boomhut, yurt, B&B, vakantievilla of glamping? Je vindt het bij ons allemaal! Ideaal dus als je weleens wat anders wilt dan grote hotels of saaie appartementen waar je té veel toeristen vindt en te weinig persoonlijk service en kleinschaligheid. Voor een kleinschalige accommodatie tijdens je wandelvakantie in Duitsland zit je bij Natuurhuisje helemaal goed! 

Natuur in Duitsland

De natuur in Duitsland is werkelijk oogverblindend mooi. Je zult niet weten wat je ziet wanneer je hier op wandelvakantie gaat. Duitsland heeft ontzettend veel natuurgebieden, zowel Nationale Parken als daarbuiten. Voor een mooi natuurgebied hoef je niet ver te zoeken, want met een kort ritje zit je over de grens al in de prachtige Eifel of in De Moezel! Hier heb je prachtige rivieren met daaraan schitterende dorpen en kastelen, wat de perfecte vergezichten oplevert tijdens het wandelen! Ook het Sauerland is dichtbij het de grens gelegen en biedt prachtige wandelroutes. Wat dacht je van een wandelvakantie in het wereldberoemde Zwarte Woud of Thüringen? Deze gebieden liggen net wat meer landinwaarts, maar zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. Tijdens je wandeling door het Zwarte Woud kun je de mooiste flora en fauna bewonderen. Je beleeft hier gegarandeerd een Duitse wandelvakantie om nooit te vergeten! Door deze natuurgebieden vind je vaak wandelroutes die al zijn uitgezet, waardoor je niet hoeft te zoeken. Als je met kinderen op vakantie gaat, dan vind je nabij het Zwarte Woud tevens het Europa Park. 

Ben je dus op zoek naar een geslaagde wandelvakantie in Duitsland? Twijfel dan niet langer en doe het met Natuurhuisje! Er is namelijk niets fijners dan aan het einde van de dag te kunnen uitrusten in een accommodatie middenin de natuur! Dit kun je goed gebruiken na al die lange wandelingen. Boek nu je accommodatie in Duitsland voor een onvergetelijke wandelvakantie!