Wandelvakantie Europa

Ben jij een actieve vakantieganger en dol op wandelingen door de prachtige natuur? Dan is een wandelvakantie echt iets voor jou! Het enige wat je nodig hebt voor de ideale wandelvakantie is de perfecte accommodatie dichtbij de mooiste wandelroutes. Bij Natuurhuisje hebben wij deze accommodaties voor je uitgezocht, door heel Europa.

Lees meer over wandelvakantie Europa

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Wandelvakantie Europa

Ben jij een actieve vakantieganger en dol op wandelingen door de prachtige natuur? Dan is een wandelvakantie echt iets voor jou! Het enige wat je nodig hebt voor de ideale wandelvakantie is de perfecte accommodatie dichtbij de mooiste wandelroutes. Bij Natuurhuisje hebben wij deze accommodaties voor je uitgezocht, door heel Europa.

Wanneer je denkt aan een vakantie, denkt niet gelijk iedereen aan een wandelvakantie waarin lichaamsbeweging centraal staat. Toch is dit voor vele wandelliefhebbers de grote droom! Wanneer je van wandelen en hiken houdt, is het geweldig om voor de deur van je accommodatie een prachtige wandelroute te hebben, of zelfs meerderen. Denk aan routes door de hoge bergen van Frankrijk, of door de Belgische heuvels, of misschien ben je wel meer van de lange strandwandelingen. Ook in Nederland hebben wij trouwens prachtige wandelroutes! Bij Natuurhuisje hebben wij talloze accommodaties door heel Europa vanuit waar je de wandeling vaak direct kan beginnen. In vele gevallen vind je een pracht route pal voor de deur, of op erg korte afstand.

Het fijne aan een wandelvakantie is dat je op vakantie bent, maar tegelijkertijd wel gezond bezig bent. Je bent immers aan het wandelen, en dat ook nog eens in de natuur. Maar waar jij op gefocust bent, is natuurlijk het genieten van de prachtige vergezichten, de verwarmende zon en de pure lucht van de ongerepte natuur. Dit is dan ook het ultieme ‘even weg’ gevoel dat je zou verwachten bij een wandelvakantie. Ben je nog nooit op een wandelvakantie geweest? Geen paniek. Er zijn meer dan genoeg wandelroutes door heel Europa die voor beginnende wandelaars, waarvoor je niet door de heuvels hoeft of over steile hellingen. Voor de ervaren wandelaars is Europa echter ook een walhalla. Je kunt vele uitdagende wandelingen maken in zowel wat bekendere als onbekendere regio’s.

Wandelvakantie bestemmingen

Wanneer je een bestemming gaat kiezen voor een wandelvakantie, is het belangrijk dat je bij jezelf nagaat wat jouw niveau is qua wandelen. Is dit je eerste keer? Hoe is je conditie? Afhankelijk daarvan kun je gaan voor een accommodatie in bijvoorbeeld de Franse Alpen, waar je wordt uitgedaagd door hoge bergen, of voor een accommodatie dichter bij huis, waarbij je de Nederlandse wandelroutes kunt trotseren. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos. In een accommodatie als een Bed and Breakfast of een kleinschalig vakantiepark, kun je vaak zonder problemen om advies vragen bij de gastheer of gastvrouw voor de beste wandelroutes in de omgeving.

Er zijn veel spectaculaire bestemmingen voor wandelvakanties in Europa. Als je op zoek bent naar een wat meer originele bestemming voor je wandelvakantie, denk dan eens aan een bestemming als IJsland! Hier kun je je wagen aan de gaafste trekkings en hikes door misschien wel de mooiste natuur van Europa. Alhoewel de meeste wandelingen hier nogal intensief zijn, zijn er ook genoeg opties voor beginners. Een prachtige trekking is de Laugavegur trektocht, door het imposante Landmannalaugar. Een andere mooie, relatief onontdekte bestemming voor een wandelvakantie is Turkije. Het landschap is hier een ware droom om doorheen te wandelen!