Wandelvakantie Ierland

Ben jij een echter wandelfanaat en op zoek naar de volgende wandelbestemming? Ga dan eens wandelen in Ierland. Omdat Ierland vrij dunbevolkt is, vind je hier nog volop ongerepte en uitgestrekte natuur die erop wacht om door jou ontdekt te worden. Eeuwen geleden heeft de heftige ijstijd plaatsgevonden in Ierland, de resultaten hiervan zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar in het landschap, de flora en de fauna van het land. Tijdens een wandelvakantie in Ierland kies je natuurlijk voor een accommodatie van Natuurhuisje!

Lees meer over wandelvakantie Ierland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Wandelvakantie Ierland

Ben jij een echter wandelfanaat en op zoek naar de volgende wandelbestemming? Ga dan eens wandelen in Ierland. Omdat Ierland vrij dunbevolkt is, vind je hier nog volop ongerepte en uitgestrekte natuur die erop wacht om door jou ontdekt te worden. Eeuwen geleden heeft de heftige ijstijd plaatsgevonden in Ierland, de resultaten hiervan zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar in het landschap, de flora en de fauna van het land. Tijdens een wandelvakantie in Ierland kies je natuurlijk voor een accommodatie van Natuurhuisje!

Voor iedereen die van wandelen houdt is het begrijpelijk dat je op vakantie ook zo veel mogelijk wilt kunnen wandelen. Er is voor wandelaars werkelijk niks fijners dan de deur uit kunnen stappen en meteen een mooie wandeling te kunnen gaan maken! Tijdens het wandelen staat het ontdekken van nieuwe pareltjes in de natuur centraal, samen met het genieten van de heerlijke lichaamsbeweging. Dit klinkt misschien niet voor iedereen als muziek in de oren, maar voor wandelaars zeker wel! Ieder jaar weer gaan wandelaars op zoek naar de nieuwe wandelbestemming. Overal in Europa, zelfs overal ter wereld, kun je op allerlei plekken wandelen. Langs watervallen, door de bergen en door de heuvels bijvoorbeeld.

Ierland als bestemming

Door de lage bevolkingsdichtheid buiten de steden is er in Ierland volop unieke natuur te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld de kliffen van Moher bezoeken, die ruim 120 meter uit de Atlantische Oceaan omhoog rijzen. Andere mogelijkheden voor uitstapjes in Ierland zijn de Ierse vallei Glendalough, het beroemde klooster Kylemore Abbey, grafheuvel Newgrange, een vistrip, het verkennen van grotten en het bezoeken van verschillende musea in de Ierse dorpen en steden. Eén van de meest bijzondere landschappen van Ierland vind je bij de Burren, gelegen langs de Ierse westkust. Het landschap vol eeuwenoude kalksteenformaties strekt zich kilometers lang uit van noord naar zuid en wordt af en toe onderbroken door riviertjes en kristalheldere meren, maar ook door tientallen forten en graftombes. Doordat er zoveel natuur te vinden is in Ierland, zijn er genoeg wandelmogelijkheden door het hele land verspreid!

Slapen in een Natuurhuisje

Een vakantie in Ierland kan je écht compleet maken met de ideale accommodatie in de natuur. Vooral wanneer je iedere dag gaat wandelen, is het van groot belang om een comfortabele, rustige accommodatie te boeken waar je weer helemaal kan bijtanken. Ga je meerdere dagen achter elkaar wandelen, dan is het namelijk belangrijk dat je de volgende dag weer volop op pad kunt gaan! Een druk hotel of appartementencomplex in de stad waar veel toeristen verzamelen, is voor een wandelvakantie misschien niet zo’n goed idee. Hier krijg je namelijk niet de kans om volledig uit te rusten, door de herrie en de drukte van de andere vakantiegangers. Doe het daarom eens anders de aankomende vakantie, en verblijf eens in een Natuurhuisje! Alle accommodaties van Natuurhuisje zijn gelegen middenin de natuur op de mooiste plekjes van Ierland.

Op deze pagina vind je specifiek accommodaties die zijn uitgezocht op basis van de wandelroutes die in de buurt gevonden kunnen worden. Dit wilt dus zeggen dat jij iedere ochtend gelijk na het ontbijt eropuit kunt gaan en kunt gaan wandelen! Je hoef er dus niet voor te reizen om op wandellocatie aan te komen, want de accommodatie is al gelegen middenin de natuur. Dit is werkelijk een ware droomvakantie voor wandelliefhebbers! Je bevindt je hier dus ver weg van het massatoerisme, de drukte en de hectiek van de stad en het werkleven. Je kunt in een Natuurhuisje even helemaal ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je volledig focussen op wat jij leuk vindt: wandelen in Ierland!

Alle accommodaties die wij aanbieden zijn uniek. Dit wilt zeggen dat je hier geen standaard hotels tegenkomt waar het verblijf onpersoonlijk is. Hier vind je eerder accommodaties zoals B&B’s, safaritenten, vakantieboerderijen, vakantiehuisjes aan het water, tipitenten, yurts, vakantievilla’s en glampings. Je zult in een Natuurhuisje dus het ware buitenleven kunnen ervaren, maar dan zonder de ongemakkelijkheden van kamperen! In een glamping accommodatie kun je bijvoorbeeld rekenen op een tent die al is opgezet, met heerlijke bedden en schoon sanitair. In een B&B kun je dan weer genieten van een vers ontbijtje in de ochtend, en doordat je verblijft op het erf of in het huis van de eigenaren, kun je altijd terecht met al je vragen over de omgeving. Wie weet kunnen zij je helpen met het vinden van de mooiste wandelroutes!

Overnachten in Ierland

In ons aanbod vind je accommodaties zoals vakantieboerderijen, Bed and Breakfasts, safaritenten, glamping, tipitenten en boomhutten. Erg avontuurlijk en bijzonder dus! Deze uniekheid van de accommodaties maakt een verblijf leuk voor jong en oud. Kinderen zullen zich uren kunnen vermaken met spelen in de natuur pal voor de deur, en de volwassenen kunnen in deze omgeving optimaal tot rust komen. Alle accommodaties zijn erg knus en huiselijk, waardoor het ideaal is om samen met het gezin, met je partner of vriendengroep tijd door te brengen. Waar je huisje zich dan ook bevindt, er is altijd een leuke wandelroute in de buurt. In de accommodaties is veelal Wifi beschikbaar, dus op de plaats van bestemming kun je online kijken welke routes in de buurt liggen. In de accommodatie zelf is er vaak ook informatie beschikbaar!

Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw overnachting in Ierland. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Ierland draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.

Op onze website vind je tientallen bijzondere natuurhuisjes in Ierland, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.