Weekendje weg Noord-Holland

Noord-Holland wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen.

Lees meer over een weekendje weg in Noord-Holland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekendje weg Noord-Holland

Noord-Holland wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen.

De meeste mensen zullen al wel in Amsterdam geweest zijn. Het Rijksmuseum, het Anne-Frankhuis en Madame Tussauds zijn populaire bestemmingen voor toeristen, maar vergen wel veel geduld door de lange wachtrijen. Mocht jij dus tijdens je verblijf in een vakantiehuisje lekker willen ontspannen, dan is er nog zoveel meer te zien in Noord-Holland dan alleen Amsterdam!

Activiteiten

Tijdens een weekend weg kun je veel zien en ontdekken in Noord-Holland. Wil jij beleven hoe het leven in Nederland in de 17e en 18e eeuw was? Neem dan een kijkje in Zaanse Schans! Hier vindt je authentieke huisjes, windmolens, een kaas en zuivelfabriek en nog veel meer. De oude Zaanse stijl is hier duidelijk zichtbaar. Je vindt hier ook allerlei musea, zoals het bakkerijmuseum, en zelfs een museum genaamd ‘Zaanse Tijd’ waar je een unieke collectie aan klokken vindt. Mocht je echt een zoetekauw zijn, dan is bezoekje aan de Verkade Experience zeker aan te raden, deze chocoladefabriek uit de 20e eeuw heeft nog originele machines die elke dag de lekkerste chocola produceren. Lekker om ’s avonds nog een stukje van te eten bij de koffie of thee op de veranda van je vakantiehuisje.

In het westen van de provincie vind je vooral brede stranden met bekende grote strandtenten die voornamelijk het landschap van Noord-Holland bepalen. Aan de andere kant van de provincie, aan de oostkust vind je juist veel historische steden en dorpen, zoals Hoorn en Enkhuizen en natuurlijk Volendam. Wanneer je door de straatjes van deze plaatsen komt, dan voel je de authentieke sfeer. Hier wordt ook duidelijk gemaakt waarom water zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis en in het huidige leven van de bewoners van Noord-Holland.

Zoals eerder benoemd, is Texel het enige Waddeneiland dat bij de provincie van Noord-Holland hoort. Ook op dit huis zijn onze vakantiehuisjes te vinden. Het eiland heeft 30 kilometer aan prachtige zandstranden, een natuurreservaat vol vogels en zeehonden en aangename dorpjes. Vanaf Den Helder is het slechts 20 minuten met de boot naar dit fantastische eiland! Maak een lekkere fietstocht door de duinen, of een lange strandwandeling bij zonsondergang. Of ga wadlopen met een gids tijdens het laagtij, de lagen modder waar je soms doorheen moet maken het tot een echt avontuur.

Reis terug in de tijd en ontdek de indrukwekkende kamers en gangen in het Muiderslot kasteel. Hier is een rijke collectie aan wapens te aanschouwen uit de 13e eeuw. Dit kasteel is zeer waarschijnlijk het meest bekende kasteel in Nederland. Naast de indrukwekkende kamers in het kasteel die volledig gerestaureerd zijn naar hoe het er vroeger uitzag, zal de omgeving je ook verbazen. Het prachtige kasteel is omgeven door een slotgracht en veel groen. Vergeet tijdens je verblijf niet een wandeling door de prachtige kruidentuin te maken!