Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Weekendje weg Veluwe

We weten allemaal dat de Veluwe een prachtig gebied in Nederland is. Ook voor een weekendje weg is de Veluwe een geschikt gebied. In deze mooie streek zijn tal aan natuurgebieden te bezoeken en activiteiten te ondernemen. Zo kan er bijvoorbeeld een bezoek gebracht worden aan natuurgebied Kootwijkerzand. Dit is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en daarmee is het zeker een must-do tijdens jouw weekendje weg op de Veluwe.

Lees meer over Weekendje weg Veluwe
Lees meer over:

Weekendje weg Veluwe

We weten allemaal dat de Veluwe een prachtig gebied in Nederland is. Ook voor een weekendje weg is de Veluwe een geschikt gebied. In deze mooie streek zijn tal aan natuurgebieden te bezoeken en activiteiten te ondernemen. Zo kan er bijvoorbeeld een bezoek gebracht worden aan natuurgebied Kootwijkerzand. Dit is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en daarmee is het zeker een must-do tijdens jouw weekendje weg op de Veluwe.

Op de Veluwe is volop van alles te beleven. Je kan een tocht maken op de fiets of een mooie wandelroute in het natuurgebied volgen. Een echte aanrader is er op uit gaan met een boswachter, zo krijg je alle ins en outs van het gebied te horen. Verhalen die écht speciaal zijn! De boswachter vertelt met passie alles over de natuur en de omgeving. Zo kan hij jou ook de ideale plekken laten zien om dieren te spotten. Wat dacht je van herten, reeën, zwijnen en vele vogelsoorten en reptielen? Deze mooie dieren zijn vooral te spotten in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Naast de genoemde diersoorten spreken we ook van de Big Six van de Veluwe: het edelhert, de ree, een wild zwijn, een moeflon, de vos en de das. Hoe mooi zou het zijn als je deze dieren kunt spotten tijdens jouw weekendje weg in de Veluwe? Ook het landschap van de Veluwe mag benoemd worden. Zo zijn er bossen van naald- en loofbomen te vinden, maar ook heidevelden, grasvlakten en zoals eerder genoemd zelfs stuifzandlandschappen.

De Veluwe kent vele mooie dorpen en steden, die vaak onbekend zijn bij menig Nederlander. Tijdens jouw weekendje weg op de Veluwe is het zeker een aanrader om een dag in de natuur af te wisselen met een bezoek aan één van de onbekende, maar prachtige dorpen die het westen van ons land biedt. Om te beginnen noemen wij graag Loenen. Loenen is gelegen tussen Apeldoorn en Arnhem en biedt zowel leuke winkels als een beeldentuin voor de kunstliefhebbers. Ook zijn er in en rond het dorp verschillende oorlogsmonumenten te vinden. Ook Hoenderloo is een perfecte plek om een dagje rond te struinen. Je zou deze plaatsnaam kunnen herkennen uit de rijke geschiedenis die dit dorp kent. Ook is Hoenderloo één van de drie toegangspunten naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

De Veluwe bewijst maar weer dat je voor een geslaagde vakantie niet ver hoeft te reizen. Dat is maar fijn ook, want je hebt natuurlijk niet altijd zin om een verre auto- of vliegreis te maken naar een ver oord. Met een vakantie in eigen land is daarom af en toe helemaal niks mis! Met de auto zit je binnen no time op de Veluwe om de allermooiste dieren te bewonderen. Ook hoef je lang niet altijd lange tijd weg om een goed vakantiegevoel te ervaren. Een weekendje weg is meestal meer dan genoeg! Tenminste, als je het goed doet. Een waar vakantiegevoel tijdens een weekendje weg beleef je namelijk optimaal in een accommodatie in de natuur. En die boek je bij Natuurhuisje!

Vakantie in een Natuurhuisje

Een vakantie in een Natuurhuisje is zoals geen een andere vakantie. In een Natuurhuisje word je namelijk omringd door pure natuur, en dat is precies wat je wilt tijdens je weekendje weg op de Veluwe! Ver weg van de toeristenmassa en op de meest unieke plekjes is jouw rust gegarandeerd in een Natuurhuisje op de Veluwe. Tussen onze accommodatie zal je geen standaard verblijfsplekken vinden, zoals grote hotels en appartementencomplexen op plekken waar veel toeristen zich verzamelen. Hier vind je namelijk accommodaties zoals safaritenten, yurts, tipitenten, chalets, vakantieboerderijen en B&B’s. Dit past helemaal in de natuurlijke context van de Veluwe!

Of je nu met je kinderen, je partner, vrienden of collega’s op vakantie wilt gaan op de Veluwe, wij hebben we perfecte plek voor je! Een romantisch weekendje weg boek je hier, maar ook een fijn familieweekend. Voor een weekendje weg met je grote liefde kun je bijvoorbeeld een tipitent, safaritent of yurt boeken op de Veluwe. Erg romantisch zo middenin de natuur met het geluid van de vogels op de achtergrond! Met kinderen zit je helemaal goed in een Natuurhuisje, want met al die ruimte om je heen wordt spelen en rondrennen wel heel gemakkelijk en leuk! Tevens kun je vanuit je accommodatie op de Veluwe zo de mooiste wandelingen en fietstochten gaan maken, want de natuur vind je pal voor de deur!

De adembenemende natuur van de Veluwe

Wie denkt aan de Veluwe, denkt waarschijnlijk aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit is niet zo gek, want dit is ook echt een hoogtepunt op de Veluwe. Hier vind je eindeloze heidevelden, akkerlanden en ook stuifzandlandschappen! Voor dierenliefhebbers is het hier echt een waar paradijs, want hier leeft de Nederlandse Big Six! De Big Six is een Nederlandse variant van de ‘’Big five’’, en bestaat uit het edelhert, de ree, een wild zwijn, een moeflon, de vos en de das. Je kunt hief tevens rijden op een segway of paardrijden! Een ander Nationaal Park is het Nationaal Park de Veluwezoom. Dit park is minstens net zo mooi als de Hoge Veluwe en daarom meer dan een bezoekje waard. Dit eerste Nationaal Park van Nederland bestaat uit maar liefst 5000 hectare en wordt beheerd door Natuurmonumenten. Je vindt er stuwwallen, vele vogelsoorten, reptielen, Schotse Hooglanders en IJslandse pony’s. Ga hier ook zeker eens heen tijdens je weekendje weg! Ook het Kroondomein het Loo is een prachtige landgoed waar het heerlijk vertoeven in de natuur.

Ben jij dus ook op zoek naar een accommodatie voor jouw weekendje weg op de Veluwe? Bekijk het ruime aanbod natuurhuisjes op Natuurhuisje.nl en kies het vakantiehuisje dat het beste bij jouw wensen past. Voor welk natuurhuisje je ook gaat, je verblijft er sowieso midden in het prachtige Veluwe-gebied! Zo beleef je gegarandeerd een weekendje weg op de Veluwe die je niet snel zal vergeten.