Weekendje weg Waddeneilanden

Heerlijk uitwaaien op de uitgestrekte stranden van de Waddeneilanden. Voel de wind door je haren, hoor de golven op de achtergrond en adem diep de verse lucht hier in. Op de Waddeneilanden kan je volledig ontspannen en het is onvoorstelbaar dat deze prachtige eilanden vol natuur onderdeel zijn van Nederland. Of je nu met je familie, vriendinnen of collega’s een weekendje weg wilt, of lekker helemaal alleen, met de veerboot kun je naar alle Waddeneilanden komen.

Lees meer over weekendje weg Waddeneilanden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Weekendje weg Waddeneilanden

Heerlijk uitwaaien op de uitgestrekte stranden van de Waddeneilanden. Voel de wind door je haren, hoor de golven op de achtergrond en adem diep de verse lucht hier in. Op de Waddeneilanden kan je volledig ontspannen en het is onvoorstelbaar dat deze prachtige eilanden vol natuur onderdeel zijn van Nederland. Of je nu met je familie, vriendinnen of collega’s een weekendje weg wilt, of lekker helemaal alleen, met de veerboot kun je naar alle Waddeneilanden komen.

Omdat Nederland maar liefst vijf Waddeneilanden heeft, is er ook nog eens genoeg keuze. Je kent ze vast wel door het bekende ezelsbruggetje ‘TV-TAS’: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog! Vijf eilanden die ieder op zich een prachtige vakantiebestemming vormen voor jouw weekendje weg. Tassen inpakken maar, want er staan genoeg vakantiehuisjes op deze eilanden die beschikbaar zijn! Op deze pagina hebben we ze allemaal op een rijtje gezet voor je, maar we willen je graag eerst wat meer vertellen over de eilanden zelf.

Texel

Het grootste Waddeneiland is Texel. Het eiland brengt een hoop plezier door haar grootte en verscheidenheid. Er is een grote variatie aan natuurschoon en een groot deel van het eiland is een nationaal park. De aangename dorpen waar je kunt rondlopen, winkelen, ontspannen op een terras of lekker kunt eten in een van de vele restaurants, zorgen voor een gezellige sfeer. Het eiland heeft 7 dorpen waarvan de ‘hoofdstad’ Den Burg is. Deze dorpen worden verbonden door vele fietspaden door veel natuurgebieden. Hierdoor kun je op de fiets heerlijk van dorp naar dorp fietsen en het eiland verkennen. Aan de westkant van het eiland bevinden zich alle stranden, in totaal is ongeveer 30 kilometer aan stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Op zoek naar wat actiefs? Dan kun je hier vaak vliegeren, wind- of kitesurfen of landzeilen. Het strand bij De Koog is het meest populair en vanaf het dorp prima te voet bereikbaar. Er staan enorm leuke vakantiehuisjes op Texel, zoals een luxe ingerichte moderne pipowagen in Den Hoorn. Het meest unieke aan dit vakantiehuisje is wel dat je vanuit je bed door een lichtkoepeltje naar de sterrenhemel kunt kijken.

Vlieland

Als je op zoek bent naar een prachtig en rustig eiland voor een weekendje weg, dan is Vlieland misschien wel het meest geschikt. Vergeleken met Texel is dit eiland een stuk kleiner en het heeft slechts één dorp: Oost-Vlieland. Als je op zoek bent naar rust en liever geen massatoerisme tegenkomt ben je hier op de juiste plek. Aan de westkant van het eiland bevindt zich het natuurgebied Vliehors. Dit is een enorme strandvlakte die bij springvloed regelmatig overloopt. Huur een fiets en ontdek het eiland duin op, duin af. Of ga heerlijk een lange wandeling maken! Vergeet niet je camera in te pakken, want op dit eiland kun je prachtige plaatjes schieten!

Terschelling

Met een totale lengte aan strand van 30 kilometer, ben je op dit eiland als strandliefhebber op de perfecte plek. Ook zijn de stranden erg breed waardoor kinderen voldoende ruimte hebben om zandkastelen te bouwen op een veilige afstand van de zee. Voor kinderen is er overigens nog veel meer te beleven op dit mooie eiland, zo kun je bijvoorbeeld ponyrijden in de natuur! Voor waaghalzen en waterratten zijn er genoeg water- en strandactiviteiten die je kunt overwegen zoals kitesurfen, zeilen, strandzeilen en vliegeren. Ook op dit eiland kun je prima fietsen op het netwerk van 70 kilometer aan fietspaden. Als je graag fietst zou je in je weekendje weg dus alle fietspaden kunnen zien! Voor wandelaars is er nog meer te beleven op de 250 kilometer aan wandelpaden en onverharde wegen. Een echte aanrader is het natuurgebied de Boschplaat. De natuur op Terschelling is zeker de moeite waard om te gaan bekijken, maar vergeet ook de gezellige dorpjes niet!

Ameland

Ondanks dat Ameland op slechts 8 kilometer van het vasteland ligt, voelt het hier alsof je aan de andere kant van de wereld bent. Rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen heerlijk genieten in een vakantiehuisje op dit eiland wat voornamelijk opgebouwd is uit zandduinen en prachtige natuurlijke bossen. In het oosten wordt het natuurgebied door zandafzettingen steeds groter. De mooiste stranden van alle Waddeneilanden bevinden zich hier, op Ameland. In 2012 is er een project gestart waardoor dit eiland ook zeer toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking. Het eiland is niet heel groot maar heeft vier gezellige en uiteraard mooie dorpen. Je zult hier geen grote winkelstraten vinden, maar geschiedenis en nostalgie komt hier overal terug. Ook hier is de fiets een perfect vervoersmiddel. Het eiland heeft prachtige vakantiehuisjes zoals het zespersoons vakantiehuisje in Nes op slechts 550 meter van de zee en mooi centraal gelegen op het eiland temidden van schilderachtige dorpjes. Wat een droom om hier te kunnen slapen!

Schiermonnikoog

Last but not least het prachtige Schiermonnikoog, een eiland wat je weer vol nieuwe energie stopt waardoor jij na je weekendje weg de wereld aankunt! Het strand, de wind, de prachtige natuur en relaxte sfeer zorgen voor een ontspannen verblijf in je vakantiehuisje. Het is slechts 45 minuten met de veerboot vanaf Lauwersoog en dan sta je al op dit mooie eiland. Een weekend op Schiermonnikoog betekent een weekend buiten zijn, omringd door de natuur. Schiermonnikoog is zelfs een National Park! Er worden allerlei natuurexcursies georganiseerd waarbij je met een natuurgids op pad gaat om meer te leren over de natuur op dit eiland. De stranden zijn wit en super breed, ze behoren zelfs tot de breedste stranden van Europa. Het is bijna niet te geloven dat dit eiland een onderdeel van Nederland is. Ook de bossen op Schiermonnikoog bieden een perfecte gelegenheid voor lange wandelingen en fietstochten. Een uniek vakantiehuisje hier is een luxe gezinstent inclusief keuken en alle voorzieningen die je nodig hebt! Een prachtige accommodatie die je het ultieme kampeergevoel zal geven zonder in te leveren op comfort! Vijf eiland, vijf verschillende plekken met elk hun eigen verhalen en natuur. Ontsnap even het dagelijks leven en kom volledig tot rust op de Waddeneilanden. Weet jij al waar je heen wilt?