Bungalow Friesland

Ben jij al weleens in Friesland geweest? Deze oer-Hollandse provincie bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat Friesland de waterprovincie van Nederland genoemd wordt. Ben jij een liefhebber van watersport of pleziervaart? Dan voel jij je in een bungalow in Friesland vast als een vis in het water. Qua totale oppervlakte, land plus water, is deze provincie de grootste van Nederland. Als je alleen het landoppervlak meetelt, dan is Friesland de op twee na grootste provincie van het land.

Lees meer over bungalow friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bungalow Friesland

Ben jij al weleens in Friesland geweest? Deze oer-Hollandse provincie bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat Friesland de water provincie van Nederland genoemd wordt. Ben jij een liefhebber van watersport of pleziervaart? Dan voel jij je in een bungalow in Friesland vast als een vis in het water.

Qua totale oppervlakte, land plus water, is deze provincie de grootste van Nederland. Als je alleen het landoppervlak meetelt, dan is Friesland de op twee na grootste provincie van het land. Daarnaast zit je vanuit Friesland natuurlijk zo in Groningen of Overijssel, waar gelukkig ook nog van alles te beleven is! Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan Nationaal Park de Weerribben-Wieden waar het stikt van de mooie planten, bomen en dieren. Je vindt daar allerlei meren, bossen en laagveen waar je ook nog eens allerlei bijzondere vogels kunt spotten. Als natuur- dieren- en vogelliefhebber is dit dus absoluut de moeite waard om te bezoeken. Kies je voor een bungalow in Friesland dan zijn de mogelijkheden dus eindeloos!

Ontdek de afwisselende natuur in Friesland

Een aantal noemenswaardige van de verschillende Friese landschappen zijn het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden. Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor een ontspannende strandvakantie ben je in Friesland dan ook aan het juiste adres. Op de Wadden kun je strandwandelingen maken, zwemmen, vliegeren, fietsen, wadlopen, zonsondergangen bekijken en surfen. Dit is in de Friese Wouden wel anders. Hier draait het niet om een samenspel van lucht en water, maar juist om de openheid van het coulisselandschap.

En dan is er tot slot nog het Nationaal Park de Alde Feanen. Als je op zoek bent naar een mooi natuurpark in Friesland dan is dit echt een aanrader! Je kunt dit natuurgebied ook wel uniek noemen door het prachtige en afwisselende landschap dat je er tegenkomt. Dat afwisselende landschap zorgt er tevens voor dat je er volop kunt genieten van bijzondere dieren, zoals bijvoorbeeld eekhoorns, reeën, otters en zelfs dassen. Behalve dat je hier heerlijk kan wandelen, kun je ook nog eens de omgeving gaan verkennen per kano. Bij het bezoekerscentrum zijn volop routes verkrijgbaar om het park te voet, te fiets of per kano te gaan ontdekken.

Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt er namelijk onder andere de aalscholver, blauwe reiger, de zeearend, de ijsvogel en de fuut tegenkomen. De bijzondere zeearend doet regelmatig een broedpoging in de Alde Feanen en deze is te volgen via een webcam van het park. In dit Friese veengebied vind je daarnaast ook grote oppervlakten grasland en je vindt er ook een moerasbos. Er komen meer dan 450 verschillende planten voor en er broeden honderden vogels, de kans is dus groot dat je telkens weer verrast wordt door iets nieuws. De afwisseling en de verschillende dieren en planten zorgen ervoor dat een bezoek aan dit park een uitje voor het hele gezin of zelfs een grotere groep kan zijn.

Trek er samen op uit

De meeste bezoekers van Friesland komen hier natuurlijk om te genieten van het water. Kanovaren, zeilen, zwemmen, skûtsjesilen, fierljeppen, vissen en surfen, het is allemaal mogelijk op de tientallen meren, sloten en kanalen die de provincie Friesland rijk is. Beschik je niet over een boot of een kano? Geen nood, want er zijn honderden locaties waar je tijdens je vakantie gemakkelijk dit soort vervoersmiddelen kunt huren. In het noorden van de provincie vind je de Waddenkust, vanaf waar je al wadlopend of per veerboot een paar van de Waddeneilanden kunt bereiken. En wat te denken van fietsen, paardrijden of wandelen? Het kan allemaal uitstekend vanuit een vakantiehuisje in Friesland.

Geniet volop van een bungalow in Friesland

In een bungalow kun je genieten van alle gemakken zoals je die thuis hebt, maar dan natuurlijk wel met de extra portie luxe en comfort zoals je die op vakantie zou verwachten! Bij een bungalow denk je misschien gelijk aan een grootschalig bungalowpark waar veel huisjes dicht op elkaar staan, maar bij Natuurhuisje is niets minder waar. Wij hebben in ons aanbod namelijk losstaande bungalows die zich middenin de natuur bevinden. Voor een rustige vakantie waarbij het buitenleven centraal staat, kun je gerust een bungalow boeken bij Natuurhuisje! Met het vele natuurschoon, de altijd veranderende wolkenluchten, de fraaie vergezichten en de zee binnen handbereik, zul je je in Friesland niet snel vervelen. Omdat de natuur nooit ver weg is kun jij in alle rust genieten van het veelzijdige Friesland, maar heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand.

Het klimaat in eigen land

Een bungalow in Friesland kan eigenlijk het hele jaar door geweldig zijn! Ieder seizoen heeft natuurlijk zo zijn eigen charme. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk met z’n allen buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Al is die kans in Nederland helaas wel erg klein… Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Tijdens jullie vakantie in een accommodatie in Friesland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn met een grote groep. Vooral met kinderen! Met een beetje geluk valt er dit jaar dan toch weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret!