Chalet Friesland

Chalet Friesland

Lees meer over Chalet Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Chalet Friesland

Wil je er echt even tussenuit? Denk dan zeker eens aan een chalet in Friesland! Een chalet van Natuurhuisje is trouwens niet zomaar een huisje. Onze chalets bevinden zich namelijk midden in de natuur en ver weg van de toeristenmassa. Zo kun je dus heerlijk genieten van rust, natuur en ontspanning. Uiteraard heb je hierbij geen last van andere vakantiegangers en ervaar je dus echt even een momentje voor jezelf. In sommige chalets kun je zelfs je trouwe viervoeter meenemen! Laat je snel inspireren door ons veelzijdige aanbod en al het moois uit Friesland.

Wist je dat er in de provincie Friesland van alles te beleven is? Ook qua natuur kun je hier echt je lol op! In Friesland kun je sowieso terecht bij 4 Nationale Parken. Daarnaast kun je er natuurlijk genieten van de Waddenzee en het Waddengebied. De 4 parken, die je trouwens echt moet gaan bewonderen, zijn: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Lauwersmeer, Nationaal Park de Alde Feanen en Nationaal Park Schiermonnikoog. Je kunt er onder andere terecht voor heerlijke wandelingen door de duinen. Als vogelliefhebber zit je hier dus ook helemaal goed! Vanuit jouw chalet kun je de ochtenden heerlijk beginnen met een wandeling. ‘s Avonds kun je natuurlijk lekker genieten op je terras en overdag kan er volop gewandeld, gefietst en ontdekt worden. Naast de prachtige natuur beschikt Friesland namelijk ook over een aantal geweldige dorpjes en mooie steden. Zoals je ziet hoef je je dus echt geen moment te vervelen. Ga lekker met z’n tweetjes en geniet van een romantisch weekendje weg. Of ga je toch liever met het hele gezin? Met wie je ook gaat en wanneer je ook gaat, een Natuurhuisje in Friesland is sowieso altijd een goed idee!

In Friesland valt nog zoveel te ontdekken!

Zoals we hierboven al zeiden, kun je dus al beginnen met het ontdekken van de 4 Nationale Parken. Begin bijvoorbeeld met Nationaal Park Lauwersmeer en geniet van dit ware vogelparadijs. Daarnaast mag ook zeker een bezoekje aan het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden niet ontbreken Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren trouwens ook tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor een ontspannende strandvakantie ben je in Friesland dan ook aan het juiste adres. Op de Wadden kun je strandwandelingen maken, zwemmen, vliegeren, fietsen, wadlopen, zonsondergangen bekijken en surfen.

In de Friese Wouden ziet het er weer heel anders uit. Hier draait het niet om een samenspel van lucht en water, maar juist om de openheid van het coulissenlandschap. En dan is er tot slot nog Gaasterland, een streek in de zuidwesthoek van de provincie, onderdeel van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Hoewel Friesland vrijwel overal bestaat uit vlakke weidegronden met prachtige vergezichten, is Gaasterland juist glooiend met bossen. Of je nu dus van water houdt of juist op zoek bent naar prachtige landschappen, tijdens je vakantie in Friesland vind je het allemaal!

Wat gaan jullie allemaal ondernemen in Friesland?

Kies je voor een chalet in Friesland? Dan is de kans groot dat je van wandelen houdt! Hier kun je namelijk perfect terecht als wandelliefhebber, er zijn dan ook diverse wandelroutes beschikbaar. Voor iedereen zit er wel wat tussen dat bij ze past, dus ook met kinderen is wandelen een goed idee. In het noorden van de provincie vind je de Waddenkust, vanaf waar je al wadlopend of per veerboot een paar van de Waddeneilanden kunt bereiken. En wat te denken van fietsen, paardrijden of wandelen? Het kan allemaal uitstekend vanuit jullie chalet in Friesland.

Wil je wat verder weg gaan om de natuur te ontdekken? Bezoek dan de naastgelegen provincie Groningen eens. Hier kun je trouwens ook uitstekend terecht voor het maken van een wadlooptocht. Hierbij wandel je dus over de Waddeneilanden, zoals Rottumeroog, Zuiderduintjes en Rottummerplaat. Daarnaast kun je kiezen voor een bezoekje aan de Hortus Botanicus in Haren. Dit is een prachtige tuin die wordt beheerd door de Stichting Behoud Groene Hortus. Deze tuin is tevens aangesloten bij de Stichting Nationale Plantencollectie. Als je daar toch bent kun je meteen een bezoekje brengen aan 't Huis de Wolf, een prachtig landhuis die zeker een bezoekje waard is! Zit het weer even niet mee? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een gezellige middag in het chalet. Zorg voor wat bordspelletjes, een boek of ga gewoon een middagje Netflixen.

Hoe is het weer in deze noordelijke provincie?

Het weer van Nederland is je vast wel bekend, toch is het in Friesland net ietsje anders. Doordat Friesland in het Noorden ligt is de temperatuur er namelijk gemiddeld iets lager dan in de rest van Nederland. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk met z’n allen buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken. Begin Februari 2021 heeft het er wel een aantal dagen flink gevroren en hebben we op sommige plaatsen wel zo’n 10 cm sneeuw gehad.

Tijdens jullie vakantie in een chalet in Friesland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de winter ook ontzettend leuk zijn met een grote groep. Vooral met kinderen! Met een beetje geluk valt er dit jaar dan toch weer wat sneeuw en kunnen jullie genieten van een prachtig uitzicht en van wat sneeuwpret!