Chalet Overijssel

Chalet Overijssel

Lees meer over Chalet Overijssel
Lees meer over:

Chalet Overijssel

Voor een onvergetelijke vakantie in eigen land kun je terecht in vele soorten accommodaties. Onze chalets bevinden zich midden in een prachtig natuurrijk gebied, waardoor je er volop kunt genieten van stilte, rust en groen. Ideaal dus voor de echte natuurliefhebbers die eens op zoek zijn naar wat anders dan een standaard huisje. De provincie Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland en grenst voor een groot deel aan buurland Duitsland. De natuur in deze provincie is enorm divers en daarmee zijn onze chalets in Overijssel zeker geschikt voor een korte of lange vakantie in eigen land.

De natuur in Overijssel

Overijssel, dé provincie van de Hanzesteden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. De provincie is een groot zandgrondgebied, waar voornamelijk rivieren, polders, akkerland en kronkelende beken het landschap bepalen. In het noordwesten van de provincie overheersen polders en meertjes. In het zuidwesten is de rivier de IJssel die grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland vormt. Verder is Overijssel een vrij uitgestrekte provincie die in het oosten aan Duitsland grenst. In de dorpen aan de grens zul je deze Duitse invloed ook merken. Landschap Overijssel beheert en beschermt maar liefst 64 prachtige en afwisselende natuurgebieden in deze provincie. Bijna allemaal zijn ze vrij toegankelijk. Een uitstapje naar de oosterburen is ook altijd aan te raden. De grensstreek met Duitsland beschikt namelijk over prachtige groene natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

Een van de meest bekende natuurgebieden is misschien wel de Lemelerberg. Met een hoogte van bijna 80 meter is het een unieke natuurbeleving. De Lemelerberg is omgeving door een prachtig stuk natuur met uitgestrekte heide en zandvlaktes. Een ander natuurgebied wat een prachtige uitgestrekte plek is, is Salland. Bejaarde eiken tussen de weilanden, de blauwe lijnen van kanalen en gezellige dorpen vormen dit prachtige natuurgebied. Op de Sallandse Heuvelrug kun je dwalen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Naast de vele insecten leeft in dit gebied op dit moment ook de laatste groep korhoenders van Nederland. Bijzonder!

Trek er lekker op uit

Het landschap van Overijssel is veelzijdig. In Twente kun je wandelen onder de kroezige eiken op statige landgoederen en in Noord-Overijssel loop je tussen bloeiende hooilanden. De afwisselende omgeving zorgt voor een groot aanbod aan wandelroutes die langs oude boerenhoeven, lieflijke dorpjes, mooie landhuizen en indrukwekkende kastelen leiden. Kortom, wandelroutes in Overijssel bieden voor ieder wat wils. Ook Giethoorn is leuk om te bezoeken tijdens een vakantie in Overijssel. Deze plaats wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd. Verken de waterwegen van het nostalgische Giethoorn met haar vele bruggetjes in een rondvaartboot, punter of een fluisterbootje. In het dorp vind je diverse winkeltjes, musea en galerieën. Een rondvaart kun je prima combineren met een andere activiteit zoals midgetgolf, boogschieten of winkelen voor souvenirtjes. Giethoorn is een uniek stukje Nederland en dat is ook te zien aan de vele toeristen die hier op af komen.

Zoek op deze pagina jouw perfect chalet uit voor tijdens de vakantie in Overijssel.