Kleinschalig vakantiepark Overijssel

Kleinschalig vakantiepark Overijssel

Lees meer over Kleinschalig vakantiepark Overijssel
Lees meer over:

Kleinschalig vakantiepark Overijssel

Wil je tijdens jouw vakantie in de provincie Overijssel niet op een groot vakantiepark verblijven? Ga dan eens voor een vakantiehuisje op een van onze kleinschalige vakantieparken. Een kleinschalig vakantiepark bestaat uit maximaal dertig huisjes, je vindt hier dus een stuk minder huizen en grote voorzieningen. Dit is ideaal voor de rustzoekers die zich graag willen onderdompelen midden in de natuur. Het leuke is dat je toch contact kunt hebben met de buren, maar alleen als je dat zelf wilt.

Breng zeker een bezoek aan de prachtige natuurgebieden

Overal door Overijssel is prachtige natuur te vinden waarvan je kunt genieten als je op een kleinschalig vakantiepark verblijft. Een natuurgebied dat populair is onder natuurliefhebbers is het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit prachtige natuurgebied wordt gekenmerkt door glooiende heidevelden en grote bossen. Hier leeft de laatste groep korhoenders van Nederland, wat erg bijzonder is. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een ander natuurgebied in Overijssel, en zeker de moeite waard te bezoeken tijdens een vakantie in de provincie. Dit gebied is erg waterrijk en bevindt zich in de Kop van Overijssel. Het is het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa, en je vindt hier dan ook eindeloze landschappen bestaande uit rietlanden, polders, sloten, plassen en moerasbossen. Hier leven dan ook vele flora en fauna, zoals de feloranje grote vuurvlinder! Door de vele wateren in het Weerribben-Wieden kan je hier uitstekend kanoën, wat je echt eens moet proberen over een van de vele kanoroutes!

Naast deze gebieden zijn er ook nog genoeg andere gebieden die je kunt bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld de Lemelerberg waar bossen, zandvlaktes en heide elkaar afwisselen. Vooral in augustus en september is dit gebied een echte aanrader, omdat de heidevelden dan prachtig paars bloeien. Ben je op vakantie in de buurt van het natuurgebied het Boetelerveld, dan is dit prachtige natuurgebied zeker de moeite waard. In dit natuurgebied vind je onder andere de bijzondere klokjesgentiaan en de kamsalamander. Maar mocht je hier een wandeling maken, dan kom je nog veel meer natuurschoon tegen. Je kunt hier heerlijk tot rust komen, geniet van de stilte en ontdek de bijzondere planten en dieren die er leven!

Je kunt je heerlijk vermaken in deze provincie

Wanneer je het Nationaal Park Weerribben-Wieden bezoekt, denk er dan zeker eens over na om met een kano of klein bootje het park te verkennen. Voor de kanoliefhebbers zijn er zelfs hele kanoroutes uitgezet! Onderweg kun je bijzondere vogels spoten, en misschien kom je ook wel otters tegen! Het plaatsje Giethoorn is ook onderdeel van dit nationale park. Dit pittoreske plaatsje staat bekend om zijn waterrijke centrum. Je kunt hier heerlijk wandelen langs imposante boerderijen en over smalle bruggetjes. De provincie wordt ook gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Hanzesteden. Breng eens een bezoek aan Ommen, Kampen, Zwolle, Hasselt, Deventer of Oldenzaal. Deze zes steden waren eeuwen geleden lid van het zogenaamde Hanzeverbond. Onderneem een van de leuke wandel- of vaarroutes in deze steden, of breng een bezoek aan een museum.

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes op kleinschalige vakantieparken in Overijssel.