Dagje weg Noord Brabant

Dagje weg Noord Brabant

Lees meer over Dagje weg Noord Brabant
Lees meer over:

Dagje weg Noord Brabant

Ben je spontaan een dagje vrij en wil je er wel even tussenuit? Denk dan eens aan de provincie Noord-Brabant. Deze provincie herbergt een hoop natuurschoon waar je gemakkelijk een hele dag doorbrengen. En wat is er nou fijner dan je dagje weg verlengen met een nachtje er achteraan? Als je de volgende dag vrij hebt of weekend hebt, is dit de ideale combinatie. Je kunt uiteraard ook ’s morgens vanuit je vakantiehuisje naar je werk toe rijden, zo krijg je een echt vakantiegevoel in een korte tijd.

Ontdek de veelzijdigheid van Noord-Brabant

Noord-Brabant heeft een veelzijdig, groen landschap. Verspreid over de provincie vind je ontzettend veel uitgestrekte bossen, stuifzandvlaktes, heidevelden, beken en vennen. Binnen de provinciegrenzen liggen vier nationale parken waar je je heerlijk terug kunt trekken. Je kunt de gebieden prima verkennen door middel van de vele wandel- en fietspaden. Elk natuurgebied heeft zijn eigen karakteristieken. Zo kun je tijdens een dagje weg het vogelrijke veenmoerasgebied van de Grote Peel ontdekken of wandelen langs de naaldbomen, heide, stuifduinen en vennen van De Zoom-Kalmthoutse Heide. Het Nationale Park de Loonse en Drunense duinen is ook een echte aanrader. Dit is het grootste stuifzandgebied van West-Europa en heeft daarom ook wel de bijnaam “Brabantse Sahara”. In dit nationale park kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken! Ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken door van de duinen af te rollen of door boomhutten te bouwen.

In het Nationaal Park de Biesbosch kun je je ook prima een dagje vermaken. Ontdek al varend per (rondvaart)boot of kano de kreken, rivieren en moerasgebieden. Water speelt zeker een hoofdrol hier en het park heeft dan ook de internationale status van wetland. In het park groeien veel planten die een voorkeur hebben voor water. Zo kun je de bijzondere driekantige bies en spindotter hier tegenkomen. De spindotter is een variant van de dotterbloem die vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. Ook komt er veel riet voor in het park. Vrijwel overal waar je kijkt kun je wel een rietkraag zien. Tijdens een speciale fluister-bevertocht kun je misschien wel bevers spotten! Deze zijn in 1988 met succes geïntroduceerd.

Er zijn vele mogelijkheden tot vermaak

Ontdek groene gebieden zoals het Groene Woud of de open vlaktes van de Loonse en Drunense duinen tijdens een wandeling of fietstocht. Door de meeste natuurgebieden lopen ook speciale paden voor ruiters en mountainbikers, zo kunnen ook liefhebbers van deze sporten het gebied op een actieve manier verkennen. Wil je meer over de natuur leren, dan kan dat in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Wil je wat afwisseling dan kun je een van de sfeervolle steden bezoeken. Erg leuk is ook het safaripark de Beekse Bergen, hier kun je op autosafari gaan tussen echte wilde dieren. Zo kun je de dieren van dichtbij bekijken! Wil je een dag vol adrenaline en plezier, ga dan naar het attractiepark de Efteling!

Wil je na jouw dagje weg heerlijk overnachten in een natuurhuisje in Noord-Brabant? Op deze pagina hebben wij alle beschikbare vakantiehuisjes in deze prachtige provincie voor jou verzameld!