Fietsen Veluwe

Je kunt wel zeggen dat de Veluwe het natuurparadijs van Nederland is. Er is dan ook niks mooiers dan te gaan fietsen in de Veluwe! De Veluwe is een natuurgebied in de provincie Gelderland. Je vindt hier glooiende bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen waardoor je verrukkelijk kunt fietsen, genietend van de pure natuur. Voor natuurliefhebbers is de Veluwe echt een must-see in eigen land, want haast nergens kom je zo’n pure natuur tegen als in de Veluwe. De mooiste accommodaties voor een fietsvakantie in de Veluwe vind je bij Natuurhuisje!

Lees meer over fietsen Veluwe

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Fietsen Veluwe

Je kunt wel zeggen dat de Veluwe het natuurparadijs van Nederland is. Er is dan ook niks mooiers dan te gaan fietsen in de Veluwe! De Veluwe is een natuurgebied in de provincie Gelderland. Je vindt hier glooiende bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen waardoor je verrukkelijk kunt fietsen, genietend van de pure natuur. Voor natuurliefhebbers is de Veluwe echt een must-see in eigen land, want haast nergens kom je zo’n pure natuur tegen als in de Veluwe. De mooiste accommodaties voor een fietsvakantie in de Veluwe vind je bij Natuurhuisje!

Fietsen is voor vele mensen de ultieme activiteit om lekker te ontspannen. Je bent immers in de natuur bezig en lekker in beweging. Misschien zal niet iedereen het snappen, maar fietsen is hartstikke fijn en gezond! Het is dan ook de ultieme vakantie voor fietsliefhebbers. Hoe fijn is het wel niet om direct vanuit je accommodatie direct de natuur in te kunnen, genietend van alle mooie vergezichten en de pure lucht. Je hoeft voor een geslaagde fietsvakantie hoef je echt niet ver te zoeken, want ook in Nederland vind je veel spectaculaire fietsbestemmingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Veluwe? Misschien heb je al weleens gehoord van deze landstreek die ligt in de provincie Gelderland. Hier vind je op vele plekken nog pure natuur, rust, ruimte en de mooiste flora en fauna. Hier zal jong en oud zich niet snel hoeven te vervelen, vooral niet op de fiets!

Je kunt uitstekend fietsen in de Veluwe. Het is zelfs een van de beste zones in Nederland om te gaan fietsen! Want wie houdt nu niet van glooiende landschappen rijk aan zandverstuivingen, vennen, landgoederen en fonkelende beken? Dat klinkt als de droom van iedere natuurliefhebber op de fiets! De Veluwe bestaat uit een terrein van zo’n 1000 km2 uitgestrekt over de provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van Nederland, en dat heeft zo zijn redenen. Het is een ware parel van Nederland! Je moet het eigenlijk echt met eigen ogen komen zien onder het genot van een fijne fietstocht om écht een goed beeld te krijgen van de schoonheid van de Veluwe. Daarnaast kun je in de Veluwe uitstekend cultuur en natuur combineren tijdens een fietsvakantie, dus fietsen in de Veluwe zal zeker niet snel vervelen!

In de Veluwe kun je terecht als je een dieren- of natuurliefhebber bent. In het hele gebied vind je namelijk veel prachtige flora en fauna. De meeste flora en fauna kom je tegen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe, maar ook daarbuiten kun je heel wat natuur bewonderen. Een ander Nationaal Park is het Nationaal Park de Veluwezoom, en ook het natuurgebied de Kroondomein de Loo is een bezoekje waard als je gaat fietsen in de Veluwe.

Vakantie in een Natuurhuisje

Wil je je vakantie in de Veluwe echt afmaken? Boek dan eens een accommodatie in de natuur waar je je even helemaal kunt afzonderen van de drukte en de hectiek van de stad. In een Natuurhuisje beleef je gegarandeerd zo’n rustige vakantie in de natuur! Vanuit je accommodatie kun je dan gelijk de fiets opstappen om heerlijk te gaan fietsen in de Veluwe. Aan het einde van de dag kun je dan weer rekenen op een heerlijk comfortabel bed, niet te ver van al het natuurschoon van de Veluwe. Iets heel anders dan een grootschalig hotel of appartementencomplex is een Natuurhuisje zeer zeker, want hier heb je geen andere toeristen om je heen en verblijf je in een kleinschalige, knusse accommodatie waar niemand je lastig valt!

In ons aanbod aan accommodaties in de Veluwe vind je plekken zoals safaritenten, bungalows, tipitenten, yurts, vakantieboerderijen en B&B’s. Dit past helemaal in de context van het natuurschoon van de Veluwe, want in zo’n mooi natuurgebied wil je natuurlijk alleen maar in een ‘natuurlijke’ accommodatie verblijven! Of je nu met je partner, gezin, vriendengroep of collega’s gaat fietsen in de Veluwe, bij Natuurhuisje vind je altijd wel een geschikte accommodatie zodat jij de fietsvakantie van je dromen kunt beleven!

Natuur op de Veluwe

De Veluwe staat vooral bekend om de twee Nationale Parken en de eindeloze, glooiende natuur en landschappen. Het eerste Nationaal Park waar je echt doorheen moet fietsen, is het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit is het Nationaal Park waar de Veluwe het meest beroemd om staat, en dat heeft zo zijn redenen. Het nationaal Park beheerd door Natuurmonumenten, wat inhoudt dat dit Nationaal Park in uiterst goede natuurlijke staat is en minimaal wordt beïnvloed door mensen. Je vindt hier vele wandelpaden en fietspaden, wat het een waar paradijs maakt voor fietsliefhebbers! Je vindt hier tevens een interessant museum, namelijk het Kröller-Müller Museum, waar je meer te weten kunt komen over de historie van deze prachtige omgeving. Een leuk detail voor fietsliefhebbers is dat je in dit Nationaal Park gratis witte fietsen kunt huren binnen de parkgrenzen!

Een ander Nationaal Park waar je echt eens doorheen zou moeten fietsen op de Veluwe, is het Nationaal Park de Veluwezoom. Dit park bestaat uit ruim 5000 hectare en bestaat uit voornamelijk stuwwallen, die ontstonden in de ijstijd. Dit zorgt voor een spectaculair uitzicht overal in het park. Daarnaast kun je hier ontzettend veel vogelsoorten en reptielen tegenkomen. Voor dierenliefhebbers is er hier dus genoeg te zien! Wat dacht je van Schotse hooglanders en IJslandse pony’s? Deze grazers zijn met opzet ingezet om het park leefbaar en open te houden. Om meer te weten te komen over de flora en fauna van dit park, kun je op de fiets gerust een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum in Rheden.

Een gebied dat geen Nationaal Park is maar wel ontzettend mooi, is het Kroondomein het Loo. Hier vind je een domein van ruim 10.000 hectare groot. Het landgoed bestaat uit ruim 80% bossen, wat het een geweldige omgeving maakt om te fietsen. Ook vind je er akkerland en heidevelden. Van fietsen in de Veluwe krijg je geheid geen spijt, vooral niet als je verblijft in een Natuurhuisje!