Glamping Denemarken

Misschien denk je bij een vakantie in Denemarken niet meteen aan glamping. Toch is dit zeer goed mogelijk! Vooral met de glamping mogelijkheden van Natuurhuisje zit je in Denemarken helemaal goed. Houd jij van de natuur, van kamperen en van luxe? Dan is glamping in Denemarken perfect voor jouw volgende vakantie. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en ontdek wat Denemarken allemaal te bieden heeft. Van wandelen door een Nationaal Park tot het bezoeken van een 16e eeuws kasteel met slotgracht.

Lees meer over glamping denemarken
Lees meer over:

Glamping Denemarken

Misschien denk je bij een vakantie in Denemarken niet meteen aan glamping. Toch is dit zeer goed mogelijk! Vooral met de glamping mogelijkheden van Natuurhuisje zit je in Denemarken helemaal goed. Houd jij van de natuur, van kamperen en van luxe? Dan is glamping in Denemarken perfect voor jouw volgende vakantie. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en ontdek wat Denemarken allemaal te bieden heeft. Van wandelen door een Nationaal Park tot het bezoeken van een 16e eeuws kasteel met slotgracht.

Denemarken bevindt zich in het noorden van Europa en ligt in Scandinavië. Het land is zeer populair bij natuurliefhebbers en dat is natuurlijk niet zo gek. Denemarken beschikt namelijk over prachtige ongerepte natuurgebieden. Je vindt er diverse Nationale Parken en allerlei mooie bossen. Uiteraard leven er in Denemarken ook wilde dieren. Denk hierbij aan edelherten, damherten, reeën en vossen. Ook is sinds een aantal jaar de wolf weer terug in Denemarken! Natuurlijk is de kans niet heel groot dat je die tegen zal komen, maar de echte wildspotter kan er sowieso wat spotten. Glamping is een ontzettend leuke manier van kamperen in Denemarken, maar dan met een beetje extra luxe.

Geen stress van een tent opzetten, lekke luchtbedden of met een rol wc-papier onder de arm de halve camping over, maar gewoon meteen beginnen met genieten, dat is glamping. Luxe kamperen dus, waarbij het ene verblijf nog luxer is dan het andere! Je verblijft bijvoorbeeld in een mooie safaritent of in een grote yurt, die voorzien zijn van een eigen keukentje, privé sanitair en comfortabele bedden. Heerlijk slapen midden in de natuur, met alle luxe van thuis. Glamping is dus een perfecte manier om heerlijk van de natuur te genieten. Veel natuurhuisjes liggen sowieso midden in de natuur en tijdens jouw vakantie kun je dus makkelijk van de natuur genieten.

Ontdek de prachtige natuur van Denemarken

Denemarken bevindt zich dus in Scandinavië, samen met Noorwegen en Zweden. Denemarken is het kleinste land van dit gebied, maar zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan tijdens je vakantie. Het land is namelijk rijk aan diverse diersoorten. Vooral voor het spotten van vogels ben je hier helemaal op je plek. De machtige zeearend leeft hier namelijk nog als broedvogel! Er leven nog ongeveer 350 vogelsoorten in Denemarken en de helft hiervan broedt in het land zelf. De rest zoekt warmere landen op. Behalve de zeearend komen er veel steltlopers, kustvogels, de raaf, eend, fazant en patrijs voor. De zwaan wordt als nationale vogel gezien. In Denemarken zijn 68 soorten inheemse vlinders te vinden en er leven 11 soorten padden en kikkers. In de laatste jaren zijn de broedplaatsen van deze dieren helaas voor meer dan de helft verdwenen.

Bovendien zijn er een aantal Nationale Parken te vinden in Denemarken. Zo kun je terecht in het Nationaal park Mols Bjerge, Nationaal Park Thy en Nationaal park Skjoldungernes Land. Het oudste en grootste Nationale Park is Nationaal Park Thy en bevindt zich aan de noordwestkust van Jutland. Het weer en de natuur zijn in constante verandering in dit park, van volle wind met zoute zeelucht bij de kust tot milde briesjes in het natte bosgebied. Maar waar je ook bent in dit park, je kunt de grootheid van de natuur hier aanschouwen. In Oost-Jutland ligt het Nationaal Park Mols Bjerge met haar meest ruige en gevarieerde landschappen. Hier vind je veel zeldzame dier- en plantensoorten. Zoals je ziet kun je als natuurliefhebber dus echt je hart ophalen in het mooie Denemarken.

Ontdek Denemarken eens op de fiets of kies voor een bustour door de stad!

Het leuke van een verblijf in een glamping accommodatie is natuurlijk het feit dat je midden in de natuur zit. Dat betekent dat je iedere ochtend wel kunt genieten van een fijne wandeling. Je hoeft maar je tent uit te stappen en je bent al onderweg. In Denemarken kun je overigens perfect genieten van het gevarieerde landschap door middel van een fietstocht. Je fietst hierbij langs de eindeloze stranden en door prachtige bossen, wat wil je nog meer? Als geschiedenisliefhebber mag een bezoekje aan Ribe VikingeCenter trouwens niet ontbreken. Hier kun je een nagebouwde vikingnederzetting bekijken en er worden diverse activiteiten georganiseerd.

Houd jij van de zee en alles dat in de zee leeft? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Kattegatcentret. Dit is een prachtig aquarium waar je onder andere haaien en roggen kunt bewonderen. Natuurlijk is Denemarken ook zeer geschikt voor de actieveling. Zo kun je er diverse dagcruises maken over het kanaal. Ook kun je kiezen voor een fotografietour of een bustour. Ben je liever zelf actief bezig in de buitenlucht? Dan kun je altijd nog gaan mountainbiken, kajakken of kanoën. Eén ding is in ieder geval zeker, tijdens jouw glamping vakantie in Denemarken hoef je je geen moment te vervelen!

Hoe is het klimaat in Denemarken?

In Denemarken wordt er gesproken van een gematigd zeeklimaat, maar toch is de invloed vanuit zee er minder sterk dan in ons eigen land. Verder wijkt het weer dus niet zo heel veel af van Nederland, waar ook een gematigd zeeklimaat geldt. De zomers in Denemarken zijn over het algemeen zeer zonnig en warm. De winter begint er al vrij vroeg, vanaf oktober kan het namelijk al gaan sneeuwen in het Noorden van het land. Juli, augustus en september zijn de beste maanden om er te genieten van een heerlijke zonvakantie zonder al te veel neerslag.

Februari is de koudste maand van het jaar waarbij de gemiddelde temperatuur dan rond de 0 graden ligt. De sneeuw kan er aanhouden tot Mei en de winter is er zeer grijs, somber en vrij koud. Wanneer er sprake is van sneeuwval kan de temperatuur soms wel dalen tot maar liefst -30 graden! Voor een heerlijke glamping vakantie in Denemarken zit je dus sowieso in de lente of in de zomer zeker goed. Natuurlijk zijn er ook glampings waarbij je kunt genieten van een verwarming of zelfs een open haard. In dat geval is een vakantie in de herfst ook nog prima mogelijk. Kies dus snel jouw favoriete glamping en wie weet zit je binnenkort lekker in de natuur van Denemarken.