Glamping Noord-Brabant

Glamping Noord-Brabant

Lees meer over Glamping Noord-Brabant
Lees meer over:

Glamping Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant herbergt een hele hoop natuurschoon. Het is daarmee een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud, maar ook voor natuurliefhebbers, watersporters, rustzoekers, gezinsvakanties of een romantisch weekendje weg. De aanwezigheid van zoveel fraaie natuur zorgt ervoor dat je vanuit een glamping accommodatie in Noord-Brabant binnen no-time in de bossen, op de heide, op het platteland of op een dijk staat.

Tal van landschappen

Ondanks de vele dorpjes en steden die Noord-Brabant rijk is, biedt de provincie ook een hele hoop natuurparels. Zo is er bijvoorbeeld Nationaal Park De Biesbosch, een doolhof van waterwegen, moerassen, zandbanken en bossen op de grens van Brabant en Zuid-Holland. Je kunt het beste naar de vele vogels en waterdieren op zoek gaan vanuit een kano of (rondvaart)boot, maar ook op de fiets of wandelend - eventueel met gids - is het immense natuurgebied prima toegankelijk.

In een aantal delen van Noord-Brabant waan je je in de woestijn. De provincie kent namelijk een aantal bijzondere stuifzandgebieden, waaronder bij de Herpse bossen en in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Dit laatste gebied is ruim 35 km² groot en hiervan is zo’n 30 km² stuifzand. Het Nationaal Park heeft daarom de toepasselijke bijnaam van ‘’Brabantse Sahara’’ gekregen. Behalve zand vind je in het gebied ook naaldbossen, een beekdalzone en glooiende heidevelden. Kinderen kunnen er naar hartenlust boomhutten bouwen, boomklimmen of van de zandheuvels rollen, terwijl ouders of opa’s en oma’s op een afstandje toekijken vanaf hun terras. De wat actievere vakantieganger kan in de Loonse en Drunense Duinen natuurlijk ook zijn hart ophalen. Door het gebied lopen namelijk tal van ruiter-, wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Honden zijn welkom in het Nationaal Park en op de paden, mits zij zijn aangelijnd.

Ook vind je rondom de vakantiehuizen in Brabant veel bosgebieden, afgewisseld met polders, landgoederen en landbouwakkers. De vele riviertjes, polders, bossen en heidevelden vormen de leefomgeving van verschillende soorten amfibieën, vissen, vogels, kleine zoogdieren, reeën en Schotse hooglanders. Misschien kom jij er wel een aantal van hen tegen tijdens jouw vakantie in deze veelzijdige provincie.

Activiteiten voor je vakantie in Noord-Brabant

Noord-Brabant kenmerkt zich door diversiteit op zowel het gebied van natuur als cultuur en entertainment en dat maakt het een veelzijdige vakantiebestemming voor jong tot oud. Van adembenemende natuur tot bruisende steden en van cultuur snuiven in de steden tot vermaak in het attractiepark de Efteling of het spotten van wilde dieren vanuit je auto in safaripark de Beekse Bergen. Boek een vakantie in Noord-Brabant en ga naar een vakantiebestemming in eigen land waarbij je je geen seconde hoeft te vervelen. Wil je meer leren over de natuur?

Maak een wandeling met een gids die je meer vertelt over de omgeving of bezoek het Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Het mooie aan een vakantiehuis in de natuur huren, is dat je zelf bepaalt of en wanneer je de drukte op zoekt en wanneer je je in stilte waant door urenlange wandelingen of fietstochten maakt langs de eindeloze landbouwgronden, bossen en heide van de provincie. Wil je een vakantie naar Noord-Brabant boeken? Bekijk op deze pagina onze selectie aan glamping accommodaties in Noord-Brabant.