Glamping Nederland

Een glamping in Nederland is ideaal voor wie in luxe wil kamperen. Niet meer met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw en teiltje vol afwas naar de gezamenlijke wasbak. Bij een glamping in Nederland, vind je alle nodige faciliteiten in of naast de glamping tent. Laat je inspireren door ons glamping Nederland aanbod.

Lees meer over glampings in Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping Nederland

Een glamping in Nederland is ideaal voor wie in luxe wil kamperen. Niet meer met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw en teiltje vol afwas naar de gezamenlijke wasbak. Bij een glamping in Nederland, vind je alle nodige faciliteiten in of naast de glamping tent. Laat je inspireren door ons glamping Nederland aanbod.

Verschillende glampings

Glamping is de laatste jaren steeds populairder en aantrekkelijker geworden. Er is keuze in overvloed. Wie op een glamping vakantie in Nederland gaat, heeft de keuze uit verschillende type accommodaties. Via Natuurhuisje boek je een fijne glamping vakantie in een yurt en safaritent. Sommige mensen zien ook een verblijf in een tiny house en pipowagen als glamping. Of je nu kiest voor een yurt in Noord-Holland of een safaritent in Zeeland, ze zullen je het luxe gevoel van kamperen geven. En dat allemaal weg van de massa, kleinschalig en gelegen in de natuur.

Glamperen in Nederland

Was bij kamperen het Nederlandse weer nog een bezwaar, mag het tijdens een glamping-vakantie best een keertje regenen. Dan blijf je gewoon een dagje in je glamoureuze kampeerverblijf? Bij glamperen heb je nooit meer last van een lekkende tent en vaak zijn de glamping tenten uitgerust met wifi. Genoeg interessante opties en uiteraard liggen de natuurhuisjes zoals je van ons gewend bent midden in de natuur. Tijdens je vakantie word je ’s ochtends in alle rust wakker van het gefluit van de vogels of het ruisen van de wind in de bomen. Je hoeft lang niet altijd ver weg op vakantie te gaan om een fijne vakantie te beleven, in Nederland zijn er nog meer dan genoeg mooie plekjes in de natuur.

Populaire glamping bestemmingen Nederland

Op Natuurhuisje.nl vind je volop glamping accommodaties in Nederland, variërend in prijsklasse en luxeniveau. Van een glamping in het Overijsselse Markelo tot aan een glamping in het Gelderse Alphen. Twijfel je nog over de bestemming? Lees dan verder over populaire regio's in Nederland:

Ontdek de natuur vanuit je glamping in Nederland

Drenthe

Met maar liefst drie Nationale Parken barst de provincie Drenthe van het natuurschoon. Er valt dan ook volop te ontdekken en te zien vanuit je glamping in Drenthe. Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op de grens van twee provincies: Drenthe en Friesland. Bossen, heidevelden en stuifzandgebieden kenmerken het gebied. Door dit gevarieerde landschappen hebben veel diersoorten het park inmiddels tot hun leefgebied gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn de steenmarter, de buizerd, de raaf, de levendbarende hagedis en de adder. In Appelscha en Diever bevinden zich een bezoekers- en informatiecentrum; beide een goede uitvalsbasis om het Drents-Friese Wold in te trekken. Je vindt er informatie over fietsroutes en bezienswaardigheden, zoals een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook vind je in de provincie het Nationaal Park Dwingelderveld. Omdat het Dwingelderveld het grootste natte heidegebied van westelijk Europa is én omdat er eeuwenoude bijzondere karrensporen te vinden zijn, werd het uitgeroepen tot Natura 2000-gebied. Om de begroeiing op het enorme heidegebied en rondom de vele vennen in toom te houden, worden verschillende grazers ingezet. Denk hierbij aan Drentse schaapskuddes, oer-Hollandse koeien en imposante Schotse hooglanders. Net als het Drents-Friese Wold beschikt ook het Dwingelderveld over een bezoekerscentrum. Dit centrum bevindt zich nabij Ruinen en wordt beheerd door Natuurmonumenten.

We sluiten af met het derde en tevens laatste Nationaal Park van Drenthe: Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Dit op twee na grootste Nationaal Park van Nederland is misschien wel het meest bijzondere natuurgebied van de provincie. Bij dit landschap draait namelijk niet alles om natuur, maar ook om landbouw en leefbaarheid. Vanwege de hoge cultuurhistorische waarde van het landschap in dit gebied, krijgen de bescherming van natuur en van cultuur hier evenveel aandacht. Typerend voor het gebied is de Drentsche Aa, één van de weinige beken die vrijwel onaangetast is gebleven.

Noord-Brabant

Noord-Brabant is een heerlijke glamping bestemming voor jong en oud, maar ook voor natuurliefhebbers, watersporters, rustzoekers, gezinsvakanties of een romantisch weekendje weg. De aanwezigheid van zoveel fraaie natuur zorgt ervoor dat je vanuit een vakantiehuisje in Noord-Brabant binnen no-time in de bossen, op de heide, op het platteland of op een dijk staat. Fiets- en wandelmogelijkheden te over! Op de website van Natuurhuisje.nl vind je meer dan 200 natuurhuisjes, verspreid over Noord-Brabant. Voor welk van onze vakantiehuisjes kies jij komend jaar? Behalve aan natuurschoon is de provincie ook rijk aan vele gezellige steden en dorpen, waar de Brabanders je maar al te graag kennis laten maken met het Carnaval, met lokale lekkernijen als het worstenbroodje en met hun nuchtere en bourgondische levensstijl. Elke Brabantse plaats heeft zijn eigen karakter. Historie, architectuur, winkelen, evenementen, gastronomie… Je vindt het er allemaal.

Friesland

Ontdek vanuit je glamping in Friesland de natuur van de provincie. Friesland kent maar liefst vier verschillende nationale parken, te weten: Nationaal Park Schiermonnikoog, Nationaal Park De Alde Feanen, Nationaal Park Lauwersmeer en tot slot Nationaal Park Drents-Friese Wold. In al deze parken staan het water, de rust en de weidse vergezichten centraal. Waterdieren hebben hun plekje hier al helemaal gevonden, waaronder verschillende amfibieën, vogels, insecten, geleedpotigen en natuurlijk vissen. In de provincie bevinden zich verschillende buitencentra en natuurmusea waar vrijwilligers en medewerkers je met liefde meer vertellen over de Friese natuur én cultuur waar zij zo trots op zijn. De Friese natuur wordt beheerd door It Fryske Gea (‘’Het Friese Landschap’’). Deze vereniging zorgt ervoor dat het open en waterrijke landschap behouden blijft en niet te veel wordt aangetast door het toedoen van mens of dier.

Een aantal noemenswaardige van de verschillende Friese landschappen zijn het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden. Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor een ontspannende strandvakantie ben je in Friesland dan ook aan het juiste adres. Op de Wadden kun je strandwandelingen maken, zwemmen, vliegeren, fietsen, wadlopen, zonsondergangen bekijken en surfen. Dit is in de Friese Wouden wel anders. Hier draait het niet om een samenspel van lucht en water, maar juist om de openheid van het coulissenlandschap. De streek bevindt zich in het oosten van Friesland, nabij de grens met de provincie Groningen.

En dan is er tot slot nog Gaasterland, een streek in de zuidwesthoek van de provincie, onderdeel van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Hoewel Friesland vrijwel overal bestaat uit vlakke weidegronden met prachtige vergezichten, is Gaasterland juist glooiend met bossen. Een vakantiehuisje in Gaasterland is een goede uitvalsbasis om te recreëren op of rondom de Friese Meren. Tal van grote en kleine meren vormen samen een uitgestrekt merengebied. Het gebied is een walhalla voor de watersporters, waar grote boot-evenementen die hier georganiseerd worden, van getuigen. Voorbeelden daarvan zijn de bekende Sneekweek en het Skûtsjesilen, twee evenementen die jaarlijks veel bezoekers naar de provincie trekken.

Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Ideaal voor een glamping vakantie. Deze eilanden bevinden zich in een dynamisch gebied, wat ervoor zorgt dat de eilanden voortdurend in beweging zijn. De meeste dorpen en vakantiehuizen op de Wadden zijn dan ook gelegen aan de westkant van de eilanden, omdat door het ‘wandelen’ van de eilanden aan de oostkant grote zandbanken ontstaan. In de loop der jaren zijn daardoor al diverse huizen en dorpen in zee verdwenen. Kenmerkend voor de Waddeneilanden is dat zij omringd worden door water. Het gros van de aanwezige plant- en diersoorten leven daarom speciaal op en rondom de Wadden. Voorbeelden hiervan zijn zeehonden, mosselen, wadslakken, zeedonderpadden, lepelaars en meeuwen. De visrijke wateren, de getijden en het spel van water en wind maken het Waddengebied voor hen de ideale leefomgeving. Wil jij graag zeehonden zien? Dan is een bezoek aan één van de Waddeneilanden zeker iets voor jou! Vanuit de duinen of vanaf een boot is de kans groot dat jij één van deze dieren spot.

Tips voor je luxe kampeervakantie in Nederland

Weet je die campings van vroeger nog? Overvolle lappen gras, waar je op je slippers met je teiltje vol afwas naar de gezamenlijke kraan moest sjouwen, onderweg struikelend over een verdwaalde voetbal? Dat is dus echt nergens meer voor nodig, want kamperen heeft een moderne make-over gekregen. Houd je van kamperen, maar niet van het onhandige gedoe wat er vaak bij komt kijken? Kamperen is opnieuw geboren en heet nu glamping!

Hetzelfde vrije gevoel, maar als het even kan met meer luxe dan thuis en midden in de natuur. Dat is pas vakantie. Vroeger zei men wel eens: “Een jaar lang krom liggen, om twee weken krom te kunnen liggen”. Die uitdrukking kan dus officieel met pensioen. Nooit meer in een iets te kleine tent jezelf in een slaapzak wurmen. Natuurhuisje helpt je met het vinden van de glamping die bij jou past. Met een luxe gevoel op vakantie in de natuur.

Op zoek naar het juiste verblijf

Verblijf in een boomhut tussen de toppen van de bomen of dobber op het water tijdens een overnachting op een woonboot. Spendeer je jouw vakantie liever in het bos, dan zijn er verschillende huisjes gelegen in the middle of nowhere, waarbij je het gevoel krijgt dat jullie de enige personen zijn. Wil je tijdens je vakantie op elk moment van de dag het water in duiken, dan kun je kiezen uit een van de huisjes met een ligging aan de zee, aan een meer of kies juist voor een huisje met een zwembad erbij! Maak jouw verblijf nog specialer door voor een huisje met wellnessfaciliteiten te kiezen. Geef jezelf dit extra beetje luxe en comfort dat je verdient op vakantie!

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Maak een fietstocht door de natuur of ga wandelen door het immens grote bos of over het strand. Hou je van vogels spotten, dan kun je op zoek gaan naar de mooiste vogels. In sommige landen leven zelfs beren, reeën, vossen, herten, wolven, slangen en rendieren! Ligt het huisje aan een meer, rivier of zee dan kun je gaan vissen! Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een bezoek aan een pretpark, museum of dierentuin tot de mogelijkheden. Erg belangrijk voor de culturele afwisseling! Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, je hebt altijd de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit. En je kunt met de Wifi natuurlijk iedereen op de hoogte houden van je avonturen op de glamping!