Landhuis Friesland

Kies deze vakantie eens voor een landhuis in Friesland en geniet van een beetje extra luxe tijdens je vakantie. Een vakantie bij Natuurhuisje is wel even iets anders dan een verblijf in een hotel of groot vakantiepark. In één van onze landhuizen geniet je namelijk van de rust en stilte om je heen. Tegelijkertijd bevind je je ergens midden in de natuur en kun je genieten van een beetje extra luxe. Denk hierbij aan een jacuzzi, een zwembad of bijvoorbeeld een sauna. Laat je snel verrassen door ons veelzijdige aanbod en kies eens voor een prachtig landhuis in deze mooie provincie.

Lees meer over landhuis Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Landhuis Friesland

Kies deze vakantie eens voor een landhuis in Friesland en geniet van een beetje extra luxe tijdens je vakantie. Een vakantie bij Natuurhuisje is wel even iets anders dan een verblijf in een hotel of groot vakantiepark. In één van onze landhuizen geniet je namelijk van de rust en stilte om je heen. Tegelijkertijd bevind je je ergens midden in de natuur en kun je genieten van een beetje extra luxe. Denk hierbij aan een jacuzzi, een zwembad of bijvoorbeeld een sauna. Laat je snel verrassen door ons veelzijdige aanbod en kies eens voor een prachtig landhuis in deze mooie provincie.

Een vakantie in eigen land kan precies zijn wat je op dit moment nodig hebt. Wat is er dan leuker dan eens te kiezen voor de provincie Friesland? Hier kun je volop de omgeving gaan verkennen en natuurlijk de echte Friese cultuur opsnuiven. Daarnaast kun je er volop genieten van de prachtige natuur en mooie bezienswaardigheden. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de Wadden. Heb je dus zin om er even tussenuit te gaan, maar weet je niet waar naartoe? Denk dan zeker eens aan een verblijf in een landhuis in Friesland.

Of je nu kiest voor een weekendje, een week of langer, je hoeft je sowieso geen moment te vervelen. Daarnaast is deze provincie ook nog eens geschikt voor jong en oud. Heb je zin in een heerlijke vakantie met het gezinnetje of ga je liever met een grotere groep op vakantie? In een landhuis kan het allemaal. Friesland heeft bovendien zoveel te bieden dat dit beiden zeer goed mogelijk is. We beschikken over knusse landhuizen, maar ook over zeer ruime landhuizen met diverse luxe mogelijkheden. Verras je familie of vrienden dus eens met een fijne vakantie in eigen land en boek snel één van onze prachtige landhuizen. Bovendien kun je bij Natuurhuisje echt genieten van stilte, rust en natuur om je heen. Een relaxvakantie is dus óók ideaal in een landhuis in Friesland.

Bezoek een Nationaal Park en spot wilde dieren

Als je op zoek bent naar een provincie om lekker door de natuur te gaan wandelen, zit je in Friesland helemaal goed. Ook fietsen is hier heerlijk. Kies voor één van de wandel- of fietsroutes of vertrek gewoon op eigen houtje. Lekker ouderwets met een landkaart of door het volgen van de bordjes. Het grootste natuurgebied van Friesland, de Alde Feanen, mag hierbij natuurlijk niet overgeslagen worden. Dit Nationale Park beschikt vooral over heel veel water en dat betekent natuurlijk dat je er heerlijk kunt varen. Geniet van diverse watervogels en kijk je ogen uit vanaf de boot. Ook kun je het gebied te voet verkennen door middel van een wandeling.

Daarnaast beschikt Friesland over nog meer mooie natuurgebieden. Eén daarvan is bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold. Dit gebied bestaat uit zo’n 6000 hectare aan heide, bomen en stuifzanden. Je komt hier onder andere Schotse Hooglanders tegen, maar je kunt er ook vossen en reeën spotten. Daarnaast mag een bezoekje aan het Waddengebied ook zeker niet ontbreken. Natuurliefhebbers kunnen daar echt hun hart ophalen. Vogelspotters voelen zich hier dan ook helemaal thuis. Kies dus zeker eens voor een landhuis in Friesland in het Waddengebied.

Sightseeën, zwemmen en nog veel meer!

In Friesland is genoeg te doen voor zowel jong als oud. Je kunt er bijvoorbeeld perfect gaan sightseeën. Een aantal bezienswaardigheden die dan zeker de moeite waard zijn, zijn onder andere de Waterpoort, de Lemstersluis en de Workum Vuurtoren. Bovendien kun je natuurlijk ook altijd een museum of een dierentuin bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan SanjesZoo in Feanwâlden of AquaZoo in Leeuwarden. Ook bij slecht weer is er genoeg te doen. Denk hierbij aan een aantal indooractiviteiten zoals bowlen, de bioscoop, paintballen of karten. Ook erg lekker en gezellig is het natuurlijk om uitgebreid uit eten te gaan. Ontdek het heerlijke eten in Friesland en vergeet niet de avond af te sluiten met een gezellige borrel.

In een landhuis hoef je je bovendien sowieso nooit te vervelen. Het ene moment kun je namelijk lekker ontspannen in de jacuzzi, de sauna of het stoombad. Terwijl je het volgende moment geniet van een verfrissende duik in het zwembad. Ook kun je gewoon heerlijk gaan relaxen in de tuin of op het balkon. Pak er een goed boek bij en geniet tussendoor van een middagdutje. Na deze vakantie kom je helemaal opgeladen weer thuis! Met een beetje geluk beschikt het landhuis ook over een zeer ruime tuin waarin natuurlijk van alles te beleven is. Kies voor een potje tennis of geniet juist van de rust en de stilte. Misschien spot je wel een bijzondere vogel of krijg je bezoek van een eekhoorn!

Het Friese klimaat

Ieder seizoen is eigenlijk geschikt voor een verblijf in een landhuis in Friesland. Uiteraard staat deze provincie bekend om het schaatsen, dus zelfs in de winter kun je hier heerlijk genieten. Als je houdt van mooi weer kun je het beste in de lente of in de zomer naar Friesland gaan. Dit betekent dus absoluut niet dat je hier in de koudere maanden niet terecht kunt. Integendeel! Als je geluk hebt, vriest het in het hoge noorden tijdens deze maanden, en kun je vanuit je accommodatie zó het ijs op stappen om te gaan schaatsen op natuurijs. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk met z’n allen buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw!

Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In Friesland was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken. Begin Februari 2021 heeft het er wel een aantal dagen flink gevroren en hebben we op sommige plaatsen wel zo’n 10 cm sneeuw gehad. Tijdens jullie vakantie in een landhuis in Friesland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli.