Groepsaccommodatie Friesland

Het kan soms erg lastig zijn om een geschikte groepsaccommodatie in Friesland te vinden. Als je met een groep op vakantie gaat, is het natuurlijk wel zo leuk om met zijn allen in één accommodatie te verblijven. Bekijk snel ons handige overzicht! Zoek jij een gepaste locatie in het groen voor jouw volgende familieweekend, teamuitje of vriendenweekend dan zijn er gelukkig genoeg woningen in Friesland waarin je kan genieten met een groter gezelschap.

Lees meer over groepsaccommodatie friesland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Groepsaccommodatie Friesland

Het kan soms erg lastig zijn om een geschikte groepsaccommodatie in Friesland te vinden. Als je met een groep op vakantie gaat, is het natuurlijk wel zo leuk om met zijn allen in één accommodatie te verblijven. Bekijk snel ons handige overzicht! Zoek jij een gepaste locatie in het groen voor jouw volgende familieweekend, teamuitje of vriendenweekend dan zijn er gelukkig genoeg woningen in Friesland waarin je kan genieten met een groter gezelschap.

Waarom overnachten in een groepsaccommodatie

De reden waarom je een groepsaccommodatie nodig hebt, kan erg verschillend zijn. Misschien wil je graag met de familie genieten van een weekend vol activiteiten voor jong en oud. Of kijk je erg uit naar het jaarlijkse vriendenweekend waarin je gezellig kan bijkletsen met jeugdvrienden en -vriendinnen. Natuurlijk kan het ook zijn dat je een groepsaccommodatie zoekt voor een teamuitje of weekend vol teambuilding activiteiten. Je kunt vaak gemakkelijk met de hele groep in hetzelfde gebouw verblijven en tegenwoordig zijn veel accommodaties zo ingericht dat je ook de ruimte hebt om je terug te trekken. De inrichting van groepsaccommodaties is tegenwoordig ook steeds moderner en vaak hebben ze een eigentijdse en bijzondere uitstraling. De aangeboden groepsaccommodaties worden dus steeds hipper en gezelliger!

Een klassiek voorbeeld van een groepsaccommodatie is de vakantieboerderij, het groepshuis wordt dan gecombineerd met een heerlijk landelijk gevoel. Maar er zijn ook verschillende andere accommodaties die je kunt huren. Zo zijn er omgebouwde kastelen, kloosters, schepen en landhuizen die ook als groepsaccommodatie dienen. Je doet gegarandeerd nieuwe en bijzondere ervaringen op terwijl je geniet van het buiten zijn en het buiten leven. Doordat groepsaccommodaties vaak extra faciliteiten aanbieden, in tegenstelling tot een bungalow of andere accommodaties, zul je je niet gauw vervelen en kun je tijdens je verblijf samen actief bezig zijn. In de omgeving van groepsaccommodaties is vaak ook genoeg te zien en te ontdekken. Zo liggen veel van onze groepsaccommodaties in de natuur, je kunt tijdens je verblijf heerlijk wandelen in het nabijgelegen bos of zoek juist het water op voor verkoeling in de zomer!

Faciliteiten

De indeling is per groepsaccommodatie verschillend. Het ene huis biedt diverse knusse tweepersoonskamers, terwijl je in een ander huis juist grote slaapzalen of -zolders aantreft waar meerdere personen gezamenlijk kunnen overnachten. Het aantal slaapkamers in een groepsaccommodatie verschilt dus erg per accommodatie. Het minimale aantal slaapkamers is over het algemeen vier.

Ook de faciliteiten van een groepsaccommodatie verschillen erg per woning. Sommige accommodaties zullen vrij basic zijn, terwijl andere zelfs een zwembad hebben. Niet alleen het slapen, maar ook het douchen en koken worden in een groepsaccommodatie zo comfortabel mogelijk gemaakt. Vrijwel alle groepsaccommodaties beschikken daarom over meerdere sanitaire voorzieningen en over grote keukens. Soms zijn er zelfs meerdere keukens of heuse restaurantkeukens aanwezig!

Niet alleen de ruimte binnen in onze natuurhuizen is groot; ook aan voldoende buitenruimte en ontspanningsmogelijkheden is natuurlijk gedacht. Veel groepsaccommodaties staan op een groot erf waar te midden van groen samen gespeeld, gebarbecued, gerelaxt en gesport kan worden. Bij het zwembad, op de speelweide of in de tuin kan het hele gezelschap zich tijdens de vakantie prima vermaken. Ga je in de herfst of winter weg? Dan is een accommodatie met een overdekte speelplek misschien wel ideaal. In de speelplek, vaak in de kelder gevestigd, staat bijvoorbeeld een tafeltennistafel of je kunt tafelvoetbal spelen. Ideaal dus wanneer het buiten minder mooi weer is.

Activiteiten in Friesland

De meeste bezoekers van Friesland komen hier natuurlijk om te genieten van het water. Kanovaren, zeilen, zwemmen, skûtsjesilen, fierljeppen, vissen en surfen, het is allemaal mogelijk op de tientallen meren, sloten en kanalen die de provincie Friesland rijk is. Beschik je niet over een boot of een kano? Geen nood, want er zijn honderden locaties waar je tijdens je vakantie gemakkelijk dit soort vervoersmiddelen kunt huren. In het noorden van de provincie vind je de Waddenkust, vanaf waar je al wadlopend of per veerboot een paar van de Waddeneilanden kunt bereiken. En wat te denken van fietsen, paardrijden of wandelen? Het kan allemaal uitstekend vanuit een vakantiehuisje in Friesland.

Hoewel de verschillende Friese landschappen volop te bieden hebben voor actieve vakantiegangers en liefhebbers van buitenleven, mag je tijdens jouw vakantie ook zeker een bezoek aan gezellige Friese (Elf)steden niet overslaan. En dan is er nog de Friese hoofdstad Leeuwarden, die in 2018 samen met het Maltese Valletta werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Leeuwarden heeft de meeste inwoners van alle Friese steden. De historische binnenstad, de gegraven singels en de honderden rijksmonumenten getuigen van een enorme geschiedenis. Leuk om te bezoeken tijdens jouw dagtrip naar deze stad zijn het Fries Museum, het Natuurmuseum Fryslân en het Nationaal Keramiekmuseum Princessehof.

Accommodaties in Friesland

Wanneer je kiest voor een groepsaccommodatie in Friesland, dan zul je al snel zien dat we over een ruim aanbod beschikken. Wat ze in ieder geval allemaal met elkaar gemeen hebben, is het feit dat je je midden in de natuur bevindt! Of je nu van knus en intiem houdt of juist liever een groot huis zoekt, waarbij iedereen volop privacy heeft. Ook kun je meteen een aantal foto’s van de accommodatie bekijken, dus je weet wat je kunt verwachten. Sommige van onze groepsaccommodaties in Friesland liggen zelfs aan het water!

Ook vind je bij ons een prachtige villa die zich midden in de weilanden bevindt en waar maar liefst plaats is voor 22 personen! Dit mooie landhuis is echt van alle gemakken voorzien ideaal voor een luxe vakantie met de familie of met je vriendengroep. ‘s Ochtends gezellig met z’n allen ontbijten en daarna een leuke dag inplannen om Friesland eens te gaan ontdekken. Wanneer het jullie bevalt in Friesland, kunnen jullie later altijd nog besluiten om er eens terug te keren met z’n tweeën of met alleen jullie gezinnetje. Ook voor kleinere groepen hebben we namelijk zeer veel keuze in knusse en kleinere verblijven.

Groningen

Wanneer je in Friesland verblijft, kun je ervoor kiezen om ook eens een bezoekje aan de naastgelegen provincie Groningen te brengen. Wanneer je dat doet, is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen bij de Vesting Bourtange. Dit historische pand bevindt zich vlak bij de grens naar Duitsland en is erg mooi om een keer bezocht te hebben. Zeker wanneer je van architectuur en geschiedenis houdt. Het gehele jaar door vind je er diverse evenementen van markten tot nagespeelde veldslagen.

Houd je van natuur, landschap én cultuurhistorie? Breng dan zeker een bezoekje aan het Coendersborg. Van mei tot november kun je daar terecht voor rondleidingen en je kunt er heerlijke wandelingen maken door het Coendersbos. Het landschap bestaan er uit bossen en landschappen waar ook zeer veel bijzonder leven te spotten is. Zo kun je er onder ander reeën, eekhoorns, ijsvogels, bosuilen en bijzondere soorten vleermuizen. Wanneer je er zelf wilt gaan wandelen, dan kun je kiezen voor een route van 6 km. Verblijven jullie dus in een groepsaccommodatie in Friesland? Plan dan absoluut een dagje Groningen in!

Ontspanning of actie

Niet iedereen komt tot rust door massages, verwennerij en extra lang uitslapen. Sommige mensen vinden het heerlijk ontspannend om juist zoveel mogelijk te doen op vakantie. Als jij er daar 1 van bent, dan kies je uiteraard voor een actieve vakantie. Bedenk dan wat voor jou het meest ontspannend is, bijvoorbeeld elke dag lange wandeltochten maken en verblijven in een toffe blokhut. Of juist verblijven in een luxe hotel, terwijl je elke dag de leukste activiteiten opzoekt, zoals klimmen, boogschieten, paragliden, paardrijden en nog veel meer. Het is dan natuurlijk wel handig dat je van tevoren goed onderzoekt of dat allemaal in de buurt te vinden is.

Zorg er ook voor dat je niet té veel gaat doen tijdens je actieve vakantie. Het moet wel leuk blijven, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je oververmoeid thuiskomt. Je weet zelf wel wat je aan kan en wat niet. Maar plan je nou een actieve vakantie voor jezelf en voor iemand anders in, wees er dan zeker van dat diegene dit ook kan waarderen en dat er misschien ook iets is waar diegene op een andere manier tot rust kan komen. Zo genieten jullie dan beiden van een geweldige en originele vakantie en zijn jullie daarna weer klaar voor nieuwe uitdagingen.

Word jij helemaal zen van een luxe spa, heerlijk zwemmen en jezelf lekker in de watten te laten liggen? Dan kies je natuurlijk voor die heerlijke rustvakantie. Misschien biedt jouw vakantiepark of verblijf dit wel aan, maar zo niet, dan kun je altijd kijken voor iets moois in de buurt. Het is natuurlijk sowieso al heerlijk dat je je even nergens druk om hoeft te maken. ’s Ochtends slaap je lekker uit en je hoeft even niet wakker te worden van dat vervelende geluid van je wekker, heerlijk toch? Of je nu voor een rustige vakantie kiest of voor een actieve vakantie, een origineel verblijf is altijd leuk om een keer mee te maken!

Met vrienden of familie

Wanneer je erover nadenkt om groepsaccommodatie in Friesland te gaan boeken kun je je afvragen of je liever met vrienden of met familie weggaat. Is het de bedoeling dat jullie heerlijk tot rust komen of willen jullie vooral veel lol hebben en van alles beleven? In het eerste geval is het namelijk beter als jullie gewoon met je eigen familie weg gaan in plaats van met vrienden. Wanneer je vrienden meegaan moet je namelijk altijd rekening houden met elkaar. Het komt voor dat jullie het ene willen doen en jullie vrienden het andere en daar kunnen dan wat strubbelingen over ontstaan. Familie is over het algemeen wat relaxter met elkaar en laat elkaar meer hun eigen ding doen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jij juist je vrienden een stuk gemakkelijker in de omgang vindt, in dat geval kun je ook voor een vakantie met je vrienden kiezen! Maak vooral gewoon duidelijke afspraken en zorg dat iedereen voldoende privacy heeft. De dames kunnen bijvoorbeeld eens een dagje gaan shoppen met de kids, terwijl de mannen ergens gaan vissen. Of de mannen nemen de kinderen juist mee naar een leuke speeltuin, terwijl de vrouwen een dagje gaan relaxen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Wanneer je verblijft in een groepsaccommodatie met veel mensen, dan is het natuurlijk prettig dat jullie niet te veel verplichtingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan wassen, koken, boodschappen doen enz. Dan voelt het al snel niet meer als een vakantie natuurlijk. Gelukkig is hier een oplossing voor! Wanneer je bijvoorbeeld écht eens voor luxe gaat en jezelf even lekker in de watten wil laten leggen, kun je namelijk van tevoren alles uitzoeken, zodat alles goed geregeld is. Zo kun je uitzoeken of er een winkeltje aanwezig is waar je ‘s ochtends lekker verse broodjes kunt halen of gewoon een restaurantje waar je ook heerlijk kunt ontbijten. Op die manier hoef je geen boodschappen te doen, ontbijt klaar te maken en daarna ook nog eens de afwas doen. Ideaal!

Ook kun je kijken of er bijvoorbeeld een wasservice aanwezig is bij jouw verblijf. Uiteraard is dit alleen nodig wanneer jullie een lang verblijf plannen en dus niet genoeg kleding bij je hebt voor een langere tijd. Ga je maar een weekje weg? Zorg er dan voor dat je genoeg kleding mee hebt, zodat je simpelweg niet hoeft te wassen tijdens je vakantie. En heb je nou echt geen zin om tijdens je vakantie boodschappen te doen? Zorg dan dat je de basisdingen al in huis hebt voordat jullie vertrekken. Denk hierbij aan: koffiepads, suiker, koffiemelk, snacks, drinken, water en evt. toiletpapier. Wanneer je dan aankomt in het huisje, vul je de koelkast en de voorraadkast en de rest van de vakantie geniet je van ontbijtjes, lunches en diners buiten de deur. Je bent immers op vakantie in een vakantiehuisje, dus geniet er lekker van.

Groepsaccommodaties bij Natuurhuisje

Er zijn genoeg vakantiewoningen te vinden waarin jij kan genieten van een relaxed verblijf. Vind je het jammer om het reisgezelschap op te moeten splitsen en wil jij graag in één accommodatie verblijven met de hele groep? Bekijk dan nu het gehele aanbod in Friesland en kies het perfecte vakantiehuis bij Natuurhuisje! Onze groepsaccommodaties zijn rond de feestdagen razend populair. We raden grote groepen daarom aan om ruim op tijd op zoek te gaan naar een geschikt vakantiehuis. Zeker wanneer het om populaire periodes als Kerstmis, Nieuwjaar of Pinksteren gaat, is het verstandig om jouw zoektocht ruim van tevoren te starten. Hoe jouw verblijf er precies uitziet, een groepsaccommodatie is hoe dan ook een aantrekkelijke optie wanneer je met een groep weg gaat. Wanneer je een kort uitstapje wilt maken met twee of drie overnachtingen dan is er in Nederland genoeg keuze voor een prachtige groepsaccommodatie. In Nederland is namelijk ook nog erg veel te zien en te ontdekken.

Ontspanning met Natuurhuisje

Wat is er nu zo bijzonder aan een vakantiehuisje van Natuurhuisje? In plaats van ergens te verblijven tussen het massatoerisme, zoals een hotel of een grootschalig vakantiepark, kies je bij ons juist voor privacy en natuur! De kans is groot dat je je echt middenin de natuur bevindt en daardoor écht tot rust kan komen. Stap je huisje uit en maak bijvoorbeeld samen een lange wandeling over het strand. Of, wanneer jullie in een bosgebied verblijven, kunnen jullie met z’n allen gemakkelijk een wandeling door het bos gaan maken.