Lang weekend Overijssel

Lang weekend Overijssel

Lees meer over Lang weekend Overijssel

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Lang weekend Overijssel

Het is heerlijk om er af en toe eventjes een weekend tussenuit te gaan! Misschien wil je wel net iets langer dan een weekend weg, dan is een lang weekend ideaal. Tijdens een lang weekend ben je van vrijdag tot en met maandag op vakantie. Tijdens een lang weekend weg is het fijn als je niet al te ver hoeft te reizen, gelukkig zijn er in eigen land ook nog genoeg plekjes waar je vast nog niet geweest bent. Denk bijvoorbeeld eens aan de provincie Overijssel. Verspreid door deze provincie is prachtige natuur te vinden waar jij je prima een lang weekend kunt vermaken!

Bezoek een van de vele mooie natuurgebieden

Er zijn door heel Overijssel mooie natuurgebieden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Lemelerberg. Hier worden zandvlaktes, heide en bossen met elkaar afgewisseld. Verblijf je in augustus of september in Overijssel, dan is het zeker een aanrader om dit natuurgebied te bezoeken. Tijdens een wandeling kun je dan genieten van de prachtige paarse heidevelden. Ook het natuurgebied het Boetelerveld is een aanrader, mocht je hier in de buurt verblijven. In dit gebied vind je onder andere de kamsalamander en de bijzondere klokjesgentiaan. Mocht je hier een wandeling maken, dan kom je gegarandeerd nog veel meer moois tegen. Hier kun je heerlijk tot rust komen terwijl je geniet van de stilte.

Een ander natuurgebied dat populair is onder natuurliefhebbers is het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De laatste groep korhoenders van Nederland leeft hier, erg bijzonder dus. Het landschap in het park bestaat vooral uit grote bossen en glooiende heidevelden. Ideaal voor wanneer je graag fietstochten en wandelingen maakt. In de Kop van Overijssel bevindt zich het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en het is een erg waterrijk gebied. Ook hier vind je eindeloze landschappen bestaande uit polders, plassen, sloten, rietlanden en moerasbossen. Ook hier leven vele flora en fauna. Erg bijzonder is dat hier de feloranje grote vuurvlinder nog voorkomt! Door de vele wateren in het Weerribben-Wieden kan je hier uitstekend kanoën. Er zijn zelfs verschillende kanoroutes uitgezet. Vanaf het water kun je het park vanaf een hele andere kant bekijken. Je ziet dieren en planten die je vanaf het land misschien minder snel te zien krijgt.

Er is van alles te doen in Overijssel

Deze provincie wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Hanzesteden. Wil je tijdens jouw weekend weg genieten van wat culturele afwisseling, dan is het zeker leuk om een van deze steden te bezoeken. De zes Hanzesteden, Zwolle, Deventer, Kampen, Oldenzaal, Deventer en Ommen, waren eeuwen geleden lid van het zogenaamde Hanzeverbond. Je kunt je prima een dagje vermaken in deze steden, breng bijvoorbeeld een bezoek aan een museum of onderneem een van de leuk wandel- of vaarroutes die deze steden bieden. Ook in de verschillende natuurgebieden kun je je prima vermaken met een van de vele wandel- en fietsroutes die hier uitgezet zijn!

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes die beschikbaar zijn voor een lang weekend in Overijssel.