Last minute Moezel

Last minute Moezel

Lees meer over Last minute Moezel
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Last minute Moezel

De Moezel omvat één van de mooiste gebieden van Duitsland. Natuurlijk bekend om haar wijnen, maar zeker ook het mooie landschap. Steile hellingen vol met wijngaarden, kastelen én de beste wandel- en fietsroutes. Dit gebied ontdekken tijdens een last minute natuurvakantie doe je natuurlijk vanuit jouw natuurhuisje in de Moezel. Ook last minute is er nog genoeg keuze uit vakantiehuisje in de Moezel.

Verken de prachtige natuur

Langs de Moezel vind je een erg gevarieerd landschap. De groene lappendekens van velden, de hoogvlaktes, bossen en heldere meren zorgen voor betoverende uitzichten. Door de grote variaties in het landschap, is de fauna in de regio ook erg afwisselend. Het gebied is immers niet voor niets zo geliefd als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De vele soorten zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en insecten zijn een lust voor het oog. Met een beetje geluk kun je zelf zien hoe bevers het landschap naar hun wens inrichten en misschien zie je zelfs de oehoe tijdens zijn jachtvlucht. De kleuren van de ijsvogel zijn schitterend als hij het water induikt van de heldere beken en riviertjes om een visje te vangen. Het is ongelofelijk hoeveel dieren er te bewonderen zijn in dit prachtige groene gebied, je kunt er niet omheen. De zeldzame libellen en vlindersoorten vallen bijna iedereen wel op, zoals de met uitsterven bedreigde blauwe vuurvlinder.

Het natuurgebied de Eifel bevindt zich ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het landschap in de Eifel is een prachtige reflectie van de geologische ontwikkeling van dit gebied. Dalen die door rivieren gevormd zijn, gedoofde vulkaankegels, bizarre rotsformaties en gelaagde hoogtes. Dat allemaal zorgt voor een gebied met ongetemde wildernis in Belgie en Duitsland. Doordat het park op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, wordt het hierdoor ook beschermd. Het zuidoostelijke deel wordt ook wel Vulkaan-Eifel genoemd en dat is niet zonder reden. Hier vindt je kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen. Hierdoor sloegen er grote gaten in de bodem, het is dus niet hetzelfde als echte vulkaankraters.

Er zijn volop mogelijkheden tot vermaak

De Moezelstreek concentreert zich vooral rond - de naam zegt het al - de Moezel. Deze rivier baant zich al kronkelend een weg door het glooiende landschap. Op veel plekken langs de rivier bevinden zich aan weerszijden de vele wijnranken. Hier komen dan ook de bekende witte Moezelwijnen vandaan. Tijdens jouw wandel- of fietstocht door dit heuvelachtige landschap is het natuurlijk mogelijk om deze wijnen te proeven. Een bijzondere manier om de hoogtepunten van de Moezel te bezoeken, is door een deel van de Moselsteig te bewandelen. Deze wandelroute van ruim 350 kilometer lang verbindt de mooiste plekken van het cultuurhistorische landschap met elkaar. Ben jij eerder een liefhebber van fietsen? Ook dan ben je in de Moezel aan het juiste adres. Er zijn honderden kilometers aan fietspaden. Zo’n 240 kilometer daarvan betreft de Moselradweg, die je dwars door het adembenemende landschap brengt.

Op deze pagina hebben wij alle last minute beschikbare vakantiehuisjes in de Moezel verzameld.