Luxe vakantiehuis Overijssel

Luxe vakantiehuis Overijssel

Lees meer over Luxe vakantiehuis Overijssel
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Luxe vakantiehuis Overijssel

Wil je tijdens je vakantie genieten van net dat beetje extra luxe? Kies dan eens voor een verblijf in een luxe vakantiehuis. In Overijssel kun jij je prima vermaken in de natuur, maar ook in de Hanzesteden die hier te vinden zijn. Ook kun je er voor kiezen om een dagje naar onze oosterburen te gaan. Duitsland is een prachtig land en de grensstreek beschikt over prachtig groene natuur, gezellige dorpen en culturele hoogtepunten.

Geniet van alles wat Overijssel te bieden heeft

Overijssel is een provincie die ligt in het oosten van Nederland, voor een groot deel grenzend aan ons buurland Duitsland. Hier vind je de mooiste landschappen, bestaande uit coulisselandschappen, landgoederen, polders, bosgebieden en de rivier de IJssel. Erg afwisselend dus! In het zuidwesten is de rivier de IJssel die grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland vormt. Verder is Overijssel een vrij uitgestrekte provincie die in het oosten aan Duitsland grenst. In de dorpen aan de grens zul je deze Duitse invloed ook merken. Landschap Overijssel beheert en beschermt maar liefst 64 prachtige en afwisselende natuurgebieden in deze provincie. Bijna allemaal zijn ze vrij toegankelijk. Een van de meest bekende natuurgebieden is misschien wel de Lemelerberg. Met een hoogte van bijna 80 meter is het een unieke natuurbeleving. De Lemelerberg is omgeving door een prachtig stuk natuur met uitgestrekte heide en zandvlaktes. Een ander natuurgebied wat een prachtige uitgestrekte plek is, is Salland. Bejaarde eiken tussen de weilanden, de blauwe lijnen van kanalen en gezellige dorpen vormen dit prachtige natuurgebied.

Wil je tijdens jouw vakantie in Overijssel de grens over, dan is dat ook mogelijk. De grensstreek met Duitsland beschikt namelijk over prachtige natuur. Zo is er bijvoorbeeld Bad Bentheim met zijn beroemde burcht en bosrijke omgeving. Even ten noorden van Bad Bentheim bevindt zich de stad Nordhorn. Kenmerkend voor deze stad is de rivier de Vecht, die zich er kronkelend een weg door de stad baant. Ten oosten van Nordhorn ligt een enorm natuurgebied: de Engdener Wüste/Heseper Moor. In dit uitgestrekte bos- en heidegebied zijn recent nog wolven gesignaleerd, dus wees voorbereid op een avontuurlijke tocht wanneer je dit gebied bezoekt!

Wat is er te doen in Overijssel?

Er valt meer dan genoeg te beleven in Overijssel! De prachtige natuur in Overijssel kun je prima verkennen vanuit een kano, boot, fietsend of gewoon wandelend. In een van de 64 prachtige natuurgebieden kun je je gemakkelijk een dagje vermaken. Wil je wat afwisseling, bezoek dan een van de Hanzesteden. Ook leuk is het om Giethoorn te bezoeken. Dit dorpje wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd. Verken de waterwegen van het nostalgische dorp met haar vele bruggetjes. Ga je met kinderen op vakantie dan kan het erg leuk zijn om een bezoek te brengen aan Slagharen. Dit attractiepark laat je je helemaal thuis voelen in het wilde westen waar je in de huid van een cowboy, indiaan, goudzoeker of ontdekkingsreiziger kruipt. Met maar liefst dertig attracties en genoeg speelhallen kun je hier gemakkelijk een dag vermaken!

Op deze pagina hebben wij alle luxe vakantiehuizen in Overijssel voor jou verzameld.