Luxe vakantiehuis in Nederland

In een luxe vakantiehuis in Nederland geniet je van een comfortabel verblijf midden in de natuur en dicht bij huis. Na een stevige wandeling in het Veluwse bos of langs het strand in Zeeland kom je tot rust met het comfort van een luxe vakantiehuis. Ga voor een huisje met jacuzzi en geniet van een bubbelbad bij jouw luxe huisje midden in de natuur. Met een huisje in Nederland ben je snel op locatie en veel huisjes zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Zo geniet je in de prachtige natuur en maak je een duurzamere keuze.

Lees meer over luxe vakantiehuizen in Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Luxe vakantiehuis Nederland

In een luxe vakantiehuis in Nederland geniet je van een comfortabel verblijf midden in de natuur en dicht bij huis. Na een stevige wandeling in het Veluwse bos of langs het strand in Zeeland kom je tot rust met het comfort van een luxe vakantiehuis. Ga voor een huisje met jacuzzi en geniet van een bubbelbad bij jouw luxe huisje midden in de natuur.

Verschillende vakantiewoningen Nederland

Nederland heeft heel wat mooie landschappen te bieden, zo maak je in het noorden van Nederland kennis met de provincie Friesland, vaar je in Utrecht over de grachten en vind je heuvels en kronkelende rivieren in het zuiden. Voor elk moment van het jaar is er een luxe huisje te vinden die voldoet aan jouw wensen. Verblijf tijdens de paasvakantie in een luxe huisje en geniet van een heerlijke brunch midden in de natuur. Er zijn kleinschalige accommodaties waar je met maximaal twee personen verblijft, ook zijn er luxe groepsaccommodaties. Kom je met de hond? Er zijn genoeg hondvriendelijke huisjes in Nederland. Met een huisje in Nederland ben je snel op locatie en veel huisjes zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Zo geniet je in de prachtige natuur en maak je een duurzamere keuze.

Overnachten in een luxe vakantiehuisje

In Nederland vind je veel verschillende soorten vakantiewoningen waar je ontspant te midden van luxe en comfort. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Zo ben je vrij om te genieten in de natuur en je eigen plan te trekken in jouw luxe vakantiehuis in Nederland. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relax vakantie, bij beide opties ga je helemaal op in de natuur. Lees verder over de opties voor een luxe vakantiehuis in Nederland en laat je inspireren.

Ontdek de natuur in Nederland

Nederland heeft een afwisselend landschap en prachtige natuurgebieden. Zo kent Nederland rivierlandschappen, bossen, coulisselandschappen, zandverstuivingen en lange kuststroken. In Limburg vind je zelfs heuvellandschappen. Nederland telt 20 nationale landschappen. Deze landschappen worden gekenmerkt door hun unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie.

Flora en Fauna in Nederland

In Nederland vind je een prachtige variatie aan flora en fauna. Van nature komen in Nederland 10 boomsoorten voor, waaronder beuken, eiken, wilgen en kastanjebomen. Bomen die je in Nederland vind zijn de grove den, de spar en de Amerikaanse eik. Mooie bloemen die je in Nederland kunt spotten zijn de vlas, de klaproos, de ratelaar, de gele lis en de orchidee. Plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nederland. Afhangend van het seizoen en het klimaat vind je verschillende plant en bloemsoorten in Nederland. Je vind hier zo’n 50 soorten zoogdieren, 600 soorten vogels, tientallen soorten vissen, 2000 vlindersoorten en duizenden ongewervelde diersoorten. Naast bevers en otters zijn er vele dieren te spotten in Nederland. Dieren die je eerder zult tegenkomen zijn het edelhert, de ree, de vos, de das en de Schotse Hooglander.

Natuur in Limburg

Verblijf je in een luxe vakantiehuis in Noord-Limburg, breng dan een bezoek aan Nationaal Park Maasduinen. Het bos- en heidegebied is ruim 4500 hectare groot en je kunt hier kraanvogels vinden. Het is bijzonder dat kraanvogels in Nederland te vinden zijn. In het voorjaar en najaar trekken de vogels van en naar de Maasduinen. Hier maak je een heerlijke wandeling en geniet je van de natuur. In Brunssum in Zuid-Limburg bevindt zich een Blotevoetenpark. Door met je blote voeten over het pad te wandelen aard je helemaal en word je een met de natuur.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vaar door Nationaal Park Weerribben-Wieden en ontdek dit groene moerasgebied. Dit is het grootste aaneengesloten laagveen moerasgebied van Noordwest-Europa. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Sta versteld van de adembenemende natuur en eindeloze waterpartijen. Ga voor een fietstocht door de IJsseldelta en bewonder eeuwenoude waterwegen en unieke polders. Dit bijzondere gebied wordt omringd door de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt, tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs Zwartsluis.

Tips voor jouw vakantie in Nederland

Waar jouw luxe vakantiehuis in Nederland ook staat, je bevindt je overal midden in de natuur en weg van de massa. Maak een fietstocht door de natuur, ga heerlijk wandelen door het bos naast jouw huisje of waai uit op het strand. je vindt veel natuurhuisjes gelegen bij of in een natuurpark. Deze natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk aflegt. Hieronder vind je reistips om inspiratie op te doen voor jouw vakantie in Nederland.

Vogels spotten in Texel

In Nederland spot je vogels in verschillende gebieden. Eén van de bekendste gebieden in Nederland is Texel, een favoriete plek onder vogelaars. Miljoenen vogels strijken hier jaarlijks neer. Bezoek het vogelkijkscherm vlakbij Ecomare, waar je uitkijkt over een open veld. hier zie je mogelijk tapuiten en witte kwikstaarten. Om meer vogels spotten, ga je naar De Petten. In het broedseizoen vind je hier onder andere kluut, kokmeeuw, grauwe gans, bergeend en een kolonie grote sterns.

Water en strand

Ga naar de kust en waai heerlijk uit op het strand. Kom helemaal tot rust, wandelend langs het water met het geluid van de golven. Kies je voor een luxe accommodatie in Zeeland, dan heb je een leuke wandelroute die je kunt afleggen. De route is 20 kilometer lang, maar het is ook mogelijk om hem in te korten tot 11 of 8 kilometer. De blauw gemarkeerde paaltjes zorgen ervoor dat je niet verdwaald. Onderweg kom je een uitkijktoren tegen met uitzicht over zee. Hier spot je misschien wel een zonnende zeehond.

Noord-Holland

In Noord-Holland vind je de mooiste natuurgebieden waar je een luxe vakantiehuisje kunt boeken. De provincie staat onder andere bekend om het Naardermeer. In Noord-Holland vind je zee, duinen, plassen, laagveen en het bosrijke Gooi. Andere leuke plekken voor een luxe vakantiehuisje in Noord-Holland zijn bijvoorbeeld Hensbroek, Petten en Egmond aan den Hoef. Maak een strandwandeling vanuit je vakantiehuisje langs één van de mooie kustlijnen.

Overijssel

Overijssel staat bekend om haar meren, polders en beken en de historische steden zoals Kampen en Deventer. Ook staat de provincie bekend om Giethoorn. Verblijf je in een woning in de buurt van Giethoorn, dan kan een vaartocht niet ontbreken. Een bewuste optie is om de fluisterboot te nemen, een boot met door accu’s aangedreven elektromotor. Hierdoor kun je zo’n acht uur varen, ideaal voor een dagje op het water. Maar je vind er ook veel leuke kleinere, onbekende plekjes zoals Dalfsen, Deurningen en Welsum. Een verblijf in een luxe vakantiehuisje in Overijssel is de perfecte gelegenheid om het Nationaal Park Weerribben Wieden te verkennen. Kortom, een luxe vakantiehuisje in Overijssel staat garant voor veel natuur, water en sfeervolle dorpjes en steden.

Drenthe

Drenthe is een mooie, weidse provincie vol uitdagingen. Door sommigen wordt Drenthe de stoerste provincie van Nederland genoemd. Je vindt hier geweldige natuur, dorpjes en de historische hunebedden. Verblijf je in een woning in de buurt van Giethoorn, dan kan een vaartocht niet ontbreken. Een milieuvriendelijke optie is om de fluisterboot te nemen, een boot met door accu’s aangedreven elektromotor. Hierdoor kun je zo’n acht uur varen, ideaal voor een dagje op het water. Vlakbij je luxe vakantiehuis in Drenthe vind je maar liefst drie nationale parken. Leuke plekken in Drenthe waar je een luxe vakantiehuisje kunt boeken zijn Ruinerwold, Wapserveen en Zuidwolde.

De Hoge Veluwe

Breng een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hier spot je wilde zwijnen, vossen en edelherten terwijl je over de heide en door de bossen loopt. Op De Hoge Veluwe zie je cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst. Bezoek bijvoorbeeld het Kröller-Müller Museum. Dit museum heeft een wereldberoemde collectie aan schilderijen en tekeningen van de kunstenaar Vincent van Gogh.