Nachtje weg Zeeland

Soms heb je niet de mogelijkheid om een week vakantie te nemen of ver weg te gaan terwijl je toch de behoefte hebt om de sleur van het dagelijks leven even te onderbreken en er even tussenuit te gaan. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, actief bezig zijn, of juist een combinatie van deze twee, een nachtje weg is altijd een goed idee.

Lees meer over nachtje weg zeeland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Nachtje weg Zeeland

Soms heb je niet de mogelijkheid om een week vakantie te nemen of ver weg te gaan terwijl je toch de behoefte hebt om de sleur van het dagelijks leven even te onderbreken en er even tussenuit te gaan. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, actief bezig zijn, of juist een combinatie van deze twee, een nachtje weg is altijd een goed idee. Kies daarbij dan zeker eens voor een uniek verblijf om jouw nachtje weg extra leuk te maken!

Een vakantie hoeft niet altijd uren vliegen zijn of lange autoritten, ook vakantie in eigen land levert hele mooie ervaringen op en voor een nachtje weg is dat ideaal omdat je zo meer tijd kunt spenderen aan het ontspannen dan aan de reis. Want het zou zonde zijn om het grootste deel van je korte vrije tijd onderweg te zijn naar je bestemming. Vooral Zeeland is dan erg mooi om eens van dichtbij te gaan bekijken. Natuurlijk staat deze provincie bekend om de stranden en de zee, maar er valt nog veel meer te doen. Of je nu op zoek bent naar rust of juist wil genieten van de bruisende stad, in Zeeland vind je het allemaal. We hadden het eerder al over unieke overnachtingsmogelijkheden, maar wist je dat je bij Natuurhuisje zelfs kunt overnachten in een boomhut? Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen uit een yurt, een pipowagen, een tiny house of een safaritent! Natuurlijk bieden we ook chalets, luxe villa’s en boerderijen aan om in te verblijven. Er zit dus altijd wel iets bij dat geschikt is voor jouw volgende nachtje weg.

Geniet van het strand en de natuur in Zeeland

Zeeland is natuurlijk de provincie bij uitstek voor een strandbezoek in Nederland. Je kunt er dan ook heerlijk uitwaaien in de duinen of op het strand, met of zonder de hond. Uitrusten kan in één van de vele strandpaviljoens. Zeeland heeft zijn stranden opgedeeld in drie categorieën; natuurlijk, familie en watersport. Op de natuurlijke stranden vind je unieke planten zoals zeehulst en zeevenkel, en dieren als de nachtegaal en hooglandrunderen. Bij het strand ’t Zwin kun je zelfs oude haaientanden vinden!

Bezoek het strand Zwarte Polder om onder leiding van een gids het strand op te gaan. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden. Bij het strand van Ouddorp kun je zeehonden spotten als het laagwater is! Op enkele stranden is het toegestaan om, vooral in de zomer, verschillende watersporten uit te voeren. Ga hier surfen, kitesurfen, wakeboarden of blokarten. Het meest bekende strand onder watersporters is de Brouwersdam, hier zijn de golven meestal hoog en het is makkelijk te bereiken. In de buurt van Renesse zijn ook verschillende geschikte stranden te vinden!

Geniet je liever wat meer van de natuur? Kies dan voor een bezoekje aan het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. Dit bos is gelegen aan de kust van Schouwen - Duiveland. Je vindt er zandverstuivingen, heuvelachtige duinlandschappen, duinweiden en valleien. Het gebied is maar liefst 330 hectare groot, dus er valt genoeg te ontdekken. Je vindt er onder andere eiken, berken en abelen. Als vogelliefhebber kun je hier ook je hart ophalen, want het is een waar vogelparadijs. Ook wilde dieren zoals damherten en reeën kun je hier spotten!

Proef de Zeeuwse cultuur

Interesse in iets educatiefs? Breng dan eens een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, waar je van alles leert over zand, wind en water, de elementen die het Zeeuwse landschap typeren. Dit themapark is erg leuk om met de hele familie te bezoeken, maar ook zonder kinderen is het heel interessant. Je kunt hier van alles leren over de watersnoodramp van 1953, en het is zeker een ‘must-do’ wanneer je de deltawerken bezoekt. Ze zijn gelegen in een mooie omgeving omringt door prachtige stranden, mooie natuur en veel goede restaurants.

In Zeeland is een grote variatie aan prachtige steden en dorpen te vinden. Havenstad Zierikzee is een stad die zeker niet op je bucketlist mag ontbreken als je gaat overnachten in Zeeland. In en rondom deze historische stad vind je meer dan 500 monumenten. Er zijn nog veel van de oude molens, kerken en muren te zien. Het havenstadje Veere is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. In Veere worden veel evenementen gehouden, waardoor het mogelijk is kennis te maken met traditionele Zeeuwse tradities, zoals het ringsteken en sjezenrijden.

Hoe is het weer in eigen land?

Het klimaat in Nederland kan het beste worden omschreven als wisselvallig. Ons eigen land beschikt over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent voornamelijk dat we milde winters hebben en niet al te warme zomers. Toch verandert het weer de laatste jaren best wel wat. Zo krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven en kan er in Februari ineens een pak sneeuw vallen. Tijdens deze hittegolven kan het dan in bijvoorbeeld Limburg wel zo’n 35 graden worden! Dit was bijvoorbeeld zo in Augustus 2020. De winter van 2020 / 2021 bleek ook ineens erg verrassend te zijn met een aantal dagen stevige nachtvorst waarbij temperaturen tot -14 werden gehaald. Dit was bijvoorbeeld het geval in Februari 2021. Ook lag er toen in onder andere Zuid-Holland en Zuid-Limburg een aardig pak sneeuw.

Als je dus kiest voor een nachtje weg in Zeeland is het belangrijk om niet te veel van het weer te verwachten. Vaak zijn de lente en de zomer zeer geschikt voor een heerlijke vakantie. Ook de nazomer kent vaak nog veel mooie dagen. Natuurlijk heeft ieder seizoen ook zo zijn eigen charme. Het ene jaar kennen we een prachtige herfst met veel zon en niet al te veel neerslag, terwijl het een ander jaar regenachtig en koud kan zijn. Wil je echt op de hoogte zijn van het weer? Bekijk dan regelmatig je weer app of het weerbericht en boek bijvoorbeeld eens een last minute overnachting in Zeeland.