Vakantiehuizen Hindens rev

Het natuurgebied Hindens rev is een natuurreservaat bij het Vänernmeer in Zweden, dit meer is tevens het 3e grootste meer van heel Europa. het is een  lang en recht schiereiland wat het meer Vänern inloopt en is zo’n 5 kilometer lang. Het is een bijzonder natuurfenomeen dat ongeveer 11000 jaar geleden is ontstaan toen het ijs uit de laatste ijstijd zich begon terug te trekken en materiaal wat in het ijs zat vrij kwam. 

Lees meer over vakantiehuizen in Hindens rev

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Hindens rev is een natuurreservaat bij het Vänernmeer in Zweden, dit meer is tevens het 3e grootste meer van heel Europa. het is een lang en recht schiereiland wat het meer Vänern inloopt en is zo’n 5 kilometer lang. Het is een bijzonder natuurfenomeen dat ongeveer 11000 jaar geleden is ontstaan toen het ijs uit de laatste ijstijd zich begon terug te trekken en materiaal wat in het ijs zat vrij kwam.

Het natuurreservaat stroomt aan het uiteinde van het schiereiland, onder bij hoog water. Als delen van het eiland onderwater lopen bij hoog water, dan onstaan er tijdelijk 5 eilanden, die ook wel de Killingarna genoemd worden. Verder is het schiereiland op zijn smalste punt slechts 25 meter breed en op zijn breedste punt is hij ongeveer 100 meter breed.

Ook de hoogte van dit schiereiland is niet heel hoog, zo is die op zijn hoogste punt maar 21 meter hoog. Men kan al fietsend of te voet naar het einde van het schiereiland. Tijdens een wandeling naar het einde van het schiereiland kunt u soms het gevoel krijgen om midden in het bos te lopen, terwijl op andere momenten het heel smal kan worden en je aan beiden kanten het water dichtbij de wandelpaden hebt.

Het meer Vänern

Het meer Vänern, de binnenzee van Zweden, is een bijzondere plek. Hier kan men zwemmen, genieten van de onaangetaste oude havens, de natuur, het water en het is een uitstekende plek voor vissers. Het meer heeft de grootste zoetwater archipelago van Europa en is dus een volkomen unieke plek. In totaal zijn er in het meer bijna 22000 eilanden, rotsen en scheren te vinden. In en rondom het meer kan men genieten van de verschillende soorten landschappen en omgevingen. Zo zijn er de gladde rotsen aan de kant van de zee, kleine en grote steden rondom het gehele meer, kleine steigers en industriële havens. Ook de flora en fauna rondom het meer is zeer rijk. En ongeacht waar je je bevindt, in en rondom het meer, een echte natuurbeleving, privacy en rust zijn nooit ver te vinden.