Selecteer de gewenste datum om de prijs per nacht te zien.
Voor deze zoekconfiguratie hebben wij helaas geen zoekresultaten kunnen vinden.
Meer natuurhuisjes zoeken
Ben je flexibel en op zoek naar meer resultaten? Pas dan je filters aan of gebruik de flexibele datum selectie.
Het is erg druk
Door de drukte duurde het net te lang om je zoekresultaten te laden. Je kunt het opnieuw proberen zodat we de beschikbare natuurhuisjes die je zoekt kunnen tonen.
Deze natuurhuisjes vind je in de omgeving van Lummelundagrot.
Het natuurgebied Lummelundagrottan is een natuurreservaat van 17 hectare en bevindt zich ten noorden van de stad Visby op het eiland Götland. Het staat bekend om de grot genaamd Lummelandagrottan, ook wel bekend als Rövarkulan (wat ‘het hol van de rovers’ betekend). Het bestaan van deze grotten is sinds de 17e eeuw al bekend.
Het natuurreservaat bestaat uit een grot met daarboven een natuurgebied. De grot is een van de langste grotten in Zweden. de plekken in de grot die zijn onderzocht en waar mensen al zijn geweest heeft een lengte van al bijna 4 kilometer. Ieder jaar trekt deze grote grot dan ook vele bezoekers. In de grot kan men de rivier Lummelundaån vinden, die 1.3 kilometer ondergronds stroomt. De eerste documenten van iemand die de grot probeerde in te gaan dateren uit 1924, toen Torsten Gislén meerdere pogingen waagde om de grot van binnen te ontdekken. Helaas kwam hij toen niet verder dan 40 meter in de grot. In 1948 probeerden 3 mannen ook om de grot in te komen en te ontdekken hoe groot die was.
Bergakungens
Twee jaar nadat zij waren begonnen met hun expeditie viel er een grote rots van de bovenkant van de grot naar beneden, waardoor er nu ineens een grote opening ontstond waar mensen door naar binnen konden. Zij hebben uiteindelijk ook de grot grotendeels in kaart gebracht. En vandaag de dag als men de grot in gaat, komt men eerst door deze kamer die de drie mannen hebben ontdekt, en deze kamer heet ‘Bergakungens’. Doordat er in deze kamer een meer zat was het niet tot 1955 voordat men via boot verder de grot in ging. Vandaag de dag is men er nog steeds van overtuigd dat nog niet alle delen van de grot zijn ontdekt.