Vakantiehuizen Nationaal park Tresticklan

Het natuurgebied Tresticklan heeft sinds 1996 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 2897 hectare. Het Nationale Park ligt in het noord-westen van Dalsland, aan de grens met Noorwegen. Het is een gebied met een grote rotsachtige wildernis. Met zijn 30 vierkante kilometer is het het grootste onbewoonde gebied zonder wegen in Zuid-Zweden. de bezoekers aan dit park kunnen genieten van het oude bos, de mooie meren en landschappen die hier te vinden zijn

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal park Tresticklan

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Tresticklan heeft sinds 1996 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 2897 hectare. Het Nationale Park ligt in het noord-westen van Dalsland, aan de grens met Noorwegen. Het is een gebied met een grote rotsachtige wildernis. Met zijn 30 vierkante kilometer is het het grootste onbewoonde gebied zonder wegen in Zuid-Zweden. de bezoekers aan dit park kunnen genieten van het oude bos, de mooie meren en landschappen die hier te vinden zijn.

Het nationale park staat bekend om zijn uitgestrekte en ongerepte natuurlijke bossen, de kale dennenbossen en de vele vogels die hier te vinden zijn. In het park zijn vele meren te vinden, die zijn ontstaan door de gletsjers tijdens de laatste ijstijd. De naam van het park ‘Tresticklan’ betekend 'drietand' en dit komt doordat een van de meren in het park Stora Tresticklan heet, wat ‘grote drietand’ betekend. Als men zich in het park bevindt dan is het bijna 3 kilometer naar de dichtsbijzijnde weg. Verder in het bos en van de bewoonde wereld dan dat zul je in Zuid-Zweden bijna nergens komen. Ten westen van Orshöjden zjin er verschillende plekken te vinden met gaten in rotsen die gevuld zijn met water. Deze plaatsen zijn overblijfselen van de Olstjärn mijn waar ijzererst werd gewonnen tijdens de 16e eeuw. In dit gebied werd toen ook een mineraal genaamd pegmatiet gewonnen wat ervoor zorgde dat de kwarts die uit de pegmatiet gewonnen werd gebruikt kon worden in de glasindustrie.

Naaldbossen en moerasgebieden

Het Nationale Park kent maar weinig verschillende flora en fauna soorten en men zal hier dan ook niet spannende dieren en zeldzame plantensoorten tegenkomen. Het park bestaat voornamelijk uit naaldbossen en moerasgebieden. De naaldbomen die men in het park kan vinden zijn ongeveer 120 tot 170 jaar oud, ondanks het feit dat ze vrij laag bij de grond staan en zeer kronkelig zijn. Er zijn zelfs naaldbomen te vinden die de bosbranden in dit gebied hebben overleefd en al meer dan 250 jaar oud zijn. Flora soorten die men in het park kan aantreffen zijn de wilde gagel, rendiermos, zonnedauw, gewone dopheide en verschillende soorten korstmossen.

Vogelsoorten die men hier kan vinden zijn de auerhoen, de de korhoen, de hazelhoen, verscheidene soorten spechten, de boompieper, het goudhaantje en de nachtzwaluw. In feite zijn de meest voorkomende wilde dieren in Zweden hier wel te vinden en met een beetje geluk kan je als bezoeker zelfs een wolf tegen komen.