Vakantiehuizen Ottenby

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Het natuurgebied Ottenby is een natuurreservaat wat op het meest zuidelijke puntje van het eiland öland ligt. Dit natuurreservaat was vroeger een koninklijk jacht gebied gevuld met damherten. Om het terrein heen staat een grote stenen muur om zo ervoor te zorgen dat alleen de damherten in het gebied konden en niet de inheemse herten die al op het eiland waren. Ottenby Natuurreservaat is een waar paradijs voor vogelliefhebbers en vanuit heel Europa wordt dit natuurreservaat bezocht om vogels waar te nemen.

Het reservaat bevindt zich op het zuidelijke puntje van het eiland, genaamd ‘Stora Alvaret’, wat een uniek kalkstenen ecosysteem is en op de werelderfgoedlijst staat. In het gebied kan men diverse habitats tegenkomen, zoals kust-moerassen, marien en bossen. Het is tevenseen van de meest beroemde vogel leefgebieden in Zweden.

Ottenby vogelobservatorium

Bij het Ottenby vogelobservatorium wordt dan ook veel onderzoek gedaan naar vogels. Dit observatorium is opgericht in 1946. Wat ook leuk om te weten is is dat er continu vogels worden geringd in dit natuurreservaat en op 28 september 2007 hebben ze de miljoenste vogel geringd; een roodborstje. In Februari, Maart en Oktober zijn er vele vogelspotters in het gebied te vinden, in het is dan ook zeker aan te raden voor vogelaars om dan het gebied te bezoeken.

Nauturum en Lange Erik

In het natuurgebied kan men naast de oude stenenmuur, die er nog steeds staat, ook restanten uit de ijzertijd en de vikingtijd vinden. Daarnaast is er een bezoekerscentrum (Naturum) en een vuurtoren genaamd Långe Erik (ook wel Lange Jan genoemd) in het reservaat te vinden. Dit is tevens de hoogste vuurtoren van Zweden en is zeker een aanrader om te bezoeken.

Inloggen