Vakantiehuizen Schlaube vallei

De Schlaube vallei (Duits: Schlaubetal) is door de lokale bevolking en bezoekers geprezen als het mooiste beekdal in het oosten van Brandenburg. Het natuurpark in het noordwesten van Guben beslaat een oppervlakte van 227 vierkante kilometer. Kenmerkend voor het landschap zijn de groeven die gevormd zijn door de beken Schlaubetal, Oelse, Demnitz en Dorche. Deze rivieren vinden hun weg door bossen, ravijnen, moerassen en weiden, evenals door de heide van Reicherskreuz. 
Lees meer over vakantiehuizen in Schlaube vallei

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

De Schlaube vallei (Duits: Schlaubetal) is door de lokale bevolking en bezoekers geprezen als het mooiste beekdal in het oosten van Brandenburg. Het natuurpark in het noordwesten van Guben beslaat een oppervlakte van 227 vierkante kilometer. Kenmerkend voor het landschap zijn de groeven die gevormd zijn door de beken Schlaubetal, Oelse, Demnitz en Dorche. Deze rivieren vinden hun weg door bossen, ravijnen, moerassen en weiden, evenals door de heide van Reicherskreuz.

Een interessante plek in het natuurgebied is het zwerfkei park dichtbij het dorp Henzendorf. Hier zijn figuren in de glaciale zwerfstenen uitgehouwen, de gravures zijn gebaseerd op historische modellen en vertegenwoordigen de lokale cultuur en geschiedenis. Een deel van de stenen is bewerkt door kunstenaars en documenteren tweeduizend jaar geschiedenis.

Flora en Fauna

Het natuurpark beschikt over een grote verscheidenheid aan biotopen. Meer dan duizend soorten planten zijn ontdekt in het Schlaubetal, waaronder een aantal zeldzame planten als de pantoffel dames orchidee en koraal wortel orchidee. Onder een tal van diersoorten zijn er hier ook otters, 140 verschillende soorten aan broedvogels en bijna 70 verschillende soorten grote vlinders te vinden.

Heide van Reicherskreuz

De heide van Reicherskreuz, in het zuidelijke deel van het natuurpark, was ooit een militair oefenterrein. Vandaag de dag is het een dertig vierkante kilometer groot natuurgebied met open heide en vele soorten dieren en planten. Gedurende de trektijd zijn er veel bijzondere vogelsoorten waar te nemen op de heide. Zo maak je er kans op het zien van de draaihals, paapje en de duinpieper.