Paar dagen weg Duitsland

Paar dagen weg Duitsland

Lees meer over Paar dagen weg Duitsland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Paar dagen weg Duitsland

Wil je een paar dagen weg dan hoef je echt niet in eigen land te blijven. Afhankelijk van waar in Nederland je woont ben je zo in Duitsland. De natuur in Duitsland bewijst dat je niet ver hoeft te reizen om spectaculair mooi natuurschoon te kunnen bewonderen. Je vindt door het hele land fonkelende meren, heuvels, bergen, bossen en rivieren. Geen wonder dat Duitsland steeds populairder wordt als vakantieland onder vele Europeanen!

De prachtige Duitse natuur

Het Duitse landschap is erg veelzijdig, ook deels omdat het grenst aan maar liefst negen landen. In het zuiden vind je bergen, bosrijke heuvels en meren. Wat meer centraal in het land bevinden zich de rivieren en de romantische wijngebieden. Helemaal in het noorden van Duitsland vind je een laagvlakte en de Noordzeekust. Wie de natuur in wil in Duitsland, zit in gebieden zoals de Eifel, De Moezel en het Sauerland helemaal goed. Deze natuurgebieden liggen op korte rijafstand, net over de grens van Nederland. De natuurgebieden worden gekenmerkt door lange rivieren, bergen en glooiende bossen. Ook de bossen van het Zwarte Woud en Thüringen zijn zeker een bezoekje waard. Vooral het Zwarte Woud is een erg populaire vakantiebestemming in Duitsland, en dit komt door de verschillende diersoorten die hier leven de grote meren die je hier kunt vinden. Als je goed luistert hoor je wellicht de lokroep van de auerhoen of het geluid van de koekoeksklok.

Daarnaast beschikt Duitsland over een groot aantal prachtige natuurparken, waaronder Nationaal park Kellerwald-Edersee. Dit meer, dat in het midden van het nationale park ligt, zorgt voor veel plezier bij zwemmers, zeilers en surfers. Daarnaast wordt het omringd door meer dan 50 bergen die bedekt zijn met beuken. Wil je meer van deze bossen ontdekken, dan is het aan te raden om dit landschap dieper in te gaan. Hier heb je een grote kans om ooievaars, spechten, wilde zwijnen en vleermuizen tegen te komen. Binnen dit Nationale park vormen de beuk en de witte veldbies een groot onderdeel van het woud. Andere zeldzame bomen die hier voorkomen zijn de zomerlinde, Noorse esdoorn en elsbes.

De leukste activiteiten in Duitsland

Duitsland is een land waar je geen moment stil hoeft te zitten. Voor de actieve vakantieganger heeft Duitsland alles te bieden. Je kunt hier dan ook naar hartenlust fietsen, wandelen en mountainbiken. Wie in de zomer graag actief wil zijn kan in bijna alle heuvelachtige gebieden van Duitsland wel een rodelbaan vinden. De activiteiten in de natuur kun je prima afwisselen met uitstapjes naar pittoreske dorpjes of gezellige steden. Denk bijvoorbeeld aan musea en andere activiteiten die je samen met je partner of je hele gezin kunt gaan beleven. Bezoek ook eens Eibsee, een prachtig berglandschap waar je doorheen kunt varen en langs de paden kunt wandelen. Niet heel ver daarnaast heb je ook het Nationaal Park Berchtesgaden. In het park zijn veel paden en loopbruggen (samen zo'n 260 km), wat een verscheidenheid aan bergtochten mogelijk maakt.

Bekijk op deze pagina de mooiste vakantiehuisjes voor een paar dagen Duitsland!