Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Achterste Erm

De provincie Drenthe leent zich door het prachtige landschap uitstekend voor mooie wandelingen en lange fietstochten. In de provincie vind je unieke hunebedden, paars gekleurde heidevelden, uitgestrekte bossen en verschillende natuurgebieden. Eén van deze natuurgebieden, Veenland, ligt op ongeveer 16 minuten rijden vanuit het dorp Achterste Erm. Dit dorp is gelegen in gemeente Coevorden. De vakantiehuizen in Achterste Erm zijn ideaal voor natuurliefhebbers dankzij het prachtige landschap van Drenthe en dankzij de verschillende groene gebieden in de omgeving.

Lees meer over vakantiehuizen in Achterste Erm
Lees meer over:

De provincie Drenthe leent zich door het prachtige landschap uitstekend voor mooie wandelingen en lange fietstochten. In de provincie vind je unieke hunebedden, paars gekleurde heidevelden, uitgestrekte bossen en verschillende natuurgebieden. Eén van deze natuurgebieden, Veenland, ligt op ongeveer 16 minuten rijden vanuit het dorp Achterste Erm. Dit dorp is gelegen in gemeente Coevorden. De vakantiehuizen in Achterste Erm zijn ideaal voor natuurliefhebbers dankzij het prachtige landschap van Drenthe en dankzij de verschillende groene gebieden in de omgeving.

Ontdek de omgeving
De provincie Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft een afwisselend landschap met uitgestrekte bossen, mooie heidevelden, vennen, hoogveen en bijzondere hunebedden. Het landschap van Drenthe is dankzij de lichte glooiingen ideaal voor een lange fiets- of mountainbiketocht. Je kunt gebruikmaken van vastgestelde routes of het fietsknooppuntennetwerk gebruiken om zelf een route samen te stellen. De natuurgebieden het Sleenerzand, Geopark De Hondsrug en Veenland liggen vlakbij de vakantiehuizen in het dorp Achterste Erm. Dankzij de nabijheid van deze natuurgebieden kun je uren dwalen in de omgeving van jullie vakantiehuisje. Binnen 16 minuten rijden vanuit Achterste Erm sta je aan de rand van een bijzonder natuurgebied, namelijk Veenland. Dit is een bijzonder restant van het vroegere Bourtangermoeras. Dit Bourtangermoeras was ooit 300.000 hectare groot. Het restant Veenland is desalniettemin nog steeds prachtig. In het gebied kunnen vogelaars en natuurliefhebbers echt hun hart ophalen. Er leven namelijk meer dan 300 verschillende vogelsoorten, 40 libellensoorten, 30 soorten dagvlinders en iets minder dan 900 soorten nachtvlinders in het gebied. Daarnaast is het mogelijk om tijdens een wandeling adders en vleesetende planten tegen te komen. Het Bargerveen is een gebied dat gelegen is in Veenland en vormt één van de grootste hoogveenrestanten van Nederland. In het Bargerveen groeien bijzondere planten, zoals vijfrijig veenmos en lange zonnedauw. Geopark De Hondsrug is ook zeker de moeite waard wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Achterste Erm. De Hondsrug is een zandrug die van Groningen tot Emmen loopt en is één van de hoogste delen van Drenthe. Tijdens een wandeling over het Boomkroonpad loop je letterlijk tussen de boomtoppen. De natuur in het gebied bestaat uit grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide. Wanneer je verblijft in een vakantiehuisje in het dorp is het Sleenerzand ook een gebied dat je kunt bezoeken. De kern van het gebied bestaat uit stille bossen met tientallen vogelsoorten. In het zuiden van het Sleenerzand vind je een oud stuifzandgebied. Dankzij deze drie natuurgebieden kun je naar hartenlust wandelen en fietsen in de omgeving van het dorp Achterste Erm. Ook kun je de steden Emmen (acht kilometer) en Coevorden (15 kilometer) bezoeken, waar een hoop te beleven valt!

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Achterste Erm, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.