Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Saaksum

In de groene streek Westerkwartier ligt het dorp Saaksum. Het dorp is gelegen aan het Reitdiep, waarover je heerlijk kunt varen. Langs het fonkelende water kun je een ontspannende fiets- of wandeltocht maken. Het landschap van de streek Westerkwartier wordt gekenmerkt door kromme sloten, graslanden, moerasgebieden en heidevelden. Geniet van de mooie natuur en trek er op uit in de omgeving van Saaksum. De bruisende binnenstad van Groningen is goed te bereiken vanuit de vakantiehuizen in Saaksum, waardoor cultuurliefhebbers zich niet hoeven te vervelen!

Lees meer over vakantiehuizen in Saaksum
Lees meer over:

In de groene streek Westerkwartier ligt het dorp Saaksum. Het dorp is gelegen aan het Reitdiep, waarover je heerlijk kunt varen. Langs het fonkelende water kun je een ontspannende fiets- of wandeltocht maken. Het landschap van de streek Westerkwartier wordt gekenmerkt door kromme sloten, graslanden, moerasgebieden en heidevelden. Geniet van de mooie natuur en trek er op uit in de omgeving van Saaksum. De bruisende binnenstad van Groningen is goed te bereiken vanuit de vakantiehuizen in Saaksum, waardoor cultuurliefhebbers zich niet hoeven te vervelen!

Ontdek de omgeving
De streek Westerkwartier is werkelijk prachtig. Je vindt hier een bijzonder en gevarieerd landschap met diverse landschapstypes. Trek er op uit in de omgeving en kom langs uitgestrekte akkers, laaggelegen veengronden, oude zandruggen, schrale graslanden en gezellige dorpjes. De stroken met water en moeras die je in de omgeving vindt zijn restanten van de turfwinning in het gebied. De regio Hoogeland is ook prima te ontdekken vanuit het dorp Saaksum. Dit is één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland en het ideale decor voor lange fiets- en wandeltochten. Na ongeveer 20 minuten rijden vanuit de vakantiehuizen in Saaksum sta je aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer, een bijzonder natuurgebied met bijzondere flora en fauna. Het is een paradijs voor vogelaars, wandelliefhebbers en talloze vogelsoorten. Tijdens de vogeltrek in het voor- en najaar kun je hier 30.000 brandganzen zien overvliegen. Ook broeden er meer dan 100 verschillende vogelsoorten in het gebied. Lepelaars, grauwe franjepoten en steltkluten zijn voorbeelden van vogels die leven in het gebied. Het landschap van Nationaal Park Lauwersmeer bestaat uit ruige graslanden, wuivende rietvelden, mooie bossen en verschillende eilandjes. De gezellige binnenstad van Groningen is daarnaast gemakkelijk te bereiken, waardoor er altijd wel iets te beleven valt in de omgeving van een vakantiehuisje in Saaksum!

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Saaksum, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.